Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulakta sıvı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29261
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 22:43

Konu: kulakta sıvı
Mesajı Yazan: ahsun
Konu: kulakta sıvı
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2011 Saat 12:17
Dr bey;
Kulakta sıvı birikmesi durumunda ateş veya ağrı olmak zorunda mı ? Yoksa bunlardan olmadan da kulakta sıvı birikmesi olabilir mi? Öyleyse her grip sonrası doktora kulakları kontrol ettirmek ggerekecek. Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2011 Saat 10:47
Kulakta sıvı birikmesi genellikle virütik hastalıklarda görülen bir durumdur.. Bakteriel olanlarda çok nadirdir. Gripal enfeksiyon iyileşirken, boğazda bir şişlik(ödem) oluşur ve orta kulaktan boğaza açılan "Öztaki borusu ( Eustachian tube. Bartolomeo Eustachio isimli İtalyan Anatomist) kapanır ve orta kulağı nemli tutmaya yarayan sıvı akamayıp birikir, zara tazyik eder.. Yurdumun doktorları bu durumu antibiyotik ile düzeltmeye çalışırlar, ben İliadin ped. damla ile bu ödemi çözerek tedavi ederim.. Onların tedavisi başarılı olmaz, aile gide-gele bıkar ve ameliyata razı olur... Doktor daha karlı çıkar.

Mesajı Yazan: cerenimo01
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2011 Saat 15:37
biz de yedik.sonunda ameliyat ettirdik hocam :( hem de sizin maillerinizi okuduğum halde.bu yıl kreşe başlamıştı.ve iştme kaybı oldu,3 ay geçmeyince korktum kalıcı olucak diye.ameliyat ettirip geniz etini aldırdık ve iki kulağına da tüp takıldı.ama nafile.kesinliklle sayın Doktorumuz Kadir Tuğcu Beyin dediklerini yapın arkadaşlar.gerisi hikaye.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat