grip su çiçeği götergesi olabilirmiş,
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28898
Tarih: 10 Haz 2026 Saat 11:38
Konu: grip su çiçeği götergesi olabilirmiş,
Mesajı Yazan: elif2
Konu: grip su çiçeği götergesi olabilirmiş,
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2011 Saat 10:38
|
Hocam dün haberlerde bir dr.su çiçeğinin griple beraber olduğunu,ağrı kesici alınmaması gerektiğini bir yerlere zarar vereceğii söyledi,bazen griple beraber kulak ağrısıda oluyor ya ibu.v.s. kullanıyoruz,hemen döküntü varmı diye bakıp dikkatlimi olmalıyız acaba .duyunca ürperdim birden inanın.ben abarttıysam kusura bakmayın ne olur.çocuklarımızın geneli aşılı gerçi ancak kaparlarsa hafif geçirirler durumuda var,ya döküntü azıcık olurda farkedemezsek.tuhaf bir bağlantımı kurdum ki?
Sayglar.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2011 Saat 12:00
|
Su çiçeği; grip ile beraber olmuyor... Suçiçeği esnasında "grip arazları" da olabiliyor demek istiyor.. Yani, burunda akıntı, nezle hali gibi arazlar. Benim herzaman söylediğim; "- gereksiz yere zırt-pırt ateş düşürücü vermeyin, ateşin zararı değil, faydası var-", sözümün, kıvırtarak söylenmesidir. Zira benim, 30 seneden beri söyleyip, onların inkar ettiği bilgiyi artık saklamalarına imkan kalmadı...Aynı, geçen sene "Domuz gribi" hakkında yanlış bilgiler verenlerin, bu sene hastalık esas yüzünü gösterdiğinde, "- Bu keçi gribi-" diye halkı aldatmalarıdır.. Keçi gribi diye bir şey yoktur, bu vakaların hepsi, "Domuz gribidir"... Hani "- Bu Domuz gribi ağır hastalık yapmıyordu -" diyecek olanları aldatacaklarını sanıyorlar..
|
|