Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İdrar yolları enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28318
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 22:44

Konu: İdrar yolları enfeksiyonu
Mesajı Yazan: snmci
Konu: İdrar yolları enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2011 Saat 19:49
Doktor Bey merhabalar,

İlk önce çalışmalarınız için teşekkür ediyorum ve size kızımın rahatsızlığı ile ilgili danışmak istiyorum. Kızım 3.5 aylık yapılan idrar tetkikinde bilubrin, idrarda aseton, glukoz, protein,nitrit, kan negatif çıktı. dansite 1.004 çıktı. mikroskopi: her sahada 5-6 lökosit, 5-6 epitel hücresi ve 1-2 eritrosir görüldü.  kültürde üreme düzeyi 100.000 CFU/ml olarak tespit edildi. Bunun sonucunda 10 gün boyunca Suprax kullandık ve tekrar idrar testi ve kültürü yapıldı. İlk seferindeki gibi aynı değerler yine negatif çıktı. dnsite yine 1.004 olarak belirlendi. mikroskopi sonucunda bazı sahalarda 1-2 lokosit görüldü. kültürde 48saatlik inkübasyon sonunda üreme olmadı sonucu yazıyor. tekrar doktora gittiğimizde bize koruyucu olarak Pyelosepty adlı ilaç verildi. Ayrıca her ay kültür yaptırmamız, hemen ultrasona girmemiz, 2 ay sonra DMSA yaptırmamız, 4 ay sonra Voiding yaptırmamız söylendi. Biz ilk defa idrar yolu enfeksiyonnu yaşadığımız için bira endişelendik. Acaba bunları yaptırmaya gerek var mı? bize yardımcı olursanız çok seviniriz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2011 Saat 11:00
Sizin kız hiçbir zaman idrar yolu enfeksiyonu geçirmediki!!! Yapılanların hepsi, yanlış.. Bakın siz bu laboratuvara, idrar görünümünde çay suyunu analiz ettirin, onda bile lökosit, eritrosit göreceklerdir... Maalesef tezgaha düşmüşsünüz.. Bari bundan sonra kazık yemeyin...

Mesajı Yazan: snmci
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2011 Saat 19:30
doktor bey öncelike cevabınız için teşekkür ederim.. kızımda idrar yolu enfeksiyonu olmadığını yazmışsınız buna çok sevindim ama kızımda vajinal kokusuz ve beyazımsı bir akıntı oluyor zman zaman zaten doktora gitme sebebimize bu idi. bunun nedeni ne olabilir.yanıtlarsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2011 Saat 12:26
Bebeklerde, anne karnında iken geçen "östojen" hormonu nedeni ile böyle; kokusuz, kültür yapıldığında üreme olmayan, bir akıntı olabiliyor. Hiçbir şey yaptırmayın, kendiliğinden geçecek..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat