Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

katı gıda

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27418
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 17:28

Konu: katı gıda
Mesajı Yazan: dgulsen
Konu: katı gıda
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2010 Saat 17:47
hocam size geçende de yazmıştım kızımın zorla yemek yemesini...

başka bir sorum daha var size.. 14 aylık kızım var ve hala daha öğle öğünlerinde sadece çorba yiyor.. bende köfte yada yemek vermeye çalışınca diliyle itip dışarı çıkartıyor. zorlayıncada ağlayıp kaçıyor. ama işine gelince çubuk kraker,salatalık,bisküvi yiyor..

birinci sorum ; bazı kişilerden duydum sürekli böyle çorba ile beslenen çocukların ilerde çiğneme becerisi gelişemeyip zorluk çekiyorlarmış. bende de böyle bir durum olur mu?  bi yanda da istediği olunca yiyor ama olmaz gibi geliyor???

ikinci sorum ise; nasıl alıştıracağız bu kızı gündüzleri normal yemek yemeğe :((

14 aylık biraz daha mı beklemeliyiz???

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2010 Saat 11:47
Benim torunda bu aylarda böyle idi, tarhananın içine kavrulmuş kıyma koyup, blendır dan çekiyorduk.. "- çiğneme becerisi-" diye bir şey yok, işlerine geleni öyle bir çiğniyorlarki.... Biraz sabır.

Mesajı Yazan: SED
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2010 Saat 12:03
hocam torununuzzda ne kadar zaman sonra blendırı bıraktınızzz çevremde çok insan var böyleee sankii hiç yemicekler sadece çorbayla beslenceklerr gibi geliyorr ..hocam balık yemeyen çocuklara herhangi bişey önerirmisinizzz çorbasına katıp yedirmemizde bi sakıncı var mı teşekkür ederim hocam

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2010 Saat 12:28
2 ay sonra başladı.. Balığı da aynı şekilde verebilirsiniz..

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2010 Saat 17:23
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

2 ay sonra başladı.. Balığı da aynı şekilde verebilirsiniz..
hocamm çok teşekkürlerrr cvplarınız içinn bende komşum adına yazıyorumm bu sıkıntıyı hazır katı gıda adı altında bi başlık varken bizim problemizdeee kadir bebek  katı gıdaya geç alışan çocuklardann herşey blendr yapılıp verilince sanırım böyle oluyor yeni yenii yemeğe başlamış ama tadımlık  1 yudum alsa ağzına yuttuğunu zannederek başka bir yudum versekkk ya ağzından çıkarıyorrr yada kusuyorr diyor annesi 2 yaşında nerdeysee ve hala herşeyi tadımlık yiyorr çiğnemeye alışması diye bişey yok diyorsunuz ama gerçekten çiğnemeyi bilmiyorr ekmek kraker ne bileyim elinde meyve felan hiç yemezmiş süt meyve suyu bu tarz şeylerr ne yapılabilir böyle bi siteden yararlanıyorumm deyince sormak istedii odaaa çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2010 Saat 09:41
Siz "blender" kullandınız diye çocuk böyle olmadı, bu çocuk annesinden böyle doğdu. Bazı çocuklarda  çiğneme becerisi geç gelişiyor. Çiğneme becerisi eğitimle veya zorlama ile edinilecek bir beceri değildir. Zamanı gelince hepsi çiğnemeye başlıyor. Tabii, yayla çorbasının pirinçlerini tükürüp, "çubuk kraker" yiyenleri de biliyorum.. Yapacağınız şey, arada bir katı gıda teklifinde bulunun ama asla zorlamayın, işi inada bindiriyorlar.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2010 Saat 18:02
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Siz "blender" kullandınız diye çocuk böyle olmadı, bu çocuk annesinden böyle doğdu. Bazı çocuklarda  çiğneme becerisi geç gelişiyor. Çiğneme becerisi eğitimle veya zorlama ile edinilecek bir beceri değildir. Zamanı gelince hepsi çiğnemeye başlıyor. Tabii, yayla çorbasının pirinçlerini tükürüp, "çubuk kraker" yiyenleri de biliyorum.. Yapacağınız şey, arada bir katı gıda teklifinde bulunun ama asla zorlamayın, işi inada bindiriyorlar.
teşekkürler hocam

Mesajı Yazan: özgecan
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2010 Saat 00:30
kadir bey aynı sorun bizdede var 2 aylıkken fışkırarak kusuyordu doktor reflü teşhisi koydu 3 aylıktan sonra iştahı gitti uykusunda besliyordum ek gıdaya geçtikten sonra ağzına pütür gelince kusmasın diye hep blendırdan geçirdim şuan 2 buçuk yaşında dediğiniz gibi işine geleni çook güzel yiyor işine gelmeyeni öğürüyor bazen kusuyor bazen daha ağzına vermeden öğürüyor anladımki beni kullanıyor.kahvaltıyı oturup peynir ekmek yumurta şeklinde yapmıyor ağzında bekletiyor bir defasında 3 saat sonra ağzında buldum verdim yiyeceği.çorba gibi pütürsüz olsun yutuyor ama katı oldumu bekletiyor ağzında.ağzında bekletme olayı için ne yapabilirim nasıl engellerim ? iştahıda yok :(

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2010 Saat 11:14
Sabır, zaman herşeyin en iyi ilacıdır. Gördünüz ve denediniz, zorlama ile ısrara ile bir yere varılmıyor. Bilhassa etrafın gazına gelenler böyle hataları yapıyor.

Mesajı Yazan: dgulsen
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2010 Saat 14:10

kadir bey aynen bende etrafın çok gazına geliyorum :)) bu çocuk 1 yaşını geçti oooo geç bile kaldın katı gıdada deyip beni kışkırtıp eve gidip çocuğa katı gıdaları zorlu ağzına sokuştururken buluyorum kendimi :))

herhalde şu yaşına gelipte hala çorba içen insan yoktur sanırım :))

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2010 Saat 15:58
Thumbs Up.... Çok haklısınız...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat