Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ciğere parçamı kaçtı yardım !!!!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28588
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 17:05

Konu: ciğere parçamı kaçtı yardım !!!!!
Mesajı Yazan: nehirtoprak
Konu: ciğere parçamı kaçtı yardım !!!!!
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 18:21
doktor bey kısaca anlatmaya çalışıcam ben çiğnenmiş kuruyemiş yedirirken 1yaşında oğlum ağladı boğazına kaçar gibi oldu öksürdü baya.. neyse aradan biraz zaman geçti hırıltı hissettim
ama öncedende oğlum hasta olduğu zaman iki kere böyle hırıltılar yaşadı. bizede buhar ventolin iğne falan yapmışlardı. aynı şey sandım sonraki geceçok ateşlendi 39.5 oldu. doktora gittik tahlil yaptı busefer alerjisi çok yüksek dedi onu tedavi edicez dedi WBC:12.7  LYM : 47.3  5.9
MON: 7.5  0.9  
ama benim parça kaçma ihtimali için röntgen çekti birşey yok ama küçük parçalar olabilir hala iyileşmesse bu konu üzerinde yoğunlaşırız dedi fakat şuan anlamadık kısaca oğlumuzun NESİ VAR  lütfen yardım edin ateşi şimdi yok ama hırıltı devam öksürük aynı şekilde çok rahatsız oluyor.

-------------
BİRGÜN HEPİMİZ ÇEVRİMDIŞI OLUCAZ

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2011 Saat 15:51
Kesinlikle iyi bir doktorun ciğerlerini dinlemesi gerekir. İstanbulda iseniz, Göztepe SSK da bu işle ilgilenen bir merkez var, oraya gidin..

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2011 Saat 17:48
Teşekkür ederiz doktor bey bizim için iyi bir bilgi oldu izmitteyiz gitmeyi düşünüyoruz.
Şuanda ki durumu oğlumuz akşam yine ateşlendi 39 oldu. 1gündür makrol 125mg antibiyotik, 3gündür ventolin ve pulmikort buhar mak.le veriyoruz.gündüz çok halsizleşti ateşten galiba  korktuk tekrar götürdük.Doktor çiğerlerini dinledi daha çok rahatlamış olduğunu söyledi.ateşi için hastanede
ibufen verdiler. grip olabileceği ve alerjiyi tetiklediğini düşünüyor. tedavi sonucunda 10 15 gün sonra durum tekrarlanırsa ciğere parça kaçma ihtimaline dönecek bronoskopi ihtimalini
doktor bey siz ne düşünüyorsunuz bizim için önemli uzaktan anlamak zor biliyoruz .fakat
geç kalmaktan korkuyoruz. Tahlil sonuçları hakkında bişey yazmamışsınız durum nasıl sizce

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2011 Saat 17:51
doktor bey göztepede çocuk cerrahi bölümümü

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2011 Saat 09:37
Bu iş öyle 10-15 gün beklemez, siz hemen gidin, "Akciğer hastalıkları" bölümüne gideceksiniz..

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2011 Saat 14:34
peki çok teşekkür ederim gidelim bronoskopi için genel aneztezi  yapmaları canımı sıkıyor

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2011 Saat 10:13
Biraz daha geçikirseniz ve akciğerinde "yabancı cisim varsa" , açık ameliayat gerekecek..

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2011 Saat 17:56
doktor bey hemen gittik dediğiniz gibi gerçekten varmış bronoskopi  yapıldı.çok perişan olduk.
küçücük oğlum  benim yüzümden çok çekti... doktorlarımız çok ilgilendiler.. oğlum şimdi iyileşiyor.
sizden ricam ben bu konuda gerçekten cahilmişim birçok kişiyede anlattım inananamadılar.
bu konuda aileleri makalelerinizle uyarabilirmisiniz. sizi takip eden birçok anne var.
bize göstermiş olduğunuz yoldan teşekkür ederim....

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2011 Saat 14:09
Geçmiş olsun.KizBebek. Benden ziyade sizlerin yazdıkları daha uyarıcı oluyor..Size de ayrıca teşekkürler..

Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2011 Saat 14:34
öncelikle geçmiş olsun. Hocam gerçekten biz de anlayamadık şimdi,gerçekten yediği bir kuruyemiş böyle ciğerlerine gidebilir mi bunların belirtisi ateşle mi ortaya çıkar?en kötü ihtimalle bu ne yapar?

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2011 Saat 14:41
hocam bide kuru yemi$i kaç ya$indan sonra korkmadan verebiliriz
kizim 29 aylik, tum di$ler mevcut her$eyi yer ama ben kuru yemi$den hala korkuyorum
bi ceviz yiyo $imdilik
cevizde tehlikelimi ki

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2011 Saat 14:49
Herzaman böyle bir risk vardır.. Bilhassa tam yutarken, dikkati dağılırsa, başını sağa-sola çevirirse kaçırabiliyorlar.Bir ağabeyin,  6 aylık ağlayan kardeşinin ağızına "basket" atar gibi leblebi atması ilede olabiliyor... Confused 

Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2011 Saat 15:23
:) benım kızım hep kendi başına fındık fıstık yer,cebine doldurur dedesı. cok da severek yıyor. şimdi aklıma bin turlu sey gelıyor,ateslendiği zaman böyle bir şeyler mi olmuştu diye. bu annemiz farketmiş de uyarmış ,kendi yerken olsa ve biz goremesek boyle bır seyı,ne gıbı bır belırtı olur hocam? ateş?

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2011 Saat 15:27
İnatçı bir öksürük ve nefes alma ile "ıslık" sesi gibi ses duyulması ile anlaşılır..

Mesajı Yazan: omerim
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2011 Saat 00:23

Orjinalini yazan: nehirtoprak nehirtoprak Yazdı:

doktor bey kısaca anlatmaya çalışıcam ben çiğnenmiş kuruyemiş yedirirken 1yaşında oğlum ağladı boğazına kaçar gibi oldu öksürdü baya..

kendi cignediginiz kuruyemisi mi verdiniz oglunuza? bu da ayri bir konu basligi bence...

Mesaj Tarihi: 17 Şub 2011 Saat 20:58
Gerçekten bu bana çok büyük ders oldu çok içim yandı. Lütfen çok dikkat edin ben şimdi yemek yerken bile bu korkudan kurtulamıyorum. Hatta biz hastanede yatarken bir çocuğun yine ciğerlerine ceviz kaçmış bunun gibi vakalar hastaneye çok geliyomuş yılda 500 tane falan dediler.
Benim içimi çok rahatsız ediyordu durum kıpır kıpırdı içim .. Hastadır diye inandırmaya çalışıyordum kendimi ama öksürükten 1-2 saat sonra hırıltı başlaması ve ertesi gün ateş olmasından olayı anlamıştım
Kadir Beyinde  Clap desteğiyle bunun doğru olduğuna inandım. Size çok teşekkür ediyorum..
Doktor bey size şunu söyliycektim bronoskopide terslik oldu akciğere hava kaçtığını söylediler..
minicik oğluma tüp bağladılar 3gün okadar kötü günlerdi ki şimdi iyileşme sürecindeyiz
Etkisi ise bende devam ediyorBroken Heart

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Şub 2011 Saat 21:00

Doktor bey hırıltımız geçti fakat çok hızlı hareket ettiğinden yürümeye çalıştığında biraz duyuyorum

bu zamanla geçer  heralde diye düşünüyorum . Zatüreye çevirdiği için durumumuz etkisi devam eder
sanırım.

-------------

Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2011 Saat 00:21
Orjinalini yazan: omerim omerim Yazdı:

Orjinalini yazan: nehirtoprak nehirtoprak Yazdı:

doktor bey kısaca anlatmaya çalışıcam ben çiğnenmiş kuruyemiş yedirirken 1yaşında oğlum ağladı boğazına kaçar gibi oldu öksürdü baya..

kendi cignediginiz kuruyemisi mi verdiniz oglunuza? bu da ayri bir konu basligi bence...
eskiden nineler torunlarına hep öyle verirlermiş...bende ilk duyduğumda bi garip olmuştum doğrusu..
 bu arada bazen bebekler ağlarken bazı anneler ne de olsa ağlarken ağzı açık diye tıkıyıveriyorlar yemekleri ağızlarına.en tehlikelisi bu sanırım..ağlarken kesinlikle bebeği beslememek lazım.benim kızım 4 yaşında ben bile hala ağzında bişey varken güldüğünde,ağladığında uyarıyorum..

Mesajı Yazan: hceviz
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2011 Saat 18:11
hocam yeni topik acmadan burdan benzer bir soru sormak istiyorum kizim cumartesi gecesi cekirdek kabugu agzina almis bir parcasini cikarttim aglamaya devam etti agzina baktim 2. bir parca dik agzinda duruyordu almaya calisti ama alamadim ellerini tutup tekrar agzini actirdigimda kabuk yoktu kusturmaya calistim kusmadi sonrasinda oksuruk yada degisik bir hirilti yoktu. bende korkuyorum acaba kontrol ettirmemi zgerekir mi hocam?

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2011 Saat 12:04
Hiçbir araz olmadan, niye şüpheleniyorsunuz?? Merak etmeyin..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat