Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kahvaltılık mısır gevrekleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ek Gıda & Beslenme & İştah
Forum Tanımlaması: Ek Gıda & Beslenme & İştah
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26999
Tarih: 23 Tem 2025 Saat 12:27

Konu: kahvaltılık mısır gevrekleri
Mesajı Yazan: helinim
Konu: kahvaltılık mısır gevrekleri
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 00:33
merhabalar,
tam 2 buçuk yaşında bir kızım var. geçenlerde kayunun kahvaltıda mısır gevreği yediğini öğrenmiş ve bir hafta başımın etini yedi "mısır gebreği istiyorum" diye... hem bu tarz yiyeceklere çok taraftar olmadığımdan hem de bulunduğum yerde pek bulunmadığından bir süre öylece oyalandık ama geçen gün eşimin arkadaşı kızıma almış... gerçi kahvaltıdan sonra az miktarda veriyorum ancak  aklıma takılıyor bu yiyecekler üzerinde yazdıkları gibi birer vitamin ve mineral deposu mu yoksa bu da zararlılar listesinde mi? 
şimdiden teşekkürler

-------------
http://lilypie.com"> can yoldaşım canım kızım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 00:44
Merhaba canim, benim kizimda Bizden alisti simdi o da afiyetle misir gevregini yiyior.Sirf kahvaltida degil cani ne zaman isterse gidip kendi yapiyor acikcasiSmile
Seker oranlari biraz fazla oldugu icin bazilarini tercih etmiyoruz , sagligi icin hangisi en iyisi ise onu aliyoruz.Doktorlarda öneriyor burada onun icin bizim acimizdan bir sorun teskil etmiyor

-------------
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 00:46
Merhaba canım ben de veriyorum Mısır gevreklerinden oğluma öğün gibi değil ama yemeğini yedikten sonra ödül gibi veriyorum ama zararlı mıdır konusunda cokta bilgim yok sadece kardeşime sormuştum ben Gida muh. O değil demişti ama bu gıda terörü insanı cok korkutuyor ben meyve verirken bile korkuyorum bazen ..

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 08:37
Vallahi mısır gevreklerine bende bayılırım hele çikolatalı olanlara
Bencede öğün olarak değilde ödül olarak,aralarda vermenin hiç bir sakıncası yoktur..
Benim oğlum daha hiç yemedi ne kadar geç alışırsa iyidir diyerek vermiyorum şuan

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 12:06
ben bu zamana kadar hiç vermedim ...eşim alayım dedi ama ben taraftar değilim, ilerde nasıl olsa kendisi yiyecek zararı var mı? bilmiyorum ...ama varsa eğer ne kadar geç alırsa o kadar iyi diye düşünüyorum, artık hiç bişeye güven kalmadı. Allah yardımcımız olsun... herşeyde hormon var kanserojen içeriyor... okuyoruz duyuyoruz valla bende şaşkınım ama ne kadar geç yerse o kadar iyi olur... bu cipsler falan şükür hiç yemedi bende vermedim... geçen bir komşu getirmiş gördü bende mecbur verdim ama alışık olmadığından yemediSmile

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 14:39
bende veriyorum ama ogun deil istediginde kanidrmak için bi kaç tane koyyom tabagina :)

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 14:41
Bende hiç yedirmedim oğluma arkadaşım GDO'lu ürün olbilir düşüncesi lie bu gıda ürünlerinden uzak duruyoruz ailece

Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 15:19
ben arada veriyorum nesku....k olanı ama taraftar değilim........tatilde kaldığımız otellerde gördü ve alıştı.........yabancılar kahvaltıda veriyorlar.......kayyuda yedikçe istiyor benimkiler........zararına gelince emin değilim ama........arada verilmesinde bir sakınca yok bence..............

-------------
kinCi diiLim Ama Unutmam!..
şevkat qöSteriRim Ama ŞıMarTmaM.. !
Ciddiye aLıRıM ama KAPILMAM!..
DALGA GEÇERİM AMA KIRMAM..!
Huzur Veririm Ama Söz vermem!!

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 15:54
açıkçası bende yedirmek taraftarı pek değilim.çünkü hazır olan hiçbir ürüne
güvenesim gelmiyor açıkçası.
ama çok nadir olmak şartıylaa belki müsade edebilirim büyüdüğünde.

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 22:46
kayyuda iyi örnekmı kötumü bılemedıkLOLLOLLOLne yapmaya calısyor kayyu aıleye hep garezLOLLOLLOL
bende verırım cocuklarıma nes..ık bayılıyorlar tuna genelde acıktıgında aclıgını bastırmak adına yerLOLLOLLOLceylınde abıde gördugu ıcın yerbende yerım ama sade olandan muthıs tok tutuyor...ama kahvaltı adına vermek pek işime gelmez cunkı peynır zeytın balın yerını zannetmıyorum tutsun..sabah sabah ıcılen taze cayın sutun yerınıde hıc bıseye degısmem dogrusu ara ögun bızde bırde corba yetısmedıgındeLOLLOLLOLLOLdüsünün sutun ıcınde nasıl şişiyor omınıcık taneler mıdede daha katlanıyor sanırım...mudavını degılız ama arada kurtarıcıEmbarrassed

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 22:55
Ege'de her sabah yiyor. Bazen yemeği beğenmediğinde akşam bile istiyor. Bende sevdiği bişey yesin diye veriyorum. Sevmediği yemekleri vermiyorum iyice tiksinmesin diye. Ama ben hiç bir zararını duymadım. Kadir Bey'ede sorulmuştu sanırım Nesq..ikle ilgili bir soru. Kadir Beyde sadece işin maddi kısmının külfetli olduğunu söylemişti. Bir zararı olsaydı sanırım uyarırdı. Embarrassed

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 22:59
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25692&title=nesquik - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25692&title=nesquik

Kadir Bey'in cevabı Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:14
sağol ezelcim bende alayım bakalım ara öğünde veririm artık aa kabızlık bir geçsin bakalım ondan sonra nerden baksan 3 aydır yavrum sütü unuttu veremiyorum kabız diye bir düzelsin inşallah sütle beraber veririm artıkSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:17
Ayşegül gevrekler tam tahıllı oluyor. Belki kabızlığına faydası olur. Oy kuzuma kıyamam ya Disapprove Birde şu activi. yoğurtlar varya akşam yatmadan önce 1 tane tüketilirse çok işe yarıyor. Denemediysen tavsiye Embarrassed

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:20
Orjinalini yazan: ezel ezel Yazdı:

Ayşegül gevrekler tam tahıllı oluyor. Belki kabızlığına faydası olur. Oy kuzuma kıyamam ya Disapprove Birde şu activi. yoğurtlar varya akşam yatmadan önce 1 tane tüketilirse çok işe yarıyor. Denemediysen tavsiye Embarrassed

aaa bak ben onu tamamen unuttum canım yaaa çok sağol hatırlattın canım valla biraz düzene girse rahat edecek kuzum belki activia etki eder hemen deneyim yarın inşallah faydasını görürümBig smilegevreklerin tam tahıllı olması da  düşünemedim ben hep zararlı diye yedirmedim bir de yarın gevrek alayım da yesin kuzum birinden biri fayda eder nasıl olsa Big smile

-------------

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:22
ayşegülüm hamilelik döneminde bana da dr um activya tavsiye etmişti.
dene bence de canım.kıyamam kuzuma

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:27
Orjinalini yazan: Cansu Cansu Yazdı:

ayşegülüm hamilelik döneminde bana da dr um activya tavsiye etmişti.
dene bence de canım.kıyamam kuzuma

sağol cansucum alıcam yarın inşallah fayda ederde rahatlar kuzum Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:29
İnşallah faydasını görürsün Ayşegül'cüm. Ege'de bezden kurtulmadan önce çok çekti kabızlıktan. İçin nasıl acıyo o kıvranırken ben çok iyi anlıyorum seni Disapprove Çikolatalı alırsan çok daha severek yiyor çocuklar gevreği. İyi haberler ver bize Approve

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:40
Orjinalini yazan: ezel ezel Yazdı:

İnşallah faydasını görürsün Ayşegül'cüm. Ege'de bezden kurtulmadan önce çok çekti kabızlıktan. İçin nasıl acıyo o kıvranırken ben çok iyi anlıyorum seni Disapprove Çikolatalı alırsan çok daha severek yiyor çocuklar gevreği. İyi haberler ver bize Approve

inşallah canım... evet ya kıvrandıkça benim canım yanıyo sanki Confusedalırsam çkolatalı o zaman severek yerBig smiletama  canım inşallah inşallah iyi hebrler veririm size Approve

-------------

Mesajı Yazan: helinim
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2010 Saat 00:23

merhabalar ,

öncelikle hepinize verdiğiniz cevaplardan ötürü teşekkür ederim. bu arada bizim küçük hanım hevesini aldı galiba şimdilerde pek istemiyor açıkçası ben de pek üstelemiyorum....

-------------
http://lilypie.com"> can yoldaşım canım kızım

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2010 Saat 09:16
Orjinalini yazan: Ayşegül Ayşegül Yazdı:

sağol ezelcim bende alayım bakalım ara öğünde veririm artık aa kabızlık bir geçsin bakalım ondan sonra nerden baksan 3 aydır yavrum sütü unuttu veremiyorum kabız diye bir düzelsin inşallah sütle beraber veririm artıkSmile
canim niye sutu kestin ?
yagli sut versene, yagli sut kabizlik yapmio
bizdede vardi kabizlik
1 yildir yagli sut veriyom ben, geçti $ukur kabizligimiz , gunde nerdeyse 1 lt sut içer kizim

-------------
">

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2010 Saat 10:20
Orjinalini yazan: MaRaL MaRaL Yazdı:

canim niye sutu kestin ?
yagli sut versene, yagli sut kabizlik yapmio
bizdede vardi kabizlik
1 yildir yagli sut veriyom ben, geçti $ukur kabizligimiz , gunde nerdeyse 1 lt sut içer kizim

benim kızımda yiyor arada öyle her zaman değil ama arada veriyorum .hergün kahvaltı yerine verme taraftarı değilim  ama arada verilmesi açısından da bi sakınca görüyorum kendi adıma ..
birde sütle ilgili bi şeyler söylemek istiyorum ..
maralcım benim kızımda uzun süre kabızlık promlebi çekti .. denemediğimiz yol kalmadı .. aylarca ilaç içti tam pskolojik diye pedoğa götürmeyi dünürken . tesadüfen ilk defa gittiğimiz çocuk doktoruna bahsedince sütü kesin deneyin bazı çocuklarda kabızlık yapıyo dedi . bir hafta süt vermedik kabızlık sorunumuz bitti .. sonra bir  bardak içti hemen yine başladı kabızlık .. sonra keçi sütünü denedim kontrollu olarak .keçi sütü bişey yapmıyor o yüzden biz hayatımızdan inek sütünü çıkardık tamamen .. yani bazı çocuklarda  sütte kabızlık yapabilir .. yağlı yada yağsız farketmiyor ..
ayşegül keçi sütü denedinmi canım ..

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2010 Saat 10:34
zehra, keçi sütünü nerden alıyorsun, ben marketlerde hiç görmedim, ilgimi çekmediği için mi görmedim acaba?

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2010 Saat 11:10
Marketlerde Ka. Süt diye bir keçi sütü markası var Kevser Mig... Re.. bu marketlerde gördüm ben başkada olabilir ama

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2010 Saat 20:07

ayşegül canım meyveli kefiri tavsiye ederim, eğer denemediysen...  birde ezelin dediği yoğurdu mutlaka yedir.. meyveli olursa itiraz etmez sanırım...

kahvaltılık nesg...k ve ballı gevreklerden alıyoruz.. emre hergün olmasada çerez niyetine yemesini seviyor...

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2010 Saat 20:24
bunlarun kuru meyvalsiida oluyo
ondan versek meyva yemi$ gibi olurmukiErmm

-------------
">

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2010 Saat 22:39
Orjinalini yazan: MaRaL MaRaL Yazdı:

bunlarun kuru meyvalsiida oluyo
ondan versek meyva yemi$ gibi olurmukiErmm

kuru meyveli olan bizler için var diye biliyorum.. çocuklar için hiç görmedim raflarda...Ermm

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2010 Saat 22:55
Orjinalini yazan: emre emre Yazdı:

ayşegül canım meyveli kefiri tavsiye ederim, eğer denemediysen...  birde ezelin dediği yoğurdu mutlaka yedir.. meyveli olursa itiraz etmez sanırım...

kahvaltılık nesg...k ve ballı gevreklerden alıyoruz.. emre hergün olmasada çerez niyetine yemesini seviyor...

sağol canım valla şuanda kabızlığını bile unuttum hasta oğluşum yarın doktora gideceğiz bakalım hayırlısıConfused

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2010 Saat 23:25
Geçmiş olsun Ayşegülcüm. Öznur'cum emreyede geçmiş olsun.

Bayramlardan sonra çocuklar hep hasta. Bayramda öpen öpene, koklayan koklayana sonrası hastanelere taşınıyoruz Confused 

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat