Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

miras

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Avukat Begüm Tekin
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29677
Tarih: 29 Ara 2024 Saat 06:43

Konu: miras
Mesajı Yazan: buffy84
Konu: miras
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2011 Saat 14:50

Begüm Hanım merhaba, size arkadaşım adına bir soru sormak istiyorum, arkadaşımın anne ve babasının bir evi vardı, (2002'den sonra alınmış)ev baba üzerine kayıtlı,arkadaşımın annesi vefat etti, babası da başka bir bayanla evlendi. şimdi babanın yeni eşi ve arkadaşımın arası kötü, ve arkadaşım annesi sağ iken alınmış olan evde yeni evlenen bayanın bir alın teri olmadığını düşünüyor. arkadaşım aceba bu bayanın ev üzerinde hakkı olup olmadığını, babasından, evin ölen annesine düşen kısmını şu anda alıp alamayacağını soruyor. cevaplarsanız sevinirim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: begümtekin
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2011 Saat 11:43
Orjinalini yazan: buffy84 buffy84 Yazdı:

Begüm Hanım merhaba, size arkadaşım adına bir soru sormak istiyorum, arkadaşımın anne ve babasının bir evi vardı, (2002'den sonra alınmış)ev baba üzerine kayıtlı,arkadaşımın annesi vefat etti, babası da başka bir bayanla evlendi. şimdi babanın yeni eşi ve arkadaşımın arası kötü, ve arkadaşım annesi sağ iken alınmış olan evde yeni evlenen bayanın bir alın teri olmadığını düşünüyor. arkadaşım aceba bu bayanın ev üzerinde hakkı olup olmadığını, babasından, evin ölen annesine düşen kısmını şu anda alıp alamayacağını soruyor. cevaplarsanız sevinirim

Mesajı Yazan: begümtekin
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2011 Saat 11:45
Merhabalar
Malesef alamaz. Ev babanın üzerine tasarruf hakkı babanındır. Eğer anne vefat etmemiş ama boşanmış olsalardı arkadaşınızın annesi evin kendine düşen kısmıyla ilgili dava açma hakkına sahip olurdu. Şu an için arkadaşınızın yapabileceği birşey yok malesef

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat