Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

burnda biriken mukus

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28187
Tarih: 11 Kas 2025 Saat 11:04

Konu: burnda biriken mukus
Mesajı Yazan: aitach
Konu: burnda biriken mukus
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2011 Saat 15:00
Merhaba Kadir Bey,
22 aylık bir oğlum var.Burnu sürekli tıkanık fakat tıkanıklığın sebebi sadece biriken mukus.Hergün serum fizyolojik ve burun aspiratörü kullanıyorum.Bunun bir zararı var mı? Sizce neden çok fazla mukus oluşumu var?
Teşekkür ederim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2011 Saat 11:03
Mucus, burundaki yabancı cisimleri (bakteri, virüs gibi) uzaklaştırmaya yarayan bir vücut salgısıdır. Bir vazifesi vardır, Siz bu akıntı ile değil, akıntıya sebep olna ajan(!) ile uğraşın..

Mesajı Yazan: aitach
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2011 Saat 13:08
hocam peki ne yapmamı önerirsiniz? Çocuk hasta değil,akıntısı da yok.Sadece burnunda hergün yoğun miktarda katı mukus oluşuyor ve nefes alamıyor..

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2011 Saat 13:20
Grip te ilk günler "sugibi" olan akıntı, hastalığın iyileşmesi yani sona yaklaştığınızda koyulaşır, "Bally" şeklini alır. Sakın ilaç kullanmayın, bol serum fiz, ve Cold-mix yeterlidir.

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2011 Saat 13:30

Hocam ben birazda titizliğimden hasta olsun olmasın akşam yatmadan mutlaka vede gün içinde ara ara temizliyorum kızımın burnunu mendille,kızımda alıştı ,çok da temizlemek iyi değilmiki acaba?

Saygılar, 

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2011 Saat 13:48
Burunda, tahrişten yara yapacak kadar yapmayın yeter.. Birde her temizlikten evvel serum fiz. damlatırsanız daha iyi olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat