Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1 yaş kan ve idrar taraması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28800
Tarih: 13 Ağu 2025 Saat 21:19

Konu: 1 yaş kan ve idrar taraması
Mesajı Yazan: doruk2010
Konu: 1 yaş kan ve idrar taraması
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2011 Saat 09:30

hocam günaydın
oğlum 1 yaşına bugün girdi.Rutin kontrolü için gittiğimizde yukarıdaki testleri yapıldı
sonuçlarına göre doktorunun söyledikleri:
-kan değerleri iyi ancak demir depoları boşalmış beslenmesine dikkat edin 2-3 ayda bir kan ilacı kullanmak gerekebilir dedi( haftanın 5 günü kıymalı yer diğer günlerde tavuk yada balık) miktarımı arttırmalımıyım?
-ACD 3 veriyordum.Biraz ara verip pedivit diye balık yağı+d vit olan bir şurup verelim yazın yine acd 3 veririz kanı iyi dedi
-idrar tahlilinin sonuçları içinde kum var bunlar taşa dönüşebilir mutlaka ultrasan çektirin aldığı sıvı miktarını arttırın genetikte olabilir dedi

-ben bu sonuçlara göre sizin yorumlarınızı öğrenmeyi çok isterim hocam
saygılarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2011 Saat 11:28
1- Anemi filan yok, hatalı değerlendirme var..Sakın demir ilacı filan vermeyin... 
2- Bir yaşından sonra Vitamin verilmesi, "keyfe-kederdir"... Verirseniz de ne marka olduğunun hiç önemi yoktur..
3- İdrar tahliliniz normal, hiçbir şey yaptırmayın..  

Mesajı Yazan: doruk2010
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2011 Saat 11:32
Anladım hocam çok teşekkürler.idrardaki çok sayıdaki ürik asit kristali konusu doğal olarak konu hakkında birşey bilmediğimizden bizi çok endişelendirdi birde üzerine kumdu taştı deyince gerçekten korktuk .Aldığı su miktarını arttırmaya çalışıyorum bende.ultrason çektirmeme gerek yok diyorsunuz anladığım kadarı ile 

saygılar 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2011 Saat 12:39
O kristaller, yedikleri ile ilgili.. Bazen çıkar, bazen çıkmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat