Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28332
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 02:31

Konu: Ateş
Mesajı Yazan: edalim35
Konu: Ateş
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2011 Saat 13:31
Merhabalar hocam 13 aylık oğlum dün akşamateşlendi. 39.3 ile hastahaneye gittik faranjit teşhisi koyuldu Augmentin 200/28 mg 12saatde bir 4 cc olarakverildi.Ateşimiz hala çıkmaya devam ediyor 4 saatde bir de pedifen veriyorum,ateş düşürücüyü her ateşi çıktığında vermemgerekiyormu yoksa belirli saat aralığı olmalımı.Ek olarak tedaviye destek olması için önerebileceğinizne var.

-------------
eda

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2011 Saat 10:38
Augmentine rağmen ateşi devam ediyorsa, bu büyük bir ihtimal ile, viral bir enfeksiyon, Arkadan burun akıntısı, öksürük ve kırgınlık gelecek.. Kan sayımı yapıldı ise, WBC değerine bakın, düşük ise, GRİP demektir, antibiyotik bir işe yaramayacak..

Mesajı Yazan: edalim35
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2011 Saat 00:19
Augmentin kullandık dan 36 saat sonra ateşimiz bitti fakat deride kızarıklık yaptığı için Suprax 50ml günde 4/3 olarak kullanmaya başladık.Pazartesi gününden beri herhangi birşey yemiyor su bile içmiyor fakat toparlanmak için biran önce yemek yemeli  çünkü yürürken bile sendeliyor artık ne yapmamı önerirsiniz? Bu durumda kan tahlili gerekirmi? Birde antibiyotik ile vitamin almamız gerekiyormu?

-------------
eda

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2011 Saat 15:07
Kızarıklık dediğiniz,  acaba, 6. hastalığın döküntüsümü idi??Bu hastalıkta ateş düşer, döküntü başlar.  Antibiyotiklerle vitamin alınması, '60lı-'70 li yıllarda kaldı..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat