su çiçeği
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31337
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 01:41
Konu: su çiçeği
Mesajı Yazan: ışığım
Konu: su çiçeği
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2011 Saat 19:40
hocam kızım 4 yaşında ve su çiçeği çıkarıyor aşısı vardı.banyo yapabilirmi?havuza denize girbilirmi? birde 55 günlük kardeşi var onada bulaşırmı ne yapabiliriz kaç günde iyileşir ? teşekkürler
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2011 Saat 13:45
Aşılılar, Suçiçeği olduklarında, daha hafif geçirirler. Banyo yapmasında bir sakınca yok. Güneşe çıkartmayın, sağlık yönünden değilde, döküntüler güneş ışınları ile yanamayacağından, sonra o yerler "beyez lekeler" olarak uzun süre kalırlar. Döküntüler kabuk bağlayana kadar bulaşıcıdır, kardeşini uzak tutun.
|
Mesajı Yazan: zehraeroğlu
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2011 Saat 18:01
kadir bey yukarda bebeği uzak tutun kabuk bağlayana kadar bulaşıcıdır demişsiniz ya...ben yanlış mı hatırlıyorum acaba..sanki daha önce başka maillerde anneden aldığı antikorlar nedeni ile 1 yaşına kadar koruma sağlar diye yazmıştınız.yanlış hatırlıyorsam affola..
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2011 Saat 09:36
Eğer anne "Suçiçeği" geçirmiş ise, korur.. Anne eğer Suçiçeği geçirmedi ise, hangi antikorlarla çocuğu koruyacak? Bunu bilemediğimizde, uzak tutmak en garantili yoldur. Gördüğünüz gibi, Tıbbın çok istisnai ve teferruatlı durumları vardır. Bu sebeple, tıp talebeleri, kitap okumazda, sadece derste hocaların anlattıklarını not tutarlarsa, bu bilgileri ıskalayabiliyorlar.
|
Mesajı Yazan: zehraeroğlu
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2011 Saat 12:03
şimdi yazınca hatırladım kadir bey evet anne geçirmişse korur diye yazıyrdunuz eski maillerde.
|
|