Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kavanoz mamaları?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30731
Tarih: 15 Eki 2025 Saat 13:57

Konu: kavanoz mamaları?
Mesajı Yazan: haydibebek
Konu: kavanoz mamaları?
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2011 Saat 14:17
dr bey,artık her gün dışardayız malum dışarda emzirmek zor,bebeğim de 9,5 aylık artık.dışardayken kavanoz mamalarından veriyorum mecbur pratik oluyor,bir ara o tür mamaların içeriğinin çok sağlıksız olduğu ve gdo  içerdiği filan söylendi durdu,ne yapmalıyım,kullanmasam ayrı dert,hava sıcak saklamak zor hazırladığım yiyeceği,e yemek için de evde oturamayız,mecburen vereceğim de hangi markayı tavsiye edrsiniz,genelde milupanın organik olanlarını tercih ediyorum,milupanın muhallebelirini yediriyorum ama bebelac ve hero baby daha uygun yarı yarıya eğer kalite farkı yoksa onlardan da kullanabilirim,sizce hangi marka?Akşamları yatırmadan ARI nın sütülü pirinç unu mamasını kullanmaya başladım kendinden şekerli ve suyla hazırlanıyor,bu saydığım ürünleri kullanmam da bir sakınca var mıdır?siz ne önerirsiniz,çok saolun...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2011 Saat 10:00
Sağlıksız filan değiller. Hadise ne biliyormusunuz? Bazı mamacı doktorlar, UHT sütlere taktılar ve devamlı bu sütleri kötülüyorlar, Uygulanan ısı ile proteinlerin harab olduğununu, içinde zararlı maddeler olduğunu yazıyorlar. Şimdi kafası çalışan halkda soruyor ve akıl yürütüyor; bu işlemler süte zarar veriyorsa, bundan daha beterine maruz kalan "mamalar" , kavanoz mamaları, düdüklü tencerede pişirilen etlerinde zararlı olaması gerekir diye düşünüyorlar ve bu gibi laflar etrafta uçuşuyor. Bunların hiçbiri doğru değildir, gerek UHT, gerek, kavanoz mamalarını rahatlıkla kullanabilirsiniz, etinizide düdüklü tencerede pişirebilirsiniz..

Mesajı Yazan: haydibebek
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2011 Saat 12:44
teşekkürler..KizBebek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat