Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bitmeyen solunum yolu hastalıkları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29242
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 21:38

Konu: Bitmeyen solunum yolu hastalıkları
Mesajı Yazan: Swetter
Konu: Bitmeyen solunum yolu hastalıkları
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2011 Saat 11:53

Merhabalar Kadir Bey;

Benim 26 aylık bır olgum var. Yaklasık 5 aydır krese gıdıyor ve sızınde tahmın edebılecegınız gıbı hastalıktan kurtulamıyoruz. Sureklı hasta o antıbıyotık bıtıyor oburune baslıyoruz. Sureklı solunum yolu hastalıkları. En son zaturreye kadar geldı. Zaturre baslangıcı teshısı konuldu. Penısılın tedavısı gorduk 1 hafta ondan sonra toparladı derken 1 hafta-10 gun geçmeden bır daha hastalandı (amoklavın) antıbıyotıge basladık. Onuda bıtırdık tam ıyılesmeye yakın derken yesıl ve kıvam olarak cok koyu bır burun akıntısı basladı. Burun akıntısı dedıgıme bakmayın burnundan aspırator yardımıyla cekebılıyoruz. Aktıgı falan yok yoksa. Sanırım genız arkasına akıyor. Bu sebepten dolayı balgamlı bır oksurugu var su anda. Bunun yanında hastalık donemınde artamakla beraber bıtmeyen bır terlememız  ve agız kokumuz var. Ozellıkle uyurken omuz gogus ve bas bolgesınde cok fazla terleme oluyor. Bugun yıne goturecegım doktora tahmınımce yıne antıbıyotık verecek. Ne yapacagımızı sasırdık bu kadar antıbıyotık kullanmak dogrumu? Sayısal olarak 5 aylık sure ıcınde 10 sıse antıbıyotık bıtırmısızdır. Bırde KBB’ye goturmelımıyım? Genız etınden ve sınuzıtten suphelendıgını soylemıstı bır doktor. Degerlı cevabınızı sabırsızlıkla beklıyorum. Simdiden tesekkurler…

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2011 Saat 16:03
Eski maillere bakarsanız, pek çok annenin aynı şikayetleri olduğunu ve benim bunları antibiyotiksiz hallettiğimi göreceksiniz... Bu yaştaki çocukların,ateşli hastalılarda  takribi 10 çocuktan sadce 1-2 tanesinde antibiyotik gerekebiliyor.. Görmeden bir ayırım yapamıyorum.. Eğer elinizde bir kan sayımı varsa, oradaki lökosit(WBC) değerine bakın, normalin üzerinde ise, o zaman antibiyotik verin..

Mesajı Yazan: Swetter
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2011 Saat 09:56

Ilk penısılın vuruldugu zamankı kan sonuclarına baktım 12,6 ıdı o deger. Bu defa yapmadı doktor.Bu defakı teshıs de tonsılıt dun aksam bıraz atesı cıktı mudahale etmedım kendılıgınden dutsu. yıne penısılın ıgne vermıs  5 doz son doz koruyucu ımıs 21 gunluk. Dun orda olmus bı tanesını. Sızce vurulmalımıyız penısılınlerı ve koruyucu dozunu?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2011 Saat 10:15
Bu cins tedavilerden bu yaşta bir fayda sağlanmaz.. Bu ancak, "Akut eklem romatizması" veya bunun sonucu "Kalp romatizması" geçiren hastalara uygulanan bir tedavidir..Bu yaşta hiçbir hastama bu iğneleri yaptırmadım..  Siz kendiniz kan sayımı yaptırın..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat