Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

GEBELİKTE ÇATLAK OLUŞUMU ÖNLENEBİLİR Mİ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26585
Tarih: 23 Tem 2025 Saat 02:17

Konu: GEBELİKTE ÇATLAK OLUŞUMU ÖNLENEBİLİR Mİ?
Mesajı Yazan: dytbasakdemirhan
Konu: GEBELİKTE ÇATLAK OLUŞUMU ÖNLENEBİLİR Mİ?
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2010 Saat 13:05

Çoğu gebenin korkulu rüyası gebeliği süresince göbeğinde ve kalçalarında çatlaklar oluşmasıdır. Bu çatlakların ortalama olarak 100 gebeden 90’ında görüldüğü söylenmektedir. Peki anneler görüntü olarak sıkıntı yaratan bu çatlaklardan korunabilir mi? Her derdin bir dermanı olduğu gibi gebelikte oluşan bu çatlaklardan da korunmak mümkündür.

Gebelikte bebeğin rahim içinde büyümesine bağlı olarak annenin karın derisi gerilir. Derinin katmanlarında meydana gelen hasar sonucunda ise gözle görülebilen çatlaklar oluşur. Öncelikle gebelerin, karın bölgesi derisinde bu hasarın meydana gelmesini engelleyebilmek için sağlıklı, elastik ve nemi istenilen düzeyde olan bir cilde sahip olmaları gerekmektedir. Şüphesiz ki bunda genetik yatkınlığın büyük rolü vardır. Ancak sağlıklı ve dengeli beslenmenin sağlıklı bir cilde kavuşmak için bir kural olduğu da gerçektir. Sağlıklı bir cilde sahip olabilmek ve bu döneminde çatlaklardan korunmak için yapmanız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz;

ü  Gebelik döneminde kilo alımlarınızı kontrol edin. Ani ve fazla alınmış kilolar göbek çatlaklarına neden olacaktır. Gebelik süresi boyunca düzenli ve yavaş yavaş kilo alabilmek için bir diyetisyene danışabilirsiniz.

ü  Düzenli olarak günlük en az 8-10 su bardağı su için. Vücudumuzun %60’ının sudan oluştuğunu ve tüketilen suyun belli bir miktarının derimiz tarafından tutulduğunu unutmayın. Özellikle derimizin nemini ve elastikiyetini sağlayabilmek için günlük su tüketimi çok önemlidir.

ü  A, C ve E vitamininden zengin olan besinleri tüketin. Antioksidan özellikleri olan bu vitaminler derimize esneklik veren elastin ve kollojen yapılarının sağlıklı olabilmesi için gereklidir. Özellikle A vitamini eksikliği deride kuruma ve pullanmaya neden olabilir. Kuruyan deri gerildiğinde çatlaklar meydana gelir. C vitamini antioksidant bir vitamindir ve deri sağlığının devam ettirilmesi için gereklidir. Yine aynı şekilde E vitamini de antioksidant bir vitamindir ve A vitamininin etkinliğinin artması için gereklidir. Yeteri kadar E vitamini alındığında vücudun A vitaminine karşı olan ihtiyacı azalmaktadır. Bu vitaminleri alabilmek için de günlük beslenme listemizde yumurta, et, balık, özellikle kırmızı ve turuncu renkte olan meyve ve sebzeler, yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar ya da kurubaklagiller, birkaç ceviz içi ve fındık bulunmalıdır.

ü  Gebelik döneminde haftada 2 defa balık tüketin. Balıkta bulunan omega-3 yağ asitleri bebeğinizin beyin gelişimini desteklerken bir yandan da balıktaki A vitamini cildinizin sağlığını güçlendirerek, çatlak oluşumuna karşı sizi korumuş olur.

ü  Beslenmenin yanı sıra düzenli olarak kullanılan nemlendirici kremler de cildinizin yumuşamasına yardımcı olarak çatlak oluşumunu engelleyebilmektedir.

Gebeliğin sizde ömür boyu bıraktığı izlerden biri olan göbek ve kalça bölgesi çatlakları çoğu kadının korkulu rüyasıdır. Hayatınızda birkaç kere yaşayabileceğiniz bu muhteşem dönemi sıkıntısız bir şekilde atlatabilmek için tek yapmanız gereken günlük beslenme programınızda birkaç ufak değişiklik olacaktır.

Çatlaksız bir gebelik dönemi dileğiyle...

-------------
Başak Kefeli
Beslenme ve Diyet Uzmanı
http://diyethakkindahersey.blogspot.com/

Cevaplar:
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 10:54
Ahh ahhhh artık iş işten çooooooktan geçti..
Bende çatlaklarımı sevmeye başladım napim

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:28
benim  ilk gebeliğimde   çatlak oluşmamıştı.  Şiidiki hamileliğimde de şimdilik yok  umarım  yine olmaz...NukeOlursaDA  ikinci oğlumdan hatıra derim yine severim kendimi...Pig
Dr. um  bunun genetik olduğunu kremlerim çok fazla etkisi olmadığını söyledi...Yani çatlayan çatlıyo  arkıdaşlaLOLLOLLOL.

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:40
şükür bende kalmadııııPig

inşallah olursa ikinci bebiştede olmasın yav Embarrassed

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 12:14
mutlaka önlem almak gerekli ama vücut yapısıyla çok alakalı
ne yaparsanız yapın olacaksa engel olunmuyor.
bir arkadaşım o kadar çok krem ve yağ kullandı ki ama hiç fayda etmedi
o kadar çok oldu ki çatlağı
bende geceleri badem yağı kullandım sadece o da pek düzenli değil.
hiç çatlağım olmadı şükür.

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 12:42
tamamen derinin esnekliğiyle ilgili bir durum..ve kalıtsal.. bende her gün badem yağına dikkat ettim ama ne yazıkki oldu..

Mesajı Yazan: saklibahce
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 13:03

benim ilk hamileliğim, acemiyim :) sorum inşallah saçma gelmez size,

badem yağının bebeğe bir zararı olmuyor değil mi arkadaşlar

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 13:46
Orjinalini yazan: saklibahce saklibahce Yazdı:

benim ilk hamileliğim, acemiyim :) sorum inşallah saçma gelmez size,

badem yağının bebeğe bir zararı olmuyor değil mi arkadaşlar
ben kullandım canım bir zararı olmadı bizde

Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 13:47
benım hıc catlagım olmadı arkadaslar ılk gebelıkte korkuyodum her bı yerıme krem badem yagı vs. ne bulsam suruyodum catlagım olmadı
ıkıncı ve ucuncude ne krem  ne baska bısey hıc bısey kullanmadım kullanmıyorum bır tane cızgı bıde yok karnımda

goguslerımde var az bıraz ama o hamıleleıkten degıl daha oncekı donemde kılo alıp vermekten oldu

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 13:48
Orjinalini yazan: nurdan nurdan Yazdı:

tamamen derinin esnekliğiyle ilgili bir durum..ve kalıtsal.. bende her gün badem yağına dikkat ettim ama ne yazıkki oldu..
kesinlikle katılıyorum benim badem yağı sayesinde nispeten çok daha az oldu

Mesajı Yazan: cokomel
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 14:13
bendede hiç olmadı çatlak doğum yaptığıma dair tek işaret sezeryan izim oda çok azEmbarrassedEmbarrassed
bende badem yağı sürmüştüm biraz tüylenme olmuştu doğumdan sonra oda döküldü.

-------------
http://www.ticker.7910.org/eng">

Mesajı Yazan: saklibahce
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 14:20
benim vücudum çatlamaya çok müsait, kilo alıp verince hemen çatlıyo bi yerlerim :) genlerden geliyo sanırım. annem 4 doğum yaptı, karnı dünya haritası gibi, acayip çatlakları var, inşallah hamilelik çatlaklarım olmaz.

yengem bebek yağı kullanmıştı, şu bildik markaların bebe yağlarından. onda pek olmadı, çok beyaz tenli belki o yüzden olmadı onda.

arkadaşlar bebe yağımı badem yağımı peki, hangisi daha iyidir ki? 

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 14:36
bebe yağıda olsa içinde içinde katkı maddeleri olabilir diye ben doğal olanı badem yağını düşünmüştüm esracım

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 15:09
bebek yağıda kullananlar duymuştum ama maksat orayı yağlamakmış neyle yağladığının önemi pek yokmuş.. bide tv de duymuştum vücudu tüylenmeye meyilli olanlar badem değilde susam yağı kullanmaları iyi olurmuş badem yağı tüylenmeyi arttırıyormuş.. tabi ben bunu onradan duydum Tonguebencede doğru

Mesajı Yazan: dytbasakdemirhan
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 15:26
Biz kadınlar için cildimiz çok kıymetlidir. Gebelik döneminde, makalede de belirttiğim gibi derimizin gerilmesine bağlı olarak çatlamalar malesef görülüyor. Evet doğru dışarıdan cildi nemlendirmek gerekiyor ancak asıl tedavi her zaman için içten yapılır. Cildin elastikiyetini sağlamamız için sebze ve meyve grubunu günlük olarak diyetimizden çıkarmamamız, buna ek olarak da nemli bir cilt için su içmemiz gerekiyor. Eğer kilo probleminiz yok ise günlük 5-10 adet fındık, fıstık, badem ve kaju yememiz E vitamininden zengin olduklarından daha parlak ve canlı cildimizin olmasını sağlayacaktır. Tüm anneler ve anne adaylarına sevgiler...

-------------
Başak Kefeli
Beslenme ve Diyet Uzmanı
http://diyethakkindahersey.blogspot.com/

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 19:04
te$ekkurler dr hanim
ben 50 kilodan 75 e çikdim
derim gerildide gerildi :(((   tabi bide guzel çatladi
ikincide çatlak oldumu bilmiorum bakmadim moralim bozulmasin diye LOL
bizden geçti
ba$kalari yararlanir in$ bu bilgilerden

-------------
">

Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 19:22
benim kız 8aylıktı 9aydan 1gün almıştı oyüzdenmidir bilmem hiç olmadı 2de bilemem tabi

-------------

Mesajı Yazan: bereketlim
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2010 Saat 14:55
25 kilo aldım ama çok şükür çatlağım olmadı ırsi sanırım.

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2010 Saat 15:03
Orjinalini yazan: bereketlim bereketlim Yazdı:

25 kilo aldım ama çok şükür çatlağım olmadı ırsi sanırım.
sende benim gibi epeyi kilo almışsın arkadaşımSmile

Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2010 Saat 23:27
sadece 8,5 kilo aldım ama karnımı görmelisiniz harita gibiTongue
2,5 senedir sadece rengi düzeldi mordu beyazlaşmaya başladı
ama alıştım artık bu çatlakların varlığına bikini bile giyiyorumEmbarrassed

-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat