Bronşiolit
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27434
Tarih: 18 Oca 2026 Saat 21:09
Konu: Bronşiolit
Mesajı Yazan: pınarozlem
Konu: Bronşiolit
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2010 Saat 22:05
15 aylık kızım 81 cm ve 11 kg. Şimdiye kadar hiç ilaç kullanmadı. 2-2,5 aydır geçmeyen gıcık şeklinde öksürüğü ve burun akıntısı var. Daha önce kan testi yaptırmış ve doktora götürmüştük, önemli bir durum yok demişlerdi. Bugün son kontrolünde doktorumuz akciğerinden olağandışı ses duyduğunu ve bronşiolitten şüphelendiğini söyledi. Akciğer filmi çektirdik. Sonuç olarak viral bronşit teşhisi ile reçetemizi aldık: 1. Klacid süspansiyon (7 gün) 2. Otrivine pediatrik (3 gün) 3. Ventolin şurup (3 gün)
Doktorumuza güveniyoruz ama aklıma takılan husus neden viral bir hastalık için antibiyotik kullanmak zorunda olduğumuz. Ventolin bronşları açmak için gerekiyor dedi doktorumuz ama Klacid'in antibiyotik olduğunu bilmediğim için, hangi amaçla kullanacağımızı soramadım.
Siz ne dersiniz Hocam? Doktorumuz ayrıca 7 gün sonra bir de aşı vuracağını söyledi.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2010 Saat 12:37
|
Tam 21 aylık cesametinde.. Keşke film çekeceğine Kan sayımı istese idi. WBC değeri düşük ise, antibiyotik gerekmez. Klacid'i çocuğa vermeden önce siz bir tadına bakın.. Bronşiolitin, Röntgen bulgusu yoktur... Her 3 ilaçda Bronşiolit ilacı değildir. Gripal enfeksiyon geçiriyor, ayrıcada ateşi olmayan çocuğa, antibiyotik ne alaka??
|
|