Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aşı sonrası Ateş, Kusma, Halsizlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27937
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 17:33

Konu: Aşı sonrası Ateş, Kusma, Halsizlik
Mesajı Yazan: ctulin
Konu: Aşı sonrası Ateş, Kusma, Halsizlik
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2011 Saat 09:55
Kadir Bey,
Merhaba. 13 aylık oğlum var. Grip olmuştu. bu nedenle 1 yaş aşılarını olmasını biraz geciktirdik. Ancak sanırım çok iyileşememiş olacak ki, aşılarını yaptırdıktan sonra 3 gecedir ve gündüzleri de uyuduğunda ateşi yükseliyor(38 derece). Soğuk su kompresleri uyguluyoruz ancak fayda etmiyor. Biraz öksürüyor, burnu da tıkalı ve bişeyler yedirmeye çalıştığımızda hepsini kusuyor. Sadece emmek istiyor. Ancak yeterince süt olmadığından karnı da doymuyor. Dün doktora götürdük. Tahlil sonucu birşey çıkmadı. Doktor antibiotik verdi. Ancak hepsini çıkardı. Ateşi ancak paranox fitil vererek düşürebiliyoruz. Ne yapabiliriz? Yardımlarınızı rica ediyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2011 Saat 13:07
Basit bir grip geçiriyor, aşıların acelesi yok, iyileşince yaptırırsınız. Soğuk kompres uygulamayın, benim ateş ile ilgili makalemi ve alt forumdaki yazıları okuyun. 

Mesajı Yazan: ctulin
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2011 Saat 13:31
Kadir Bey,

Aşılarını yaptırmıştık. Zaten ateş de ondan sonra oldu. Vücudu dirençsiz kaldığından aşının hastalık etkeninin direnç kazanmasından korkmuştum açıkçası. Bu mümkün olabilir mi? Özel bir önlem gerekir mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2011 Saat 12:04
Yok, öyle değil, merak etmeyin. Aşı yaptırmamış olsa idiniz bile gene aynı durum olacaktı.. Bence yeni bir hastalık başlıyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat