Çalışan Anneler İçin Öneriler
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Tanışma / Muhabbet
Forum Adı: Çalışan anneler
Forum Tanımlaması: (Çalışan veya bir süre sonra çalışması gereken anneler veya anne adayları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2918
Tarih: 26 Nis 2025 Saat 20:57
Konu: Çalışan Anneler İçin Öneriler
Mesajı Yazan: ifakat
Konu: Çalışan Anneler İçin Öneriler
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2007 Saat 03:26
Günümüzde artık kadınların çalışması sıradan sayılıyor. Ancak çocuk sahibi olduktan sonra iş hayatına devam etmek... İşte bu üzerinde durulması gereken bir konu. Başlangıçta durum ne kadar aşılacakmış gibi görünse de, çoğu kadın zamanla bu tempodan yorgun düşüyor. Buna bir de çocuktan ayrı kalmanın getirdiği eksiklik duygusu eklenince, dert birkaç kat daha artıyor. Peki, böyle bir aşamada ne yapmak gerekiyor? Veya şöyle diyelim; çalışan anne olmanın getirdiği sorunlar neler ve bunlar nasıl aşılır?
Her şeyin üstesinden tek başına gelmekÇoğu çalışan kadının en büyük sorunlarından biri, ofis ve evdeki işler arasında sıkışıp kalmak. Eve ne kadar temizlikçi ya da bakıcı bir kadın da gelse, bu istedikleri düzeni sağlamıyor. Dolayısıyla yorgunluk ikiye katlanıyor. Eğer işler arasında çok fazla boğulduğunuzu düşünüyor ve kariyerinizden vazgeçmek istemiyorsanız, evinize hem temizliğe yardımcı olacak, hem de çocuğunuzun bakımıyla ilgilenecek güvenilir bir kadın alın. Bunun en iyi yolu, çevrenize danışmak veya emin olduğunuz insanlara sormaktır. Ayrıca evinizdeki temizlik aletlerinin güvenli ve pratik kullanımlı olmalarına da dikkat edin. Böylelikle hem çocuğunuzun güvenliğini, hem de yardımcı kadının temizlik yaparken zorlanmayarak, çocuğunuza daha fazla zaman ayırmasını sağlamış olursunuz. Örneğin, evinizde mutlaka hem halı yıkayan, hem de süpüren bir süpürge makinesi bulundurun. Veya otomatik ayarlı çamaşır makinesi, hızlı ve pratik ütüleyen bir ütü aleti gibi. Bütün bunların üzerinizden büyük ölçüde yük alacağına emin olabilirsiniz.
Suçluluk duygusundan sıyrılmakÇocuğun annesi dışında başka insanlarla da diyalog halinde olması, gelişimleri açısından oldukça olum sayılıyor. Hatta bu iletişimin devamlı olması, çocuklarda güven hissini ve iletişim gücünü artırıyor. Bu nedenle çocuğunuzu işe giderken bakıcının ellerine vermekten rahatsız olmayın. Üstelik bu şekilde bütün gün çocuğunuzdan uzak kalarak, birlikte geçirdiğiniz zaman daha da değerleniyor. İşten eve geldikten sonra, mutlaka çocuğunuzla birlikte geçireceğiniz bir zaman dilimi ayarlayın. Ve bu süreyi sadece çocuğunuzla birlikte bir şeyler yaparak geçirin. Örneğin, birlikte yemek hazırlamak veya oyun oynamak gibi. Hiçbirini yapamıyorsanız, en azından yatmadan önce ona masal okuyun. Bu şekilde hem özlem gidermiş, hem de anne çocuk iletişimini yaşamış olursunuz. Unutmayın ki, çocuğunuz için sizin olmamanız değil, aradığında annesine ulaşabileceğini bilmesidir. Ayrıca çocuğunuzun çalıştığınız yeri tanımasını da sağlayabilirsiniz.
Zamanla yarışmakÇoğu annenin en büyük hayali, yarım gün çalışmak. Ancak böyle bir çalışma sistemi günümüz koşullarında pek kolay mümkün olmuyor. Özellikle bir de kadın kariyer yaptıysa, iş saatlerinin azaltılması tamamen zorlaşıyor. Böyle bir durumda iyi bir program yapmak en iyisi. Örneğini, hafta içinde işlerin en hafif olduğu günler biraz daha erken çıkarak, çocuğunuzla daha fazla zaman geçirilebilir. Bu şekilde çocuğunuzla birlikte geçirdiğiniz saatleri dengeleyebilirsiniz. Ancak bütün bunlar iyi bir programlama ve düzen gerektiriyor. Son olarak, çocuğunuzun hastalığı durumunda, eşinizden destek isteyin. Çünkü işyerinizden sürekli izin almanız mümkün olmayabilir.
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: hande
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2007 Saat 13:50
ifakat canım çok saol yaa..daha tam okuyamadım hepsini sadece göz attım ama ben bunları print edip tek tek oturup okumayı düşünüyorum.çok yardımcı fikirler bunlar yaa....ellerine sağlık
------------- http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2007 Saat 14:59
ne kadar kaldı handecim işe başlıyosu sende dimi hani bi ümit yılbaşı piyangosunu beklesen kız bak Allah söyletti çıkarsa benide gör bakıcı ayarladınmı
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2007 Saat 15:59
ay ben iki gün hastalandım suçluluk hissettim ondan uzak kaldım diye. aman ya ne yapacağız böyle çalışmak veya çalışmamak arasında kalıyor insan. Okurken kolay da pratikte uygulamak çok zor yahuuuu
|
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2007 Saat 16:07
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2007 Saat 22:09
beni görür artık bacısına bi ev alır 
|
Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2007 Saat 23:18
ya ben hala kararsızım ıse baslama konusunda
basarabılırmıyım bırakabılırmıyım calısabılırmıyım
soru var ama cevap yok 
|
Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2007 Saat 09:22
Herkes başarabiliyorsa sen de başarabilirsin.
Maddi durumun iyiyse çalışmak zorunda değilsen ben 2 yaşına kadar bebeğe annesinin bakması taraftarıyım
|
Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2007 Saat 17:28
ya maddı yonden ıdare edıyoruz ama esımın ısı yazın yok ev kredımız var o yuzden. ama bende cocuk krese gıdesıye kadar ben bakmak ıstıyorum cok kararsızım coookkkk 
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 19:55
güvenebileceğin kişi varsa bebişe bakmak için çalış bencede borçlar beklemez maalesef ben çalışmayacağım çünkü güvendiğim kimsem yok kreşede verecek kadar iyi bir iş bulursam ne ala ama yeni bir çalışana kim 800 1000 ytl para verirki
mesleğime devam etseydim olurdu ama etmem 
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 20:52
mesleğin neydiki sinirlendirdi seni
|
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2007 Saat 03:22
emine Yazdı:
mesleğin neydiki sinirlendirdi seni |
|
Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2007 Saat 09:19
ayy ifakatçim gerçekten çok üzüldüm,var böyle şerefsizlerde sen o kadar yıl okul oku,kafa patlak,meslek hayatında atıl,sonrada böle bi şerefsizin yüzünden meslek hayatın başlamadan bitsin,belki bende senin bu durumunu yaşasaydım,haklısın bende işe dönmek falan istemezdim...Savcılığa falan başvurdunuzmu o zamanlar canım??
------------- Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">
|
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2007 Saat 14:23
maalesef elmde bir kanıt olmadan yapamadım şahit yok delil yok kime ne anlatacağımki gerçi adamın 3 karısı vardı ama  
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2007 Saat 15:45
Ben olsam adamın cep numarasını biliyorsan internette bulunan gay sitelerinden birkaçına onun adına üye olurdum ve herkese beni ara arkadaş olalım diye telefon numarasını bırakırdım.  Uğraşsın dursun. Sonra da Allah'ından bul derdim içimde de gece rahat rahat uyurdum bişey yapamadım diye en azından bunu yaptım derdim. Gıcık adam yaaaaa. 
|
Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2007 Saat 14:30
ya bende ocak sonu işe başlayacağım önceden işe başlamak iyi glir diyodum ama agünler yaklaştıkça zor geliyo .Ben turizm işindeyim restaurant md yerdımcısıyım ve çalışmam lazım bu durumu kolay atlatmamın yolu var mı .Hatta ben abartıp bebeğe ablam bakacak olmasına rağmen ondan kalınca vicdanım rahatsız oluyo
of anne olmak nasılda herşeyi abartılı yaşamak mış
birde bebeklerınızın resmını nasılyukledınız imzanıza yardım istiyorum
bende asyamın resmını yuklemek ıstıyorum......
------------- Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2007 Saat 16:48
melek uslu Yazdı:
ya bende ocak sonu işe başlayacağım önceden işe başlamak iyi glir diyodum ama agünler yaklaştıkça zor geliyo .Ben turizm işindeyim restaurant md yerdımcısıyım ve çalışmam lazım bu durumu kolay atlatmamın yolu var mı .Hatta ben abartıp bebeğe ablam bakacak olmasına rağmen ondan kalınca vicdanım rahatsız oluyo
of anne olmak nasılda herşeyi abartılı yaşamak mış
birde bebeklerınızın resmını nasılyukledınız imzanıza yardım istiyorum
bende asyamın resmını yuklemek ıstıyorum......
|
Canım bebeğine cetvel yapmak için de http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1384&PN=1" rel="no follow - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1384&PN=1 burada yazıyor, eğer bir sorun yaşarsan, tekrar yardım isteyebilirsin 
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
|