Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

astım mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27080
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 03:32

Konu: astım mı?
Mesajı Yazan: güneşimzf
Konu: astım mı?
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2010 Saat 12:51
hocam benim sorum 8 yaşında erkek yeğenimle ilgili.0-6 yaş arası sık sık üst solunum yollarından hasta olup sık sık ant.kullandı.1.sınıfa baladığında ise şiddetli öksürükten zatürre teşhisi konuldu.film çekilmiş ona göre zatürre dim dr.iğne ve ant(budiair)kullandı.sonrada ventolin ve çiğneme tableti  zespira verdi.hiç tıkanmaı yoktu sadece şiddetli öksürük ve nefes verirkne daralma gibi sıkışma gibi ses vardı.öksürüğü sigara içenlerin öksürüğü gibiydi,halada öyle.sonra dr değiştirdi o da sadece çiğneme tableti verdi.2.sınıfta okullarla beraber geçmeyen inatçı öksürük tekrarladı.göğüs hast.gidildi.orada film çekildi.filimde önemli bişey yokmuş sadece çiğerlerinde biraz hava varmış??üfleme testi yapılmış.
svo    67
sffv1    77
buna göre astım teşhisi koyulmuş.bricanyl turbuhaler i içine çekerek 1 hafta kullandı.sonrada budiair ve singular çiğneme tableti halen kullanmakta.geçmeyen gece uutmayan inatçı bir öksürük var.ilaçlar bulantı ba ağrısı yapıor.iştah kesiyor 3 kg verdi.çok yan etkisi var hocam teşhis doğrumu bu ilaçları kullanalım mı?ne kadar kullanıcaz dr lar hiç birşey demiyo,elinde hava sürekli öksüren hçbiey yemeyen bir çocuk varCryCryne tavsiye edersiniz hocam teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2010 Saat 15:35
Bu yaştaki çocuklarda bir şey söylemek çok güç. Ama Astımda ön planda olan öksürük değil, sıkıntılı nefes vermedir. Sakın öksürük ve nezle ilaçlarından vermesinler. Çok çaresiz kalırlarsa, ben bir göreyim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat