Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gebelikte aspirin kullanmayın! Çünkü..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26849
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 23:54

Konu: Gebelikte aspirin kullanmayın! Çünkü..
Mesajı Yazan: yasemin
Konu: Gebelikte aspirin kullanmayın! Çünkü..
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 17:17
Gebelikte aspirin kullanmayın! Çünkü...

Aspirin’in anne karnındaki çocuğun cinsel organlarının gelişimini engellediği ortaya çıktı.

Hamilelik sırasında aspirin, paracetamol ve ibuprofen gibi ağrı kesici kullanımının anne karnındaki erkek bebeğin cinsel organlarının gelişimini engellediği belirlendi.

Daily Mail’in haberine göre, İngiltere Sheffield Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, iki veya daha fazla süreli ağrı kesici kullanımının, anne karnındaki erkek bebeğin testislerinin torbaya inmesini engellediğini ortaya çıkardı.

Araştırmaya göre kadınların en az yarısı hamilelik sırasında yaşanılan baş ağrılarına karşı aspirin, paracetamol ve ibuprofen gibi ağrı kesiciler kullanıyor.

Sheffield Üniversitesi’nden Dr. Allan Pacey’nin başını çektiği ekibin elde ettiği sonuçlara göre, özellikle de iki farklı türde ağrı kesicinin, aynı anda birlikte kullanımı sorunlu cinsel organ gelişimi riskini daha da katlıyor. Örneğin aspirinle ibuprofenin birlikte alımı bu riski dörde katlarken, aspirinin paracetamolle birlikte kullanılması riski iki katına çıkarıyor.

Benzer şekilde ibuprofen-paracetamol ikilisi sorunlu cinsel organ gelişimi riskini tam yedi kat artırıyor.

Araştırma, “endroktrin veya hormon bozucu” olarak adlandırılan kimyasallar içerdiği belirtilen ağrı kesici kullanımında en riskli dönemin, hamileliğin dördüncü ile altıncı ayları olduğunu gösterdi.

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:21
aman Allah korusun yaaa içmedim şükür hiç bilgi için teşekkürler canımSmile

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 00:54
Benim damat sağlam yani LOL LOL LOL
tövbe tövbe, şakaya bakma da canım, Allah göstermesin, cahillik kötü bişey tabi, yapanlar da vardır belki Embarrassed

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 01:06
Kız Kevser benim okulda Kevser adında Edebiyat öğretmeni bir arkadaşım var bu hafta doğum iznine ayrıldı 37. haftası bitti vedalaşırken aklıma sen geldin dedim bu yıl Kevserlerin yılı herhalde ( İçimden tabi )LOL

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: yunahu
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 12:24
ben de çok çok mecbur kalmadıkça hiç ilaç ağrı kesici bile kullanmadım dayanamayacak kadar olduğunda m....t kullandım, ben zaten normalde de ilaç kullanmamaya çalışıyorum böyle olduğu içinde ilaç hemen tesir eder bana,

oğluşuma hanileykende en fazla 3-4 kere ağrı kesici kulanmışımdır,
hatta kızımda da çok ağrım olsa bile dayanıyodum haksızlık olmasın diye iyi ettim mi bilmiyorum.

-------------
http://lilypie.com">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat