Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

günlük süt

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28224
Tarih: 23 Eki 2025 Saat 07:21

Konu: günlük süt
Mesajı Yazan: zgundas
Konu: günlük süt
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2011 Saat 23:24

Hocam iyi geceler.Se. günlük süt adıyla satılan cam şişelerdeki sütlerin,normal kutu sütlerden farkı varmıdır.temin edebiliyorsak bu günlük sütler çocuklarımız için daha mı yararlıdır?bu ara arkadaşlar arasında böyle bi cam şişe günlük süt çılgınlığı başladıda:) acaba ben mi yanlış yapıyorum diye düşünmeye başladım.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2011 Saat 10:18
Şişe sütünü, nüfusu 2 milyonu geçen bölgelerde temin etmeniz çok güçtür.. Çünkü, dağıtım güçlüğü vardır, ayrıca size bir şişe süt satabilmek için fabrikanın elinde 6 boş şişe olması gerekir, buda 10 milyonluk bir şehirde maliyeti korkunç arttırır.. Gidişat kutu sütleridir. Siz hiç AVM lerde şişe sütü satıldığını gördünüzmü?? Önce "açık süt" diye tutturdulardı, imkansız olduğunu görünce "şişe sütlerinden" medet umuyorlar.. Artık bütün dünyada kutu sütleri kullanılıyor.. Şişe sütleri, kaybolmaya mahkumdurlar, zira çağa ayak uyduracak halde değildirler. Ayrıca, her sabah, şişe sütü almak için sizmi bakkala gidiyorsunuz, bakkal çırağımı getiriyor.. Bu usul hem pratik değildir, hem eziyetlidir. Kaldıki, İstanbulun bazı semtlerinde hiç şişe sütü satılmamaktadır.

Mesajı Yazan: omerim
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2011 Saat 10:46
hocam sek sut sise sutunu depozitosuz olarak satmaya basladi. yani siseyi de satin aliyorsunuz. siseleri degerlendirmenin bir yolunu bulmali :))

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2011 Saat 14:49
Haklılar, zira geri toplama işi daha pahalıya maloluyor. Eskiden şişelere "mandal" veriyorlardı, şimdi ne veriyorlar bilmiyorum..Bence lüzumsuz masraf.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat