Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çocukların odalarını ayırmak...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31232
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 15:16

Konu: çocukların odalarını ayırmak...
Mesajı Yazan: beria
Konu: çocukların odalarını ayırmak...
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2011 Saat 13:08
arkadaşlar çocuklarınızın odalarını ne zaman ayırdınız.....

-------------
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2011 Saat 13:20
Ne kadar erken ayrılsa o kadar daha kolay oluyor..çocuklar daha zorlanmıyor,ebeveynlerde...
Benim oğlum 4 5 aya kadar yatak odasında park yatağında uyudu,daha sonra yatağını başka odaya aldım..o pek anlamadı durumu ama bana zor olmuşt gece kaç kere emzirmeye gidiyodum çünkü...
Ama zorlanmadım bunun haricinde,fakat geç ayıranları gördüm çok zorlandı hem çocuk hem onlar...
sonra 4 yaşında oğluma oda aldık dahada mutlu oldu,istesekte yanımıza gelmiyor artıkLOL

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2011 Saat 15:05
Ben 1. oğlumda 2 yaşına kadar yanımda yatırdım 2 yaşından sonra ayırdık. Eren yani 2. oğlumuda 1 ay içinde ayıracağız evde düzenleme yapıyoruz. Efe hiç zorlanmadan ayrılmıştı ama Eren biraz daha inatçı bir yapıya sahip bakalım nasıl geçecek süreç 

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2011 Saat 20:39
Şevval 2 yaşına kadar yanımızdaydı (önceki evimizde çocuk odası yatak odasına uzaktı) Sonra, şimdiki evimize taşındık yatağını çocuk odasına kurduk hep orda yattı, gelmek bile istemedi. Reyyanı 2-3 ay kadar yatırdık, sonra (Şevvalin kıskandığını hissettik LOL ) beşiğini çocuk odasına kurduk... şimdi herkes odasında yatıyor Big smile

Mesajı Yazan: nilufer
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2011 Saat 20:49
bende 1,5 yaşında falan ayırdım,çünkü beşiğinden atlamaya falan çalışıyodu ben görmeden atlar dıye odasını ayırdım beşigini kaldırdım,hiç zorluk yaşamadık o konuda gece uyandıgı zaman arada geliyodu yanımıza hala da eger uyanırsa geliyor,duymuyorum bıle geldıgını sabah bı bakıyorum yanımda yatıyoLOL

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: durukuşum
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2011 Saat 17:20
çocuktan çocuğa ve dönem dönem değişen bir şey bu ayırma meselesi.benim kızım beşiğinde 20 gün yattı sonra kendi yatağında yatmaya başladı ve 6 ay kuzu gibiydi.sabaha kadar yatağında uyuyordu mışıl mışıl.ama sonra diş çıkarmaydı taşınmaydı derken çocuğun huyu değişti ve sık sık uyanır ve ağlar oldu ve en sonunda isyan ettik yanımıza almaya başladık.2 yaşında şu an. uyuyunca yatağına yatırıyorum gece uyanıyor ve yanımzda devam ediyor.uyanmasınn sebebi de yok çünkü gece beslenmesine alıştırmadım babasını arıyor yanımızda kaldığı yerden devam ediyor.yeni kardeş geliyor ne yapacağız hiiiiiç bilmiyorumWacko

-------------
hoşgeldin ipek tenli kızım hayatımıza!!!

Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2011 Saat 19:17

haftasonu mirzadan 9 gün büyük çocuğu olan bir arkadaşla tanıştık, 11 aylıkken ayırmışlar odaları, ben de ona bir oda alıp ayırmayı planlıyordum ki bu bir 8-9 ay sonra demek yani 2 yaşından sonraya oluyor...

arkadaş da söyleyince, birden o işi çok geciktirdiğimi düşündüm...çocuğun psikolojisi nasıl etkilenir acaba...neyse iftarı beklerken bu kadar yazılıyor...:)

-------------

Mesajı Yazan: nuriyeugur
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2011 Saat 23:41
ben de kızımı 7 aylıkken ayırdım alışsın istedim.şu an 2 yaşında odasını seviyor.

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2011 Saat 17:26
ben hala aynı odada yatırıyorum
çocuk odası çok arkada vede malum kışın soğuktu bilal gece katılıp ağlayan uykusunda kusan bir çocuk bu yüzden bende bu kışa başlamak istiyorm
çok geç kaldım biliyorum

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: aibü
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2011 Saat 19:33
ben sanırım 15 aylıkken falan ayırdım. ama çok zorlandım. oğlum gece abartısız 10 kez uyanıp su içip uyurdu. ama öyle yatağına yatırıp kendi kendine uyumak da değil. kucağıma alıp odasında gezdire gezdire uyuturdum. bu durum aylarca devam etti. şimdi 5 yaş 4 aylık. hala da ayakta sallanarak veya yanına uzanarak uyur. kendi odasında yatıyor. bazen gece kalkıp yanımıza geliyor.

-------------

Mesajı Yazan: demet25
Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2011 Saat 15:20
ben 6 aylıkken ayırdım küçükken hiç bi sorun yaşamadım ama iki yaşından sonra sürekli gece ağladı yanımızda yatmak istedi ne yaptıysam olmadı en sonunda yatak odasına yer yatağı yaptım onun için yaklaşık bir seneye yakın öyle yattık daha sonra kendiliğinden odasında yatağında yatmak istedi

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2011 Saat 02:42
yorumlar çok çeşitlilik gösteriyor...
bakalım biz ne yapıyoruz...yapıcaz bir şeyler...

-------------

Mesajı Yazan: nilufer
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2011 Saat 14:55
bu konuyu oyle cok da dusunmeye gerek yok cocuktan cocuga degışır durum sen ayır belkı bı sure yanına gelır yatmaya o da dogal bışey yanı sonra alışır yatagında uyumaya,,cocugun yası buyudukçe zorlaşır........

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2011 Saat 15:41
mirzaya nihayet bir oda ayarladık, 3 gündür de odasında...
mirzada bir sorun yok hiç yadırgamadı bile, yatağıyla geçtiği için olmalı...
ancaaaaaaaaaakkk....
sorun bende, ben çocuğu yalnız bırakamıyorum, çocukları alıştırmak yerine anneleri alıştırmak mevzuunu ele almalıymış...WinkTongue

-------------

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2011 Saat 01:49
rüveydecim aynı sorun bendede var bende bilale yatak aldım henüz döşeği gelmedi oo çok hevesli yatağında yatmaya ama ben nasıl bırakıcam odada yanlız kara kara düşünüyorum
3.5 senedir nefesini dinleyip uyurum benUnhappy

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2011 Saat 04:21
Orjinalini yazan: nurten... nurten... Yazdı:

rüveydecim aynı sorun bendede var bende bilale yatak aldım henüz döşeği gelmedi oo çok hevesli yatağında yatmaya ama ben nasıl bırakıcam odada yanlız kara kara düşünüyorum
3.5 senedir nefesini dinleyip uyurum benUnhappy

wAllahi nurten ya, gözümü açınca onu görmeden ne yaparım...
babası da bir tuhaf oldu yatağını taşırken...
Allah elbetteki başka dert vermesin...
bir  arkadaşım var, eşimle eşi kaç yıl birlikte kalmışlar, bizi görenler artık elti derdi öyle bütündük, okul bitti gönlümüz birbirimizde kalarak ayrıldık...onlar çocuklarının doğumundan 15 gün sonra falan hastaneye taşındılar resmen...çocuğun hastalığı ciddi...oğluma ne zaman sarılabilsem onları anarak dua ediyorum...yani,
annelik zor da, yan odada olduğunu bilmek de kolay sanki he, tabi bunu yazarken boğazıma bir şey düğümlense de, atlatıcaz inşeAllah....

-------------

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2011 Saat 00:01
kızlar kolay gelsin bizde de aynı sorun var odayı boşalttım bir aya kadar odasını alıcam ama bizimkiş çok deli yatıyo yatakta nasıl yatıcak çok düşünüyorum zaten yatağını ayırdık ama gece yanımıza geliyor bende şaşırdım bakalım inşallah kolay çözüm buluruz inşallah Big smile

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2011 Saat 04:37
ben şu an park yatağını kullanıyorum da, yaza odasını aldığımda yatağının önüne tek kişilik şişme yatak almayı düşünüyorum, düşerse de ona düşsün, üzerini şimdi de açıyor ona uygun uyku tulumu bakıcam artık havalar soğudu burda inşallah bulurum, bulamazsam bana kalacak dikmek...
çok zormuş çoook, bu arada ben halâ mirzanın odasında kalıyorum...:)

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat