havale mi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29820
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 13:59
Konu: havale mi
Mesajı Yazan: Kevser
Konu: havale mi
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 04:53
hocam yarım saat kadar önce 3 aylık kızım yeni uykuya dalmıştı. gazı olduğu için yüzüstü yatırmıştım. ben de yanında yatıyordum, ben daha uyumadan ağlayarak kıpırdanmaya başladı, pışpışladım falan, sustu gibi oldu geri başladı. bir susup bir ağlıyordu kalkıp kucağıma aldım. çocuk kucağıma yığıldı kaldı. hemen ışığı açtım gözleri boş boş bir oraya bir buraya bakıyordu. hala bir susup bir ağlaması da devam etti bir süre. ağladığı zaman kendini (kafasını) geriye doğru atıyordu. yüzünü falan yıkadım... ne olduğunu anlamadık, hemen doktoru aradım soğuk havale olabilir dedi, daha çok korktum. havale duydum da "soğuğunu" ilk defa duydum. hemen pc açıp yazılarınızı okudum... dr.a gitmekten vazgeçtik. 1 dakika falan sürdü bu olay... acaba yüzüstü yatınca nefessiz mi kaldı, yoksa gerçekten havale miydi? sabah sizin cevabı bekleyeceğim ama geç kalındıysa sonucu ne olur? sabırsızlıkla cevabınızı bekliyorum hocam.. olaydan 10-15 dakika sonra da uyudu kızım,şimdi hala uyuyor..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 12:35
"Soğuk havale" diye bir şey yok... Ateş yükseldikten sonra zaten havale olmaz. Benim; "Ateş ve tedavisi" makalemi okuyun.. Merak etmeyin, hiçbir şey olmayacak.. Ateşi yükselecek.
|
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 13:09
Hocam hiçbir hastalığı ve ateşi yoktu, şimdi de yok... Ateş ne zaman çıkar, olaydan hemen sonra mı, ertesi gün mü, yoksa birkaç gün içinde mi? Hala bir anlam veremedik, neden dolayı olduğunu anlamadık, saat 11 gibi uyandı ve anormal hiç bir durum görünmüyor, etrafa gülücükler dağıtıyor... çok şükür 
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 13:24
Takip edin, tekrarlarsa mutlaka göstermeniz icap eder, eğer tekrarlarsa; İnfantil Spazm veya West sendromu olabilir.
|
|