Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

testleri yaptırmalı mıyım?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31272
Tarih: 09 Kas 2025 Saat 05:06

Konu: testleri yaptırmalı mıyım?
Mesajı Yazan: prensim2007
Konu: testleri yaptırmalı mıyım?
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2011 Saat 16:37
iyi günler hocam. oğlum 4,5 yaşında. 2 gün önce yattığında ani burun tıkanıklığı ve ardından hırıltılı öksürük oldu. bugün doktora götürdük. alerjik olup olmadığını anlamak için şu testleri verdi..
crp
sp Ige [d1]
sp Ige [d2]
IGA
IGE

yaptırmalımıyım hocam? bu yıl kreşede başlicak. eğer alerjikse baharda grip aşısıda olur dedi...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2011 Saat 10:18
Daha şimdiye kadar hiçbir hastamdan bu testleri istemedim. Ne yani, bu testler olmadan alerjik olup olmadığını anlayamıyormu doktorunuz???  Grip aşısını tabiiki olacakta, Ne demek, "-alerjik ise baharda Grip aşısı-" olur... Ayrıcada, hangi tipte alerji çıkarsa çıksın, aynı ilacı vermeyeceklermi?? O zaman bu kadar eziyet ve masrafa niye  ??

Mesajı Yazan: prensim2007
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2011 Saat 11:06
anladım hocam.kasım ayında bronşiolit olmuştu. öksürüğü aynı o günkü gibi. şuanda sadece ventolin şurup içiyor. airus şurubun çocuklar üzerindeki etkisi nedir hocam? hangi durumda verilir?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2011 Saat 09:38
Bronşiolit; Grip virüslerinin akciğerlere inmesi durumudur, Alerjik durumlarla bilhassa, "Bronşit" ile hiç ilgisi yoktur, ve tedavisi tamamen farklıdır. Bizde bunlar bilinmediği için hepsine "Astım " tedavileri verilir. Aerius'da bir cins alerji ilacıdır, Alerjik rinit ve kronik idiopatik ürtikerde kullanılır. Maalesef bizde doktorların hangi ilaçları yazacağını büyük ilaç firmaları tayin ettiğinden, günümüz modası: kusanların hepsi "REFLÜ", öksürenlerin hepsi "ASTIM" veya Bronşit, bronşiolit gibi teşhisler alıyor. Bu doktorlara hiç basit bir "Grip" gittiği ve teşhis edildiği görülmüş değildir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat