Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Anne sütü - mama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29819
Tarih: 31 Ağu 2025 Saat 13:54

Konu: Anne sütü - mama
Mesajı Yazan: Kevser
Konu: Anne sütü - mama
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 00:47
Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum.
çocuklarınızı ne kadar anne sütüyle beslediniz?
anne sütünü çok alan bebeklerin, formül mamayla beslenen bebeklere göre daha az hasta olduğu doğru mudur sizce de?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 09:54
Canım Elif 10 ay emdi, ben formül mamaya, 6. ayında başladım, iyiki de başlamışım, çünkü sütüm çok azmış, 6. ayına kadar sırf anne sütü vereceğim diye direndim ama çocuk 4. ayından sonra pek kilo almamıştı, meğer sütüm azmış  Disapprove Kreşe başlayıncaya (2,5 yaşına) kadar hiç hasta olmadı ama bunun formül mama ile ilgisi var mıdır bilmem Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: piar
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 11:39
Canım ben kızımı 16 ay emzirdim.İlaç kullanmam gerekmese dahada emzirecektim.13 ay anne sütünden başka hiç bişey vermedim.Allaha çok şükür gayet sağlıklı.Maşallah arada ağrı kesici hariç başka hiçbir ilacıda kullanmadık.
Oğlumda beni hiç emmedi.Sütümü sağarak 1 ay biberonla verdim.Gerisini hep mamayla büyüdü.Ama oda çok hasta oldu.Epey ilaç kullandı.
Rabbim öyle bir besin varetmişki gerçektende yavrularımızı hem besliyo hem büyütüyo hemde koruyoSmile

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 12:10
bende kızımı bir yıl emzirdim sütümün yetmediği zamanlarda inek sütü verdim formül mama hiç kullanmadım hele kadir beyin yazılarından sonra hiç kullanmayı düşünmüyorum hala da sütü çok sever günde iki bardak mutlaka içer hiç hasta olmaz sütle ilgisi varmıdır bilmem 4 yaşına girecek hasta olduğu günler sayılıdır
oğlumuda sadece emziriyorum doymadığını hissettiğimde ek gıda veriyorum ama çok sık hasta oluyor çok üzülüyorum herhalde bünye meselesi bağışıklık meselesi

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 13:00
ikisnide 1 yil emzirdim , mama hiç almadim
kizima inek sutu veriodum 6 ay dan sonra , oglumada veriom ama biberon almio biraz zorlaniyorum
kizim bakicidaydi, ilk iki yil çokk hasta olurdu , $imdi kre$te arada tek tuk oksuruyo ama hasta denmez
oglumsa ki$ girdigindne beri hasta , $u an bile oksuruo :(
ablasi kre$den alip geliyo , o aykda atlatio karde$i daha kotu geçirio bagi$iklik olmadigi için

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: beria
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 15:33
ahmet mirza doğduğunda aç kaldı, 15-18 gün kadar mama verdik, hani şu sulandırılan, anne sütüne denk olanlardan...sonra şükür sorunumuz kalmadı, emmek istediği sürece emecek, her annenin niyeti budur...hasta oldu mu olmadı mı meselesine gelirsek, çok ciddi bir şey yaşamasak da hasta oluyor, hatta biz yaşında kızamık aşısı yaptıracakken, 9. ayında kızamık çıkarttık...yani emziremiyorum çocuğumun bağışıklık sistemi güçsüz kaldı, hasta olucak diye bir şey yok...

bebeğin normal gıdaları yiyebilecek hale gelinceye kadar sen de devam sütleri falan kullanabilirsin ancak 4. ayından sonra mutlaka evde pişebilen herşeyden onun yiyebileceği hale getirerek ağzına ver ki işin kolaylaşsın, 2 çay kaşığı falan abartmaya gerek yok, yiyor diye ilk başta tıkmaya da gerek yok, bir gözlemlemek lazım...... ben taze fasulyeyi(zeytinyağlı)süzgeçten geçirir verirdim mesela... 

kaçıncı çocuğun bilmiyorum belki de duruma vakıfsındır...

burda yazılanlarla kendini kıyaslarsan demoralize olabilirsin....gerek yok....
çocuğunun bakımını iyi yaparsan, birazcık koruyup kollarsan -bundan kastım, salgın zamanı o ortamlardan koruyabilirsin, terleyince üzerini değişebilirsin gibi... ben bunu emzirmeme rağmen yapıyorum, her anne yapar- hiç bir sorun yaşamazsın inşeAllah...
zaten bir kaç aya bir çok gıdayı almaya, çok değişik vitaminlerle donanmaya başlarsınız...
muhabbetle...

-------------
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...

Mesajı Yazan: beria
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 15:36

unutmuşum inek sütü meselesi, protein bakımından çok zengin olduğu için, bebeklerin böbreklerini yorduğu gerçeği var, onun için yaşına kadar uzak tutulur, mutlaka verilecekse de sulandırılmalıymış...

-------------
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...

Mesajı Yazan: semra**
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 18:36
Ben büyük kızımı 2 yıl emzirdim.3 yaşına kadarda çok nadir hastalandı.Ama ilk çocukta tecrübesiz olduğum için ek gıdaları ihmal ettim yani bebeğimin damak tadı gelişmedi.Yemek yemeği hiç sevmiyoruz şuan çok zayıf.Ama şuan ikinci kızım 3.5 aylık, bir dönem doktor mama ver dedi aç kalıyor diye evrdim ama 1 kaç gündür mamayı almak istemiyor ve sütümünde kafi geldiğine inanıyorum.Bu sefer anne sütü ağırlıklı ve 4.aydan sonra tattırmaya başlayıp 6. aydan sonrada yavaş yavaş ek gıdalara başlamayı düşünüyorum. Thumbs Up

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 20:07
kADİR BEY NE DÜŞÜNÜYOR ACABA BU KONUDA...

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 20:07
aRKADAŞLAR ÇOCUĞUMUZ KAÇ KĞ ALINCA MAMAYA BAŞLIYORUZ...

-------------

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 20:29
Ben oğlumu iki yıl emzirdim,ve burdada çevremdede gördüğüme göre sanırım mamasız büyüten tek anne benimLOLdoğrumu anlışmı bilmiyorum,ama hiç mama emzik biberon yanlısı olmadım,çok şükür iki yıl paşa paşada emdi helali hoş olsun..
Ewt yeme problemimiz var,ama sevdiği yemekleri tabak tabak yer,seçicilik sorunumuz var,kilosuda boyuda hep düşük,ama çok dirençli bir çocuk,kırkbinbirkere maşallah diyeyimde,kreşe gidiyor arkadaşları kaç kere hastalandılar seham hapşurmadı bile,sadece bu yıl değil ,Rabbime binlerce şükür daha gözü dışında büyük bi hastalığı olmadı,hatta küçükte olmadı..çok kalında giydirmedim hiç ben,terledi üstünü değiştireyim,aman sırtına bez koyayım hiç ama hiç yapmadım,çok rahat sakin büyüttüm pimpiriklenmeden..sanırım en büyük etken o,fazla pimpiriklenmemek..

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2011 Saat 20:36
Ben cok pimpirikliyim ne yaızkki özellikle yeni dogdugunda aklım cıkıyoduu hastalanacak diye benim kızım hep emmek istiyor kucagıma alıyorum omzumu emiyor kucagımda oturtup vaziyeette tutuyorum kafasnı eğip hırkasını emiyor yatırırkende emzik veriyorum cogunlukla bu durumda ne zaman acıktıgını anlamıyorum vee 2 saate bi emziriyorum o 2,5 saat olmuyordur herhalde gün içerisinde ama geceleri o kdr sık emmiyor 4 5 saate bi emiyor ve kaakası hep yesill 40 ı cıktıkdan sonra hep böylee kadir beyin yazılarını okuyorum fazla emdğinde yesil oluyor ama uzun aralıklarlada verdiğim zaman mızmızlanıyor almak istemiyor memeyii ne yapıcagımı sasırdım Confused

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2011 Saat 00:24
nurcan çok emdigi için hazimsizlik probkemi yoksa( kadir bey bunun gaz dan daha beter sanci olduguunu soyluyo )
emzir gitsin :) buyudukçe meme yerine ba$ka $eyle dikkatleri dagilyo, emmiolar $imdiki gibi

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2011 Saat 11:29
Evet Kadir beye yazdım da oda aynısını yazdı sancı yoksa problem de yok demiş. Çok şükür sancısı olmadı daha öyle hiç.

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2011 Saat 11:34
Smile
Orjinalini yazan: nurcan nurcan Yazdı:

Evet Kadir beye yazdım da oda aynısını yazdı sancı yoksa problem de yok demiş. Çok şükür sancısı olmadı daha öyle hiç.
ne güzel 41 kere maşallah..
canım bebeğin kaç aylık kaç kğ. kız mı erkek mi?Big smile
benimki 3 ay 12 günlük 3 aylıkken 6 ,200   falandı.

-------------

Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2011 Saat 11:51
benim kızım bir buçuk yaşına kadar emdi ve sadece bir kere hasta oldu
bir buçuk yaşından sonra da genelde sonbaharda bir ve ilkbaharda da bir kere olmak üzere senede ikişer kere hastalandı
gayet sağlıklı çok şükür

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2011 Saat 14:05
Ben buraya yazmıştım,yine düzenlerken silmişimLOL

2 küsür yaşına kadar emzirdim,ve o dönem içinde çok az hasta oldu,1 yaşına kadar hiç hastalanmadı..Öyle sütümde yoktu,4 aydan sonra hiç dolmadı ama ben var yok demedim emzirdim..Kızım cılız ama bümyesi zayıf değil,sadece bu sene sık hastalandı onu anlayamadımWacko

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat