Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sera ürünleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2698
Tarih: 26 Eki 2025 Saat 16:28

Konu: sera ürünleri
Mesajı Yazan: duygu07
Konu: sera ürünleri
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2007 Saat 17:09

Tekrar merhabalar Benal Hanım.

Kayınvalidem sebze çorbasının içine eklediğim sebzelerin domates, kabak vs.. illa ki mevsimimde olması gerektiğini ve bu mevsimde sadece kış sebzelerinin verilmesinin daha iyi olacağını söylüyor ama baktığım her sebze çorbası sizin sitenizdekiler de dahil, bu sebzelerden oluşuyor. Acaba bu konuda ne dersiniz?

Ana sebze olarak bebişime kabak havuç ve patates veriyorum içine de zaman zaman mevsim sebzeleri karnıbahar, kereviz vb ekliyorum. domates ve yaz sebzelerini yaza kadar beklemem mi gerekiyor yemeklerine koymak için?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2007 Saat 17:54
Merhaba...
Kış sebzelerinin besleyici değerleri çok azdır. Liften zengin oldukları için kıtmetlidirler. Ama biz sebze çorbası ile öncelikle beslemek istiyoruz. Bu nedenle karnıbahar, kereviz  verecekseniz içinde yine  de biraz havuç patates olmalı ki besleyici ve enerjili olsun. Ayrıca içinde mutlka kıyma da olmalı ki protein almış olsun. Sebzelerin küçük olanlarını tercih ederseniz sera ürünleri de çok sakıncalı olmaz. Sevgiler...

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2007 Saat 21:37
Benal Hocam, kayınvalidem de ben de çok teşekkür ediyoruz.
Cevabınız birçok arkadaşıma da yardımcı olmuştur umarım. İyi günler ve sevgiler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat