Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

WBC YAPTIRDIM

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30948
Tarih: 28 Şub 2025 Saat 23:37

Konu: WBC YAPTIRDIM
Mesajı Yazan: doruk2010
Konu: WBC YAPTIRDIM
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2011 Saat 09:30
HOCAM GÜNAYDINDÜN AŞAĞIDAKİ SORUM ÜZERİNE WBC YAPTIRABİLİRMİSİNİZ DEMİŞTİNİZ DÜN AKŞAM TEKRAR ATEŞLENİNCE AYNI HASTANEYE GÖTÜRDÜK BAŞKA BİR DOKTOR VARDI KAN TESTİ İSTİDİĞİMİ SÖYLEDİM VE CRP SONUÇLAR AŞAĞIDA :

Kan Sayımı

WBC                 :7,6

RBC                  4,06

HGB                  12,0

HCT                   35,8

MCV                   88,2

MCHC                33,5

MCH                   29,6

PLT                     354

Lenfoslt         % 47,2

Lenfosit             # 3,6

Monosit             % 4,1

Monosit             # 0,3

Granlilosit       % 48,7

GranUlosit       # 3,7"

RDW                   13,4

PCT                    0,19

MPV                   * 5,3'

PDW                 * 17,0

CRP                    3,66
ŞİKAYETLERİMİZDE AŞAĞIDA ZATEN HOCAM.BU DURUMDA SİZDEN ÖĞRENDİĞİM İÇİN DOKTORA SORDUM NEDEN ANTİBİYOTİK KULLANIYORUZ DİYE E BAŞLANMIŞ BİR TEDAVİDİR YARIM BIRAKMAYIN ÇÜNKİ ARALIKLARLA ÇIKAN BİR ATEŞ VE AKCİĞERİNDE KABA SESLER  VAR DEDİ DİĞER DOKTOR GİBİ.BOĞAZI TEMİZ KULAKLAR TEMİZ KANI SINIRDA ÇIKMIŞ AMA ATEŞLİ OLDUĞU İÇİN YANILTABİLİR İYİ OLUNCA TEKRAR YAPTIRIN DEDİ.
BEN ŞİMDİ ŞAŞIRDIM KALDIM HOCAM  ANTİBİYOTİK ÇOK İŞE YARAMADI SANKİ 3.GÜN BUGÜN ÇOCUK HALA KAH KEYİFLİ KAH HALSİZ ATEŞ İNİP ÇIKYOR 37 ALTINA HİÇ  İNMİYOR.İŞTAHI YOK .
SİZDEN GELECEK CEVAB BANA YOL GÖSTERECEK NE YAPAYIM HOCAM 
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Hocam günaydın 
iyi bir hafta diliyorum derdimiz tabiiki yine hastalık.Oğlum 16 aylık geçen hafta aniden ateşinin 38 olmasıyla başladı hastalığımız keyfi yerinde olduğu için müdahale etmedim ertesi gün yine düşüp yükselmiş ateşi yatmadan önce paranox fitil attım sonra öksürük başladı ancak kuru öksürük değil çocuk öksürdükçe ağzına balgam doluyor atamadığı içinde geri yutuyor ve kızıyor kıyamet kopuyor.sürekli bal limon verdim ancak dün genel durumu baya kötü oldu öksürük şiddetlendi ve sürekli ıhh ıhh şeklindei nliyor uyuyamıyor doktora götürdük ciğerlerini dinledi çok vahim değil ,göğsüne inmiş diyemem ama ciğerleri rahat değil ı çok net dinledim dedi.bende duyabiliyorum zaten 
Zinnat  yazdı  birde Bricanilly ateşi yükselebilir Calpol verirsin dedi.Bende bir kan testi yapılmasını istedim WBC için ancak bu durumda zaten yüksek çıkacaktır gerek yok dedi 3 gün sonra rahatlamazsa filim çektirirsiniz filan dedi.Daha önceleride grip oldu elbette ama bu en kötüsüydü ne uyuyor ne yiyip içiyor 
şimdi şaşırdım kaldım çocuk ilacı kahrolarak içiyor zorla ve anında kusuyor balgamda çıkarıyor ozaman.İştahı yok keyfi gelip gelip gidiyor.Ben ne yapayım bu durumda hocam 
teşekkür ederim şimdiden

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2011 Saat 10:53
Basit bir Grip geçiriyor, sakın ilaç vermeyin. Etken virüs olduğundan antibiyotik bir işe yaramadı. Sadece benim anlattığım tedavileri uygulayın.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2011 Saat 10:58
hocam teşekkür ederim değerli cevabınız için beni endişelendiren tek nokta akciğerindeki kaba sesler olarak tarif edilen şey.daha geç getirseydiniz ciğerlere inerdi filan dediler.Benim korkum bunun çocukta daha farklı problemlere dönüşmesi bu konudaki yorumunuzuda bilmek isterim 

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2011 Saat 11:49
Palavra, maksat seni telaşlandırmak. Kendiliğinden bile geçebilecek kadar basit bir durum..

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2011 Saat 11:52
Sayın Site Yöneticileri ve üyeler...
 Bugünden itibaren 5 gün tatildeyim..5 Temmuz Salı günü görüşmek üzere.  

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2011 Saat 11:54

HOCAM MİNNETTARIM SONSUZ TEŞEKKÜRLER...

DEĞERLİ VAKTİNİZİDE ÇOK FAZLA ALMAK İSTEMİYORUM AMA BELKİ DİĞER ARKADAŞLARADA YOL GÖSTERİR DİYE SON BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM
BU GİBİ DURUMLARDA NE OLURSA ENDİŞE EDECEK BİRDURUM ORTAYA ÇIKAR
WBC TESTİ YAPTIRARAKMI KARAR VERMEK İCAB EDER HERZAMAN
TEKRAR ÇOK TEŞEKKÜRLER

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2011 Saat 11:55

MİNNETTARIM HOCAM ÇOK TEŞEKKÜRLER...

Mesaj Tarihi: 05 Tem 2011 Saat 10:30
Öncelikle çocuğunuzu izleyeceksiniz. Tahliller ne söylerse söylesin, etrafta koşup zıplayan, elindeki simiti kemiren bir çocukta asla "endişe edilecek" bir durum yok demektir.Eğer yattığı yerden kafasını kaldırmıyor, etrafla ilgisi azsa, mühim bir hastalığı var demektir.  

Mesaj Tarihi: 05 Tem 2011 Saat 10:46
Hocam Günaydın 
bende bu durumdan bahsedecektim size.Çocukta ara ara öksürük ve hırıltı devam ediyor ateş tamamen ortadan kalktı iştahı çok yok uykusu ise düzenli ancak tamda dediğniz gibi 30 saniye oturmuyor inanın ordan oraya zıplıyor çığlıklar atıyor yerlerde taklalar atıyor aktivite tam gaz maşallah.
ama bu devam eden göğsündeki sesler ile öksürüğü (balgamlı arada kusuyorda) düşündürüyor beni.
ilaç olarak hiçbirşey kullanmıyorum şu anda

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2011 Saat 10:14
Zaten bu tip öksürükleri ilaçlarla kesen aileler, şimdi  fıs-fıslarla ve Astım ilaçları ile uğraşıyorlar.

Mesaj Tarihi: 11 Tem 2011 Saat 09:19
Hocam günaydın iyi haftalar 
1-)Durumumuzu daha önce izah etmiştim iki gündür de şiddetli bir burum akıntımız başladı ama anlatılır gibi değil çocuğun burnu çeşme gibi ve çok fazla tıkanıklığı var nefes alamıyor SF sürekli kullanıyorum 
ama fayda etmiyor nefesi açılmıyor uyurken çok zorlanıyor kendi tıkanıklığına uyanıyor ağzı açık uyuyor ve hırıltısı da var ve yine aynen göğsü balgam dolu ancak genel durumu iyi iştahı dışında .
bu nefes darlığı , hırıltı ve balgam olayını çözemiyorum hocam ne yapmalıyım ?Hiçbir ilaçta kullanmıyorum SF ve cold mix dışnda 
2)dün gecede Cold mixi ele geçirmiş yüzüne gözüne omuzlarına dökmüş feryad figan ağladı çok yaktı sanırım, ağzının üzeri ,omuzları baya kızardı. odaya girilmiyordu kokudan bir zararı varmıdır ?
3)Bazı kaynaklardan da cold mixin balgama , öksürüğe sebep olabildiğini hatta bronş spazmına sebep olabileceğini okudum?doğruluk payı nedir sizden bilmek istedim.Dün gece doğal olarak fazlasıyla cold mix soludu bu var olan rahatsızlığını tetiklermi  sizce?

yardımlarınız için peşinen teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 11 Tem 2011 Saat 10:36
1-Sabırlı olun, aynen devam.
2- Sadece "güneş yanığı" gibi tahriş yapar, kendiliğinden geçer.
3- Merak etmeyin, bir şey olmayacak.. CodMix, şu anda piyasadaki en az zararlı olan bir ilaçdır..

Mesaj Tarihi: 11 Tem 2011 Saat 11:07
Anladım hocam çok teşekkürler.Sadece şunu sormak isterim çocuğun nefesini rahatlatmak adına illiadin kullansam nasıl olur uykusu filan çok rahatsız o yüzden.Kullanabilir isek kaç gün ne ölçüde olmalı
Tekrar çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 12 Tem 2011 Saat 09:45
Günde 2x2 şer damla, 3gün.

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2011 Saat 08:57
hocam günaydın iyi bir gün diliyorum
1-son cevabınız zerinden 10 gün geçti ama oğlumun burnu hala durmuyor Smile3 günde illiadin kullandım söylediğiniz gibi ancak hala burnu durmuyor çocuğun hem akıyor hemde nefesi tıkalı gibi.İlliadinden sonra Sf de kullanmadım bıraktım  genel durumuda gayet iyi zıpzıplı balon gibi ordan oraya hopluyor ama neticede 3 haftadır geçmeyen akıntısı da devam ediyor anlamadım ne yapmalıyım?çok nadirde öksürüğü var ama genelde çok zıpladığı anlarda oluyor 
2-17 aylık oldu boyu 80 cm kilosunuda tam ölçtürmedi ama 11.30-12 kg gibiydi.şimdi hocam biz çocuğun öğle yemeğini uykudan uyanıca 15.30-16 gibi veriyorduk  18.00 gibide yoğurt yiyordu akşam yemeklerinde çok zorlanıyorduk bende taktik değiştirerek öğle yemeğini 13.00 e kaydırdım uykudan kalkıncada meyve yada yoğurt veriyorum.Hal böyle olunca çocuk saat 20 deki akşam yemeğinde adeta tabağı yalıyor LOLısıtmaya fırsat vermiyor büyük bir iştahla yiyor hayır şimdide iki ana öğünün arasını fazlamı açtım çocuk fazlamı aç kalıyorda böyle saldırıyor yemeğe diye düşünmeye başladım benimkide tam arıza hali galiba dimi hocam LOL
3-günde yarım kilo sütünü sadece süt olarak muntazam içer ayrıca peynir ve yoğurdu da var kıymalı yemeğini mutlaka veriyorum haftada birgünde tavuk yada balık buna rağmen etraftan  zayıf yada kısa gibi mırıltılarda olunca canımda sıkılıyor 
değerli yorumlarınızı bilmek isterim 
saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2011 Saat 10:38
1-Eğer tekrar "sugibi" akıntı oldu ise, sil baştan yeni bir grip başladı demektir. Sonuna gelirken akıntı koyulaşır, "Bally" gibi olur.
2- Gelişimi gayet iyi, etrafın laflarına bakma, beslenme düzenine aynen devam edebilirsiniz

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2011 Saat 10:50
1-hocam akıntı 3-4 gün önce oldukça koyulaştı bally kıvamında idi dediğiniz gibi ancak şu anda yine aynen su gibi bu durumda gribi tekrar mı ediyor?
birde yazlık yerdeyiz devamlı rüzgar var sizin bundan çocuk hasta olmaz dediğinizde biliyorum ama neden sürekli tekrar ediyor diye düşünüyorum.Öğle ve akşamları tahat etsin diye devamlı yıkayıp yatırıyoruz saçları filan nemli kurutmuyorum acaba diyorum şaşırdım kaldım?
kaldığımız yerdeki havuzun suyu denizden alınıyor yani tamamen deniz suyu. iyi gelir diye burnuna sürekli sokuyoruz ama morarana kadar ağlıyor nefret ediyor havuzdan
2-Şimdi tedavi olarak ne yapacağım hocam aynen SF devammı?

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2011 Saat 08:52
Yeni bir Grip başlıyor gibi... Havuz işini çocuğu üzmeden yapın. Aralarda serum fiz kullanabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2011 Saat 09:19
hocam günaydın
oğlumun grip hikayesi yılan hikayesinide aştı farkındayım ancak beni endişelendiren bişey var paylaşmak istedim sizinle.son yazdığımdan beri su gibi olan burun akıntısıda oldukça geriledi nadiren akıyor ama nefesindeki o hışırtı neredeyse aylardır var geçmiyor bitmiyor.Çocuğun nefes alıp vermesindeki rahatsızlık ve o hışırtılı durumun nedeni yada tedavisi ne olmalı bir doktora gitmelimiyim?
şu anda çok enterasan yani öksürük yok hapşırık yok sayılır akıntı ona keza gayet haraketli ve iştahı yerinde ama nefes alıp vermesi dışarıdan duyulabilecek kadar hışırtlı
ne dersiniz ne yapmak lazım? başımıza daha büyük işler almayalım diye korkuyorum

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2011 Saat 09:58
Buhar ve ColdMix iyi gelir, birde imkanınız olurda bir deniz kenarına gidebilirseniz, hemen geçer.

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2011 Saat 10:20
Cold mix tamam ama buhar makinamız yok bunun işçin hastaneye gitmeliyiz sanırım değilmi ?
oradada gereksiz ilaçlara mazur kalmaz inşallah.Buhar derkende sadece buharmı verdiriyoruz hocam yoksa ilaçlı filanmı olacak

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2011 Saat 09:44
Ne demek "-buhar makinamız yok-"..  Alt tarafı bir tencere kaynar su, bir de çarşaf. Ya çocuk uyurken yatagının yanına bu teşkilatı kurun, yada uyanıkken yapacaksanız, eli-ayağı değipte birde yanık ile uğraşmayacak bir mesafeden buhara tutacaksınız.. Daha olmadı, annenize sorun, o yardımcı olur. Smile

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2011 Saat 09:46
LOLLOLLOL ben buhar deyince hastanede filan yapılacak diye düşünmüştümde LOL
çok teşekkür ederim hocam anladım şimdi

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat