Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

haşlanmış patatesi soymak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Yemek / Mutfak
Forum Tanımlaması: (Yemek tarifleri, püf noktalar, sorularınız)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27695
Tarih: 10 Oca 2025 Saat 08:21


Konu: haşlanmış patatesi soymak
Mesajı Yazan: _bilge_
Konu: haşlanmış patatesi soymak
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 10:26
kızlar az önce face de mükemmel bi yöntem gördüm denemeden hemen paylaşayım dedim
haşlayacağınız patatesleri ortadan çiziyorsunuz (sadece kabuğu çiziyoruz kesmiyoruz)
sonra haşlıyoruz haşladıktan sonra kaynar sudan direk buzlu suya koyup 5+6 saniye bekliyoruz
ve sonra çıkarıp kabuğu hafifçe çekiyoruz ve çorap çıkar gibi çıkıyor
 
 
denemeye değer buldum ilk fırsatta yapıcam bakalım


-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız



Cevaplar:
Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 10:28
teş.ederiz canım

-------------








Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 10:59
d.baykalda görmüştüm.... çok şaşırmıştımo da japonlardan görmüş...Big smile

-------------


Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 12:29
bende derya baykalda görmüştümLOL
ama yaparken unutuyorum yaTongueLOL


-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 13:09
ben hep soyup haşlıyorum patatesi soymadan haşlayınca kabuğundaki mikroplar içine siner gibi hissediyorum rahat edemiyorum

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit


Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 13:29
Orjinalini yazan: mine mine Yazdı:

ben hep soyup haşlıyorum patatesi soymadan haşlayınca kabuğundaki mikroplar içine siner gibi hissediyorum rahat edemiyorum


bende soyarak haşlıyorum...Big smile


-------------


Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 13:38
soguk su olamzmi
buzlu suyu nerden bulcam ki :)
dolaba buz koymuyorum ben Sleepy


-------------
">
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 15:08
Orjinalini yazan: MaRaL MaRaL Yazdı:

soguk su olamzmi
buzlu suyu nerden bulcam ki :)
dolaba buz koymuyorum ben Sleepy
 
valla bilemiyorum canım denemek lazım
arkadaşlar kabuğunu soyuncada hiç tad alamıyomuşum gibi geliyo bide
 yıllardır kabuklu yedikte öldükmü sanki aamaaaaaan
anne usulü şeyleri çok severim ben yeniliklere kapalıyım bazı konularda sanırsam


-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız


Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 15:48

Ewt bilge bende senin gibi düşünüyorum..çünkü denedim kabuksuz haşlamayı yemekteyizde görmüştümLOLLOLsanki suyu içine çekmişti patates tadını yitirmiş gibiydi bi daha da denemedim..birde haşlanmışım kabuğunu soymak daha kolay,daha kuruyken kabuğunu soyuncanda haşlıcan oooLOLLOLLOL



-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 18:01
kızlar size katılıyorum bencede soyup haşladıktan sonra susak tatlı bişey oldu patates tadı kaçıyor sanki ama kabuklu öyle değil LOLbencede en iyisi kabuklu haşlamak ama patatesli köfte yapılacaksa kabuksuz olması daha iyi daha güzel eziliyo sakız gibi oluyorLOLLOLLOLLOL

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))


Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2010 Saat 10:46

denemek gerek ama sıcaktan birden soğuğa koymak besin değerlerini öldürmez mi acep




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat