Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

havale

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31537
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 08:21

Konu: havale
Mesajı Yazan: ahmetkerem
Konu: havale
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2011 Saat 17:49

Hocam dün gece oğlumun ateşi çıkmaya başladı.ara ara çıktı düştü bugün 2.5 gibi 15 dak dışarı çıktık hava güneşliydi eve geldik yüzünü hafiften kardeşine çarptı ve ağlamaya başladı ağlamaya başlayınca kasıldı kasıldı bilinç gitti artık ağlıyamıyordu gözleri açık fakat bilinçsiz bakıyordu kolları kasılıyordu çok korktuk bu kasılma süresi tahminen 3 dakkayı geçmedi ama bize çok uzun geldi hemen doktora götürmek için aşağı indik ben o arada dili boğazınamı kaçtı diye parmağımı ağzına soktum boğazında küçük dil her şey normaldı o arada ağlamaya başladı acile gittik atşi ölçtüler 39.2 çocuk doktoru baktı bademciklerinin üstünde beyazlıklar vardı kriptpk tonsilit dedi fitil verdiler soğuk uyguladılar 36.7 ateş oldu kan aldılar kan sonuçlrı

Mikro crp    83                           0-10

Wbc            10,9                     3,5-10

Rbc              5,02                    3,5-5,5

Hgb             12,2                     11-16,5

Hct              39,2                    35-55

Plt              142                       100-400

Mcv            78                         80-97

Mch            24,2                      26,5-33,5

Mchc          31,1                      31,5-35

Rdw            17,4                      10-17

Rdwa          63,1                       30-150

Mpv               7                         6,5-11

Pdw              9,8                       9-15

Pct             0,2                         0,1-0,5

Lpcr           9,8                         0,1-99,9

Lym           4,5                         1,2-3,2

Lym%        41,5                       17-48

Mıd            1,7                         0,1-1,5

Mıd%         15,6                       2-15

Gran           4,7                         1,2-6,8

Gran%       42,9                       43-76

Reçete olarak orda antibiyotik bir ine vuruldu ve serozil 250/100ml,ibufen ve paronox fitil 4der saatli dönüşümlü olarak,antibiyotik 12 saate 1 10 gün devam edin dedi.ve 24 saat içinde tekrar havale geçirmesin dedi geçirirse devlet hastanesine götürün dedi orda farklı tetkikler yaparlar dedi belden su alınması gibi.moralimiz sıfıra vurdu tabi.

Hocam durumumuz bu sizin yorumunuzu bekliyorum.daha önce daha yüksek ateşlere dayanmıştık bu sefer neden böyle oldu bilmiyorum Allah’ım bütün yavruları korusun.ayrıca oğlum 18 aylık 11.200 kilo boy 82

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2011 Saat 12:35
Gripal enfeksiyon geçiriyor. İğnelere ve antibiyotiğe rağmen gene ateşi olacak. Benim herzaman anlattığım gibi, ateşi aniden yükselince "havale " geldi ve sizi gafil avladı. Eski yüksek ateşlerde bile  bir şey olamaması, anlattığım gibi, ateş yükseldikten sonra vücut buna adapte olduğundan havale gelmemesine bağlı.  Ateş ile ilgili makalemi okuyun.

Mesajı Yazan: ahmetkerem
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2011 Saat 00:17

Hocam wbc’si düşük bende viral olduğunu düşünmüştüm antibiyotik kullanmıyacağım.bugün ateş düşürücü verdik ara ara şimdi durumu iyi ateşde düştü.benim merak ettiğim;

1-havale kalıcı hasar bırakıyormu bırakırsa bunun etkileri ne kadar sürede ortaya çıkar

2- bizim yapmamız gereken bir şey varmı herhangi bir tetkik flan,veya dikkat etmemiz gereken

3-bundan sonra havale geçirme olasılığı eskiye nazaran dahamı yüksek,

4-oğlumun geçirdiği viral enfeksiyonlar hep bademcikleri şişiriyor grip aşısı olsa faydası olurmu,bu boğaz enfeksiyonları azalırmı,

5-ballı limon boğaz enfeksiyonu içinde iyi gelirmi,

Hocam çok çok sağolun bizi dinleyip cevap verdiğiniz için.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2011 Saat 11:32
1-3: Benim yazarlar kısmındaki; "Ateş ve tedavisi" makalemi okuyun.
4- Grip aşısı en fazla 3 Ateşli grip geçirmesini önler.
5- Öksürüğün etkisini arttırarak hastanın daha az öksürmesini sağlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat