Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateşi var

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26559
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 13:00


Konu: ateşi var
Mesajı Yazan: hceviz
Konu: ateşi var
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2010 Saat 15:37

Merhabalar kadir bey 7,5 aylik kizimin  cuma aksamindan beri atesi var .ates disinda baska bir belirti yok..ilk once 37.2 38.2 arasinda gidip geldi mumkun oldugunca mudahale etmedim atesimiz hic dusmedi  mizmizlanmaya basladi Pazar acile gittik dr tonsilit dedi agumentin ,pranox s ve dolven  verdi  Pazar aksami ant. verdim  gece cok huzursuzdu birtanede fitil verdim bugun artikkizim cok halsizlesti devamli  uyumak ve emmek istiyor bir saat once fitil verdim  hala atesi var 39 bazen 39.5.hic birsey yemiyor zaten  zar zor ek gida aliyordu..size sorum hala atesli olmasi normal midir?tekrar dr goturmeme gerek var mi?

2. sorum atesi dijital termometrele mi yoksa civali term. Ile olcmeyi tavsiye edersiniz?




Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2010 Saat 09:54
Tonsillit değilmiş.... Grip geçiriyor, 4-5 gün ateşi olacak.. İlaçların hiçbir faydası olmayacak.. Ateş düşürücüleri çok kullanmayın, ancak çocuk çok "hırpalandığında" verin.. Termometreler, çok farklı değil, siz hangisini daha rahat okuyabiliyorsanız onu kullanın.. Yemek hususunda zorlamayın, taviz vermeyin, yoksa iyileşince de ister..


Mesajı Yazan: hceviz
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2010 Saat 10:08
tesekkur ederim hocam  dunku ates dusurucu disinda baska kullanmadim gece hala atesi vardi sabah daha keyifli uyandi atesi kendiliginden 37.5 oldu.ant kesiyim mi o zaman hocam


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2010 Saat 12:21
kesebilirsiniz.


Mesajı Yazan: hceviz
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 08:49
gunaydin hocam dun kizimin atesi sabah dusmeye baslamisti ogleden sonra atesi tamamen normale dondu aksam yuzunde, sacli deri kafasinda vucudunun bez bolgesine yakin yerlerde sinek isirigi gibi kucuk kirmiziliklar olustu.kizariklar baslamdan  once limonlu bal vermistim(bir cay kasigi kadar) ama bunu ilk verisim degil daha once de grip oldugunda sizin grip tedavinizi uygulamistim.yuksek ates sonrasi bu kizariklari olmasi nedeniyle acaba 5. hastalik olabilirmi ?acikcasi kafasinda ve sacinda da olmasi beni dusundurtu. 5.hastalikta sadece govdede mi dokuntu oluyordu yoksa bala yada antb alerjik bir reaksiyon olustu?aksam olan kizariklar sabh belki gecer deimstim ama hala varlar .ayrica pek su icmeyen suyu verince daha cok oynayip tukuren kizim dunde beri su verince likirlikir iciyor hatta dahada istiyor.sizce ne olabilir hocam ?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:04
5. Hastalıkta, yanaklarda "Kelebek kanadı" şeklinde döküntü olur. Sizin tarifiniz daha ziyade 6. Hastalığa uyuyor, ikisindede tedavi gerekmiyor.


Mesajı Yazan: hceviz
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:10
hocam kizariklari arti kizimin dr goturdum dr atese bagli alerjik bir durum dedi  bogazi kizarmis bende gordum bogazinin arka kisminda mercimek buyuklugunde bir tane beyazlik var.dr ant ver eger kizariklik artarsa agu . kes duacide devam et dedi bir de zitex atli alerji ilaci verdi siz ne dersiniz


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:26
"- ateşe bağlı allerjik bir durum-" diye bir şey tıpta yok...Ateşi olmayan bir çocukta böyle bir durumda olmaz, hiçbir ilaç vermeyin. Çok tutarsız... Allerji ise niye antibiyotik veriyor? Enfeksiyon ise, niye Allerji ilacı veriyor. Tabii kendi icadı olan "Ateşe bağlı allerji"  durumu ile izah edebilir. Ben bilmiyorum...  


Mesajı Yazan: hceviz
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2010 Saat 22:34
hocam sizin soylediklerinizden sonra kizimi kendi dr muza goturdum.son dr viral bir enf. gecirdigini antibiyotik kullaniminin dokuntu olusmasini tetikledigini soyledi.kesinlikle ant .kullanma  zamanla gececek dedi.ama hocam kizariklari genisleyerk yayildi kolve bacaklarinda yoktu o bolgelerd de dedaha silik bir sekilde cikiyor  siz ne dersiniz ?bir de bulasiciligi kac var midir ve kac gun dikkat etmek gerek ?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2010 Saat 11:18

Viral hastalıklar, ( genellikle) ateşli devrelerinde bulaştırıcıdır. Su çiçeği, döküntüler kabuk tutana kadar bulaşıcıdır. tarif ettiğiniz döküntüler; 5. Hastalığı andırıyor.




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat