Merhaba Hocam,
Kızım 19 aylık. Geçtiğimiz p.tesi akşamı ateşi 39.1 C ye kadar çıktı. 1 ölçek calpol verdim. Tekrar yükselince 4 saat sonra gece yatmadan 1 ölçek daha verdim, o gece 38,5 C den aşağıya inmedi. Sabahında da aynıydı, 1 ölçek daha verdim. Sonrasında o günün sonunda düştü. (Ateşe müdahale etmek istemedim aslında ama genel durumu fena olmamasına rağmen huzursuzluk baş gösterdi biraz ve uyurken ani yükselmesinden çekindiğim için verdim).
1 gün aradan sonra Çarşamba günü çok kötü kokulu ishal başladı. O gün 7-8 kez yaptı çok cıvık kıvamda bazen de su gibi. Perşembe sayı 4-5 e düştü, koku nispeten azaldı, Cuma ise yani bugün 2 kez yaptı ama kıvam yine cıvık. Bir de pişik yaptı dün. Kusması yok, genel durumu iyi fakat iştah azalması var. Bir şey yemek pek istemiyor. İyileşiyor gibi görünüyor, sizin tavsiyeleriniz üzerine ishalini durduracak bir şey vermiyorum, vücut atsın diye ama bu durum daha ne kadar devam eder? Tahlile gerek var mıdır? Kilo kaybetti gibime de geliyor. Zaten kilolu değil, sınırda seyrediyor genelde bebekliğinden bu yana. (83-84 cm. 10 250 gibi falandır tahminim.)
Ve bir de hocam, geçen pazar kuzeni ile temas etti, oynadılar, öptü vs., ertesi gün haber geldi, kuzeninde su çiçeği başlamış. Kızıma geçmiştir çok büyük ihtimalle, kızımın aşısı var ama kuluçka süresinin dolmasını bekliyoruz biz de, muhtemelen geçirecektir yalnız halası kızımı görmeye gelmek istiyor. Kızım küçük bir ihtimal de olsa kapmamışsa, halası virüsü üzerinde taşıyarak bizim eve getirebilir ve kızıma bulaştırabilir mi yoksa böyle bir durum olamaz mı?
Çok uzun oldu kusura bakmayın hocam ama detaylı yazıyorum ki tekrar tekrar soru cevap olmasın.
Teşekkürler.
|