Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sizce bız titiz anneler yanlış mı (aşılar)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26548
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 10:27

Konu: sizce bız titiz anneler yanlış mı (aşılar)
Mesajı Yazan: EGECEM
Konu: sizce bız titiz anneler yanlış mı (aşılar)
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2010 Saat 09:43
hocam merhaba,

1 yaşında ikizlerim var.bu zamana kadar onların ebebeynlerı olarak onlara elımızden geldıgınce en iyisini yapmaya calısıyoruz.dogduklarından bu yana erken dogum oldukları ıcın rop,kalça usg,işitme testi,rota virüsü aşısı v.s v.s   ne yaptırmamız gerekıyorsa yaptırdık.fakat cevremden benım cocuklarımla yaşıt çocukları olan ınsanlar bu tarz şeylere boşuna para harcıyorsun diyorlar.sizce ben çocugumun rotavirusu aşısını, su çiçegı asısını yaptırmakla yanlıs mı yapıyorum.cocugun boş yere canını yakıp, keseni boşaltıyorsun dıyorlar..önemli aşılar olsa bunlar devlet karsılarmış....ben  doğru yaptıgımı dusunuyorum..sizce bu devletın karsılamadıgı aşılar gercekten gereksız olduğu için mi devlet karşılamıyor....

verecegınız her türlü bilgi için teşekkür ederim...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2010 Saat 11:26
Devlet parası yetmediği için karşılamıyor. Önemsiz oldukları için değil... Önemsiz olsalar idi "ithal" edilmezlerdi... Bunları yapın... Gereksiz olanlar; çocuğa temiz bakmak yerine, "Steril" bakmaya çalışmak, aşırı titiz olup, Erikli su ile banyo yapmalar, Sterlizasyon aletleri kullanmak, her ateşlendiğinde antibiyotik vermek gibi hususlardır.. Bakın dikkat edin, size akıl verenler benim "yapmayın" dediğim herşeyi yapmış kimselerdir. Bu bir bilgi ve bilinç meselesidir. Keşke, her satın aldığınız alette olduğu gibi bir kullanma kılavuzu bebekle birlikte gelse de, bu anlamsız tartışmalara hiç gerek kalmasa. Yapılacak şey, nasıl bir aleti düzgün kullanmak için "kılavuz kitapçığını" okuyorlarsa, bir zahmet çocuk yetiştirirkende pek çok kitap ve yayın okuyup, öğrensinler...   

Mesajı Yazan: EGECEM
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2010 Saat 11:47
Çok teşekkür ederım.aynen bahsettiğiniz gibi  diyorlar..
ben 26 sene önce hıc bır aşımı olmamışım.bak bana hiç birşeyım yok
su çiçeğimi çıkaracak  çıkarsın aşısızda gayet rahat cıkarıyolar.
bana sen doktorlar,aşılar,makalelerle kafayı bozmuşsun diyorlar. falan fılan..
açıkcası bebekleri adına üzülüyorum.bilinçsiz anne babanın çocukları olmaları onların suçu değil.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat