Merhaba Özlem Hn.
Oğlum 4 yaş 2 aylık oldu.Yaklaşık 1 yıldır hayatımızda yeni bir arkadaşımız var.Komşumuzun oğlu.Haftada 3 gün kreşe gidiyor,onun dışında hep o çocukla oynamak istiyor.Çocuk bana göre çok ilgisiz büyümüş dolayısıyla herşeyini kendi yapmayı öğrenmiş becerikli bir çocuk,zeki ama bazı terbiyelerden yoksun.oğluma çok faydası oldu.Tabi oğlum da binadaki diğer çocukları değil onu çok seviyor.Fakat bu çocuk son zamanlarda değişmeye başladı.Bizim oğluma sunduğumuz imkanları kıskanmaya ve suistimal etmeye başladı.Kendi evine gitmek yerine sürekli bizde kalmak istiyor.Bu kısımlarını idare edebiliyorum ama oğlumu ezmeye çalışması çok canımı sıkıyor.Oğluma oyuncak alıyoruz hadi bana hangisini hediye edicen diyor,hem zorluyor sonra küserim diye tehdit ediyor.oğlumda kendini mecbur hissediyor.Oğluma eğer insanlara isterse eşyalarını vereceğini kaç sefer izah ettim ama çok iyiniyetli ve o benim arkadaşım ama diyor.Yaşı küçük umarım zamanla öğrenecek ama ne yapmalıyım sizce,müdahale ediyorum bazen ama etmeli miyim?Kimi zamanda dişli birisiyle arkadaş olması belki de daha kolay öğretir hayatı diyorum.Ne yapmalıyım sizce?
|