Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kan tahlili

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29977
Tarih: 07 Kas 2025 Saat 22:00

Konu: kan tahlili
Mesajı Yazan: elif2
Konu: kan tahlili
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2011 Saat 13:19
Merhaba Kadir Bey,
Saçmaysa kusura bakmayın vaktinizi alacağım.
Size kolay ulaşıyorum çok şükür normal zamanlarda.ancak 2 kez yanlıştan döndüm kılpayı.birinde seyahatte diğerinde pazar gününe denk geldiği için,şu wbc ye baktırmak için çocuklara kan tahlili yaptırmanın kolay bir yolu yokmuki,kızım 5 yaşında ,elinin üzerinden kan alınmak istense kendini parçalar valla.yapılmayıncada yanlış uygulamalara maruz kalıyoruz korkudan,
Teşekkürler,
SAYGILAR.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 09:31
Defalarca iğne olmaktansa, bir defa canının yanması o kadar kötü değil.. Esasında, doktorların ihtisas sırasında boğaza bakarak hangisi viral, hangisi bakteriel olduğunu ayırd edebilmeyi öğrenmiş olmaları gerekir..Özelde, hastanede ihtisas yapar gibi tehlil istenmiyeceğini, artık bazı durumları sadece tecrübe ile halletmeleri gerektiğini "akıl etmeleri" gerekir ama, performansın gözü kör olsun.. Yoksa benim muayenehanemde 1 senede  istediğim Röntgen sayısı ; 1-2, kan sayımı; 5-6 yı geçmez. Sıklıkla istediğim, "Strep-A" testidir. Hele boğaz kültürü, '82 den beri istemedim..

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2011 Saat 10:17

Evet Hocam,

Kızım 5 yaşında ,3.5 senedir sizinleyiz 1 kez bile tahlil v.s istemediniz .çocuğu görünce kanınıda canınıda anlıyorsunuz ,WBC bile yanıltabilir siz yanılmazsınız.ne denirki....ClapKizBebek
SAYGILAR.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat