Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hepatit A aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27584
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 10:42

Konu: hepatit A aşısı
Mesajı Yazan: demrem
Konu: hepatit A aşısı
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2010 Saat 12:39
doktor bey merhaba
benım oglum 2,5 yaşında ve kreşe gidiyor. doktorumuz hepatit A aşısını yaptırın demişti, gerçekten gerekli bir aşımı? yapılması gereken bir zamanı varmı yoksa istediğimiz zaman yaptırabilirmiyiz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2010 Saat 12:40
Yapılırsa iyi olur, acil değil.

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2010 Saat 12:43
hocam bizim de 2. doz hepatit A aşımız vardı, ama yaptıramadık 6 ay geçti...acaba bi durum olurmu?

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2010 Saat 15:13

HepatitA aşısının 2. dozu zaten, birinci aşıdan sonraki 6-12 aylar arasında yapılıyor

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2010 Saat 16:37
ama hocam bizim aşı kartına göre ilk doz 24.ay ve 2. doz 30. ay olarak yazıyor... ConfusedConfusedConfused yanlış mı yapmış oluyoruz..

-------------

Mesajı Yazan: DORİ
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2010 Saat 17:27

kendi doktoru ve sağlık ocağı da bize hepatit A için 24. ayda olması gerektiğini söyledi.

bu yanlış mıdır?

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2010 Saat 11:25
Biraz bende de hata olmuş, anlatım şeklini düzelttim.. Şöyleki, eskiden 2 yaşından sonra yapılan HepatitA aşısı, bu sene başlarından itibaren, 1 yaşından sonra yapılabileceği, Dünya Sağlık örgütü tarafından bildirildi..Ama "okuma özürlü doktorların" hala bu yeni uygulamadan haberleri yok... Yanlız, 1 yaş sonrası zaten aşı yönünden yüklü olduğundan ( KKK, Suçiçeği, Zatürre) bu aşılar hep bu aylar civarına denk geldiğinden, çok önemli olmayan HepatitA aşısını en sona bırakmak, hatalı bir uygulama değildir.6-12 ay ara ile 2 dozda yapılır.     

Mesajı Yazan: DORİ
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2010 Saat 12:00
sağolun hocam,
oğlumun kendi dokturu aşıyı yapmadan önce bir test yapacağını söyledi. sanırım bu süre zarfında hastalığı geçirip geçirmediğine bakıp yapacak aşıyı. ne yapayım hocam nce bu testi yaptırayım mı? oğlum hepatit A geçirsse farkeder miydim? teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2010 Saat 13:34
Saçmalık... Böyle bir uygulama yok.. Son 20 sene içinde tek bir Hepatit A hastası görmedim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat