Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

reflü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30470
Tarih: 01 Kas 2025 Saat 02:56

Konu: reflü
Mesajı Yazan: oyaoz
Konu: reflü
Mesaj Tarihi: 21 May 2011 Saat 11:36
Hocam iyi günler, benim sorum 15 aylık kız yeğenimle ilgili olacak. Yaklaşık 8 aylıkken zatürre teşhisi ile İstanbulda bu konuyla ilgili bir hastanede 1 ay yoğun bakımda kaldı. Tedavinin sonucunda taburcu oldu fakat göğsündeki hırıltı ve sesler bitmedi. Üstelik defalarca da grip oldu. Tedavi olduğu hastane zatürrenin nedeninin araştırılması gerektiğini söyledi ve bunun üzerine endoskopi yapıldı ileri derecede reflü olduğu ortaya çıktı. reflü zatüreyi zatürrede reflü tetiklermiş öyle söylendi.Yediği yiyecekler ciğerlerine kaçıyormuş.Şimdi reflü için ilaç tedavisi denmiş fakat ilaçları içtiğinde devamlı kusmaya başlamış ve kustuğu için tekrar hastanelik oldu. Size kısaca anlatmaya çalıştım bu konuyla ilgili düşünceniz bizim için çok önemli. Reflü için nasıl bir tedavi yolu izlenmeli.Şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar.

-------------
oyaoz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: oyaoz
Mesaj Tarihi: 23 May 2011 Saat 13:00
Hocam sanırım ben yanlış söyledim Bronkoskopi yapılmış ve bunun üzerine reflü denmiş. İstanbul bakırköyde tedavi oldu. Reflü ile ilgili olarak ne önerirsiniz.  yardımlarınız için çok teşekkürler.

-------------
oyaoz

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 May 2011 Saat 09:31
Bronkoskopi temiz çıktığına göre, gerisi çok önemli değil. Midede bir problem (Pylor Spasmı) olabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat