Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Demir ve d VİTAMİNİ HAKKINDA BİLGİLERİNİZ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30131
Tarih: 07 Eyl 2025 Saat 10:57

Konu: Demir ve d VİTAMİNİ HAKKINDA BİLGİLERİNİZ
Mesajı Yazan: sengul
Konu: Demir ve d VİTAMİNİ HAKKINDA BİLGİLERİNİZ
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2011 Saat 14:33
aRKADAŞLAR BENİM OĞLUM 4. AYINI OLDURDU SADECE ANNE SÜTÜYLE BESLENİYOR...devit 3 kullanıyorduk. Bu ayında sağlık ocağından ferro sanal verdiler .  çocuk doktorumuz ikisinide kullan dedi. Oğlum ferro sanalı kustu...ne yapacağıma karar veremedim..
Aslında demir  eksikliği olmadan bunun verilmeside bir garipConfused 4. aydan sonrada anne sütüyle beslenen bebeklerde demir eksikliği mutlaka oluyor mu? Oluyorsa bizim yaşımızdakilerin  bebekken  demir kullandığını hiç sanmıyorum....
4 aylık bir bebeğede bunun için kan tahlili yaptırmak istemiyorum...
Kadir bey ise demiri önermiyor...Hastalıklara  kapı açıyor diyor...
ilk oğlumda multitabs ve ferrum kullanmıştım ama Kadir bey den o zaman haberim yoktu.

bu sorularla belki sizleri sıktım ama kafam karıştı.
sizler ne yapıyorsunuz  bu konuda fikirlerinizi  doktorlarınızın önerilerini öğrenmek isterim..
Araştırıp ona göre karar vereceğim..
şimdiden teşekürler...

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2011 Saat 14:49
Ben hiç demir kullanmadım Şengül hep verdiler ama büyük oğlumda almıştım eve ama zaten çok kusan oğlum iyice kusmaya başladı bende bıraktım . Erene hiç almadım bile . 1 yaşında her ikisininde demir değerleri gayet normal çıkmıştı . Vitamin olarak sadece ilk 1 yıl multi tabs kullandım canım .

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: taha
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2011 Saat 14:56
bence demir ilcını al çünkü nasılolsa yazdılar reçeteye ama 6. aydan sonra kullan çünkü 6. aydan sonra anne sütü çocuğa yüzde elli yararmış ama ben 6. aydan sonrada çocuğuma demir bakımından zengin bakarım diyorsan kullanmana gerek yok ben ilk çocuğumda kullanmıştım

-------------
bilgi gerçek hazinedir

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2011 Saat 15:28
Oğluma da vermişlerdi ama kadir beyden edindiğim bilği doğrultusunda kullanmadık..3 aylıkken dr çok soluk gördüğünden hgb ye baktı kansızlık çıktı 2 3 ay kullandık sonrasında geçti...4,5 aylıktan sonra inek sütü vermeye başladım halada içer hiç kansızlık yaşamadık..yani inek sütü kansızlık felan yapmıyor....
Bişey söylemek zor belkide kansızlık var yavrucakta bence bi tüp kanla kesin sonuca varırsınız...

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2011 Saat 16:30
bendede aynı sorun var kızım 15 gün sonra 4 aylık olacakk bizede verecekler ve bende kullanıp kullanmamakda kararsızımm kıyamıyorumda kan testii yaptırmaya

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2011 Saat 17:18
Reyyan da 5 mayısta 4 ayını dolduracak, demir kullanmayı asla düşünmüyorum, sonra yüzünde solukluk görürsem kan tahlili yaptırırım, görmezsem, 1 yaşına kadar tahlil de yaptırmam... Şevvalde demir damlası (sadece 3-4 gün) kullandık, şimdi şevvalin dişlerini bir görseniz, simsiyah Confused 

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2011 Saat 06:42
Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

Ben hiç demir kullanmadım Şengül hep verdiler ama büyük oğlumda almıştım eve ama zaten çok kusan oğlum iyice kusmaya başladı bende bıraktım . Erene hiç almadım bile . 1 yaşında her ikisininde demir değerleri gayet normal çıkmıştı . Vitamin olarak sadece ilk 1 yıl multi tabs kullandım canım .
ne güzel.. en ideali buda. Demekki sen ek besinlere geçtiğinde sorun yaşamadın güzel besledin..Smilebenim büyük oğlum anne sütü alırken gayet iyiydi ama ek besinlere geçtiğimizde hiç iştahlı olmadı..Confused
inşallah küçük oğlumda beslenme sorunu yaşamamda şu  Fe 'e             ihtiyaç duymayız..

-------------

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 01 May 2011 Saat 13:19
D vitaamini en çok hamilelere önerilir dıye bılıyorum balık yagında balıkta sütte bulunur emzıren annelerınde alması gerekır cocukların diş yapısını ve kemıklerı güçlendırır

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 01 May 2011 Saat 13:43
ben hiç demir almadim, burda verilmiyor ( ezbere verilmiyor yani ) hiç kan testine ihtiyaç duymadi doktorumuz
kizim $u an 3. koftesini yiyor , toplam 5 taneydi buyuk ihtimalle bitirrir tabagini :) kadir bey et yiyen çocukda demire geerek yok diyor

oglumda 2  tane anca yer , yeter
ben etsiz yemek yedirmiorum çocuklara , takintiliyim bu konuda iyimi kotumu bilmiyorum
her turlu çorbaya yemege mutlaka herhangi bi et turu katarim onlarda severek yiyolar Allahtan :)

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 01 May 2011 Saat 17:20
Orjinalini yazan: MaRaL MaRaL Yazdı:

ben hiç demir almadim, burda verilmiyor ( ezbere verilmiyor yani ) hiç kan testine ihtiyaç duymadi doktorumuz
kizim $u an 3. koftesini yiyor , toplam 5 taneydi buyuk ihtimalle bitirrir tabagini :) kadir bey et yiyen çocukda demire geerek yok diyor

oglumda 2  tane anca yer , yeter
ben etsiz yemek yedirmiorum çocuklara , takintiliyim bu konuda iyimi kotumu bilmiyorum
her turlu çorbaya yemege mutlaka herhangi bi et turu katarim onlarda severek yiyolar Allahtan :)

maşallah...
Anne sütü alan bebeklerde kansızlık çıkabiliyo. ben 6 ay sadece anne sütü vereceğim bu dönem beni düşündürüyor...

-------------

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 01 May 2011 Saat 23:48
şengülcüm ben kızıma bir yaşına kadar d vit kullandım sonrasında bol bol güneşe çıkar demişti doktor onu uyguladım fer.. damla hiç kullanmadım maşallah ek gıdaya geçtiğinde iştahı yerindeydi 7. ayda et ürünlerinden vermeye başlamıştım bir yaşında da kan değerleri çok güzeldi bu damlaya hiç ihtiyaç duymadım
ama oğluma d vit yanında ferrum damlayı çok düzenli olmasa da kullanmaya çalışıyorum çünkü rengi bembeyaz oluveriyor bazen elleri ayakları buz kesiyor hırpalanmasın diye kan testide yaptırmadım havalar iyice ısınana kadar kullanayım diyorum sonra bi kan testi yaptırırım ona göre bir yol izleriz

d viti aksatma ama ferrumu da bence bebeğinin durumuna göre karar verirsin bebeğini en iyi sen tanırsın genel durumu iyiyse kullanma nacizane önerim

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2011 Saat 14:34
Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

ne güzel.. en ideali buda. Demekki sen ek besinlere geçtiğinde sorun yaşamadın güzel besledin..Smilebenim büyük oğlum anne sütü alırken gayet iyiydi ama ek besinlere geçtiğimizde hiç iştahlı olmadı..Confused
inşallah küçük oğlumda beslenme sorunu yaşamamda şu  Fe 'e             ihtiyaç duymayız..

benim kızımda iştahsızdı ama genede demiri düşük çıkmadı bize az yedi gibi gözüksede aslında yetiyor galiba bir yaşında kan tahlilini ilk defa yaptırmıştım
ama ekmek falan gibi yararsız şeyleri yemiyordu

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2011 Saat 14:35
bu arada kızım 7-8 ay sadece ann sütüyle beslendi anane sütüde kansız bırakmıyor her annenin kendi sütü kendi bebeğine özelll ve güzelSmile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat