6 aylık oğlumun misafirlikteki huzursuzluğu
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2719
Tarih: 24 Nis 2025 Saat 12:40
Konu: 6 aylık oğlumun misafirlikteki huzursuzluğu
Mesajı Yazan: piar
Konu: 6 aylık oğlumun misafirlikteki huzursuzluğu
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2007 Saat 12:57
Merhaba Özlem Hanım.Bizim 4 aylık bir oğlumuz var.Gün içerisinde sadece beni görüyor ve genel itibariyle sakin,gülücükler dağıtan bir bebek.Akşam eğer uyumamış olursada babasını görüyor.Oturduğumuz çevremizde çok yakınımız olmadığı için bebeğimiz çok kişi görmüyor.Dışarı gezmeye çıktığımızdada çok rahat, etrafı seyrediyor,uyuyor vs....Ama son zamanlarda misafirliğe gidersek o evde onu bi türlü sakinleştiremiyoruz.Çok ağlıyor,kendini yalnız hissetmesin diye yanında oluyorum,konuşuyorum,kucağıma alıyorum ama sanki yabancı bi yerde olduğunu anlıyor ve huzursuz davranıyor.Dışarı çıkınca sakinleşiyor.Buna benzer şeyler bizim eve ona göre yabancı biri gelirsede oluyor.Bu normal mi? Ya da yapabileceğimiz bişey var mı?Şimdiden teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2007 Saat 22:40
bebekler 6 aylıktan itibaren kendileri dışında bir dünya olduğunu algılamaya başlarlar ve ilk korkuları gelişir, yabancı birinden korkmaya başlarlar. bu çok doğal ve geçici bir korkudur. bir kaç ay sonra bebeğiniz o kişilere de alışacak ve onlara gülücükler dağıtacaktır.
------------- özlem
|
|