Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KIZIL HASTALIĞI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29938
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 23:50

Konu: KIZIL HASTALIĞI
Mesajı Yazan: eftalya
Konu: KIZIL HASTALIĞI
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2011 Saat 12:13

Kızım 4 yaşında.Geçen perşembeden beri halsizlik,bulantı,kusma ve arada da ateş şikayetlerimiz var.Bu zamana kadar her hastalığını ilaçsız atlattığı için hemen dra götürmedik. ancak 4.gün olmasına rağmen hala şikayetler devam edince ve vücudunda kırmızılık oluşmaya başlayınca dra gittik.Kızıl olduğunu söyledi.Dili de 3 gündür beyazdı dün kırmızıya dönüp pütür pütür oldu.

Dr. antibiyotik ve ateş düşürücü verdi.Ateş düşürücüleri 3 saatte bir dönüşümlü vermemizi söyledi.Antibiyotiği verdim ,ateşi normaldi vermedim .ancak gece ateşi 39,5 olunca cal.ol verdim.gece bir daha ateşi çıkmadı.
  bu hastalıkta antibiyotik gerekli mi?ateş düşürücü ateşi çıkmadan vermeli miyim?2 kardeşi var.şimdiye kadar onlara geçtiyse geçmiş midir?Onlarda henüz bir belirti yok.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2011 Saat 12:55
Eğer teşhis doğru ise, tek ölçek antibiyotik ile bile 12 saatte düzelir, hiçbir şikayeti kalmaz.. YANLIZ.. Kızıl mikrobuna karşı vücutta oluşan antikorlar, (eğer bu bakteri sık aralıklarla alınırsa) , aşırı yüksek seviyelere vardıklarında, mikrop zannederek kap veya böbrek iç zarlarına saldırırlar. Kalp Romatizması ve Akut Nefrit bu şekilde oluşur, mikrobun kalbe oturması diye bir şey yoktur.. . Bu durumların oluşmaması için, en az 1 ay süresince bu bakteriyi almaması gerekir. Bunun için 1 ay, hergün 2-3 defa antibiyotik verileceğine," Deposilin 6 3 3 "  iğnesinden 1 defa yapılması yeterlidir.  

Mesajı Yazan: eftalya
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2011 Saat 13:09
teşhisin doğru olduğunu ümit ediyorum ,internetten de okuduğum kadarıyla belirtiler bire bir aynı.

Yani 10 gün antibiyotiği kullanıp peşinden hemen Deposilin mi yaptıralım.yoksa antibiyotik şurubu kullanmadan direkt deposilin mi yaptıralım.   Kreşe de gidiyor .Muhtemelen ordan kaptı zaten çünkü sınıftaki çocukların büyük çoğunluğu hasta.
  kardeşlerine de yaptıralım mı?hastalık belirti vermeden onlara da geçmiş olabilir mi?Biri ikizi yani 4 yaşında diğeri 17 aylık.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2011 Saat 13:09
Deposilin 6-3-3 hemen yaptırabilirsiniz. Hasta olmayanlara iğne yaptırmanız gereksiz. Tedavi edici ilacın, koruyucu olarak verilmesi anlamsız.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat