Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

cocugumuz da tırnak yeme sorunu olan?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29345
Tarih: 07 Eyl 2025 Saat 01:41

Konu: cocugumuz da tırnak yeme sorunu olan?
Mesajı Yazan: iremis
Konu: cocugumuz da tırnak yeme sorunu olan?
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2011 Saat 21:53

arkadaslar kızım 4.5 yasında ve tırnaklarını ısırıyorConfusedbu duruma bır cozumu olan var mı???

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2011 Saat 21:56
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29286&title=kizim-uzun-suredir-tirnaklarini-yiyor - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29286&title=kizim-uzun-suredir-tirnaklarini-yiyor
bak buradan bilgi alabilirsin canim.arkadaslarda tabiki yardim edeceklerdirSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Mar 2011 Saat 22:01
sagol canım tabıkı ıncelerım :)fıkır paylasımında da bulunursak sevınırım arkadaslarlaSmile

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2011 Saat 00:39
Tırnaklarını uzun görene kadar onun istediği şeyleri almayacağımı söyledim sanırım işe yarayacak. Çünkü en sevdiği şeylerden mahrum kalmaktan hiç hoşlanmıyor. 
Kreşte öğretmenine bütün çocuklara yarış yaptırtın ve tırnaklarını ilk uzatanlara ödül koyun çünkü tüm gün siz onlarlasınız dedim... Hediyeler benden dedim. O da kabul etti ama bu hafta daha da bu konu üzerine yoğunlaşacağım. Üzerine düşmeyin, ceza vermeyin diyenlere pek inanmaz oldum. 1 ay boşladım daha beter oldu.......

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2011 Saat 00:44
Haaa bir de tırnakları uzasa da yese de her hafta bir gün mutlaka tırnaklarını kesme günü ilan ettim. 
O gün olsa da olmasa da tırnaklarını kesmeye çalışıyorum ve sakin sakin konuşuyorum Nil'le. Ona bak benim tırnaklarım gibi güzel tırnakların olmasını istersen sadece tırnak makasıyla kesmeliyiz diyorum. Kafasını şişirmeden ve tırnaklarını yemezse her hafta bir ödül var diyorum... Ödüllendiriyorum... Bu bir ekler pasta ya da bir kitap oluyor ya da küçük şeyler.

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2011 Saat 11:02

benımde yaklasımım odul yontemı Big smilebısde okuldakı psıklogumuz ısbırlıgıye hergun okul ve ev de yemedıgı gun ıcın sevdıgı stikerlardan almasını sagladık ve sonunda buyuk odul verılecektı ırem kocaman pamuk sekerı sectı Embarrassedama yedıgını gordugunuz anda stıker alamyacaktı ne kadar cok stikerı olursa mesela bız gun koymustuk 4 hafta gııbı aslında ıyı baslamıstık ama arada malesef yıne gorur oluyorum bunu asmak cok zor olcak sanırımConfusedConfused

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2011 Saat 11:17
benim kızımda iki aya yakındır tınak yiyor. şimdilik hiç bişey yapmadım bekleme ve  görmeme yöntemini uyguluyoum . görüştüğümüz bir pegogumuz var yeni başlamış devam ederse bakarız şimdilik bişey yapmaya gerek yok dedi .. bir kere bile uyarmadım . 3-4 kerede tırnak diplerim acıyo diye ağladığında konuşmak zorunda kaldım bu konu hakkında ama  çokda işe yaramadı tabi .. burda paylaşıldıkça ne kadar çok tırnak yiyen çocuk varmış diye şaşırdım Confused

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: ikikuzum
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2011 Saat 15:34
benim kizda yiyor,kesecek tirnak bulamiyorum aci oje denedik ama hic bir ise yaramadi...
tek el tirnaklarini yese neyse ayagi ciplak olunca onlarada saldiriyo .benim durumum daha vahim 3 ayliktan beride parmagini emiyor hicbirinden vazgeciremedim

-------------
pamuk kizim 02.07.2007
kücük tosbam 26.11.2008

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2011 Saat 21:28
zor bı durum senınkıde arkadasım Unhappyzehra gorupte uyarmam konusunda sabırlı olman gormeslıkten gelmen cok gusell ben hıc oyle yapamıyorum goz goze gelmmemıs bıle yetıyo ıremleShockedShocked

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2011 Saat 00:47
bizde aynı sıkıntıyı yaşıyoruz , bende görmezden geliyorum. bi kere acıyormu diye sordum birde kesicek tırnak kalmamış napıcaz dedim.. ben kimseden yardım almıyoruym bu konuda ipin ucu kaçtı gibi sanki... aylar oldu çünkü, önüne geçemiyorum maalesefConfused

-------------

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2011 Saat 10:41
Ewt bende artık kesinlikle ilgisiz duyarsız görmemezlikten gelmenin daha zararlı olduğuna inanıyorum..Daha çok üstüne düşmeyi düşünüyorum artık,yanlız ben ödül acı öje küçük cezalar ve aklınıza gelebilicek herşeyi denedim..sadece ilgisini başka tarafa çekme olayı uygulayınca unutuyor gibi ama oda çok zor oluyor..kesin kararlıyım bi saniye yanından ayrılmamamı gerektirsede bu durum devam edicem.

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: nilufer
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2011 Saat 15:07
benım kızımda yıyordu acı oje surdum kar etmedi,sonra renklı ojelerden surmeye basladım şimdi onlar gıtmesın dıye yemıyorSmile  unuttu artık yemeyı tırnaklarını kesebılıyoruz artık..kız cocugu olanlar deneyebılır bence bunu.

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2011 Saat 23:33
nıluferın aferın kızına bızım renklı ojelerde gıdıyo maleseffCry

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2011 Saat 00:33
Orjinalini yazan: iremis iremis Yazdı:

zor bı durum senınkıde arkadasım Unhappyzehra gorupte uyarmam konusunda sabırlı olman gormeslıkten gelmen cok gusell ben hıc oyle yapamıyorum goz goze gelmmemıs bıle yetıyo ıremleShockedShocked

valla göz göze bile gelmiyoruz bu konuda bakalım işe yarayacakmı ama hiç zannetmiyorum ..Confused

benim abim askerden gelene kadar tırnaklarını yedi . kendine hakim olamıyodu sonra tırnaklarını ağzına aldığında farkındlık olabilmesi için acı oje sürdü aylarca o şekilde bıraktı .. koskoca delikanlı tırnağı azıcık uzadı diye çocuklar gibi sevinmişti LOLLOLLOL
ben görmek yada görmemek hiç bireyin işe yarayacağını düşünmüyorum nedense . yaşayıp göreceğiz . inşallah içimzden birinin uyguladığı bi yöntem işe yarada bizde deneriz.

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: oykunaz
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2011 Saat 10:34

bu konuda bende sıkıntılıydım. ama son dönemde öykünün el tırnaklarının uzadığını fark ettim Big smileBig smile okula başladı başlayalı neredeyse tırnak yeme alışkanlığı bitti gibi. tabi buna alışmasındaki en büyük etken benimde tırnak yemem di Tongue yanında kesinlikle yapmıyorum.fakat dönem dönem bişey izlerken falan hemen ellerinin ağıza gittiği görüyorum. bakalım zamanla aşacağız inş hepimiz bu sorunu.

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2011 Saat 19:21
[QUOTE=oykunaz]

bu konuda bende sıkıntılıydım. ama son dönemde öykünün el tırnaklarının uzadığını fark ettim Big smileBig smile okula başladı başlayalı neredeyse tırnak yeme alışkanlığı bitti gibi. tabi buna alışmasındaki en büyük etken benimde tırnak yemem di Tongue yanında kesinlikle yapmıyorum.fakat dönem dönem bişey izlerken falan hemen ellerinin ağıza gittiği görüyorum. bakalım zamanla aşacağız inş hepimiz bu sorunu.

[/QUOT

benımkıde kreste ama seneye anasınıfı olcak bısekılde aşmak lazım aslında soylenen herseyı anlayan kızlarımız bunu devam ettırmes ınsh (aslında bırakamamalarını anlıyoru cunku kendımden bılıyorum sımdı kızım ıcın yapmıyorum :)))

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2011 Saat 23:54
Bugün acı oje sürdüm kızlar ben. 
Bakalım ne olacak.
Ama derilerini diğer eliyle yoluyor bu sorunu nasıl aşarım bilmiyorum. Deriler soyuldukça zevk alıp devam ediyor. Ama ödül koydum sonunda istediği ne varsa o unutunca alıcam.

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2011 Saat 19:20
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Bugün acı oje sürdüm kızlar ben. 
Bakalım ne olacak.
Ama derilerini diğer eliyle yoluyor bu sorunu nasıl aşarım bilmiyorum. Deriler soyuldukça zevk alıp devam ediyor. Ama ödül koydum sonunda istediği ne varsa o unutunca alıcam.

bol sans duygu umarım ıse yararSmile

Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2011 Saat 20:22
bizde birkaç gündür var ama alışkanlığa dönüşecek gibi görünüyor
yarın ilk iş acı oje alacağım umarım işe yarar
çıt çıt sesleri duydukça inanılmaz huzursuz oluyorum

-------------

Mesajı Yazan: dilar
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2011 Saat 20:45
ayni sikinti bizdede var sanirim sizinkiler kücük daha benimki büyük oldugu halde vazgecirtemedim ne yapacagimi bilmiyorum artik bize oje bile kar etmedi Disapprove

-------------

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2011 Saat 23:06
bizde de başladı ağzıyla değilde eliyle koparıyor tırnaklarını koparmış hep derilerini kanıyor yara oluyor yine de yapıyor kadir bey de benzer bir soruya iç dünyası kararmış diye cevap yazmış ya çok kötü oldum

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2011 Saat 23:58
kızlar çok şükür zeynepde tırnak yeme olayı azaldı .. gerçi hala tırnakları uzamadı ama elinin ağzında kalma süresi yarı yarıya azaldı . hala görmemezlikten gelmeye devam ediyorum bakalım ne olacak...

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat