uyku düzeni
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26495
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 18:29
Konu: uyku düzeni
Mesajı Yazan: dtuncer
Konu: uyku düzeni
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2010 Saat 15:30
merhaba kadir bey , 14 mayıs 2007 doğumlu bir oğlum var , doğduğundan beri bi uyku düzeni oluşturamadık zaten bebekken gazlı bir bebekti ne gece ne gündüz düzenli uyumazdı hala da uyku düzeni konusunda aynı...akşam kesinlikle 12 den önce uyumuyor ve gündüz uykusu da hiç yok yalnız akşam 12 de uyuyunca sabah geç kalkıyor bazen 10 da bazen 11 de...ama herkes sabah geç kalksa bile bir çocuk için en ideal uyku düzeni akşam 21.30 da en geç uyumasıdır diyorlar büyüme hormonu özelikle 22 ve 1 saatleri arasında salgılanırmış eğer o saatte uyumazsa sabah istediği kadar geç kalksın sağlıklı olamaz diyorlar acaba doğru mu? oğlumun uyku düzenini değiştirmeli miyim ve bunu nasıl yapabilirim? Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2010 Saat 18:25
Yuva/okula başlaya kadar, çocuklara uyku disiplini uygulamanın bir mantığı yoktur. "...ama herkes sabah geç kalksa bile bir çocuk için en ideal uyku düzeni akşam 21.30 da en geç uyumasıdır diyorlar büyüme hormonu özelikle 22 ve 1 saatleri arasında salgılanırmış ...." Böyle bir şehir efsanesi etrafta dolaşıyor... Ama yanlış.. Zira çocuk hangi saatte yatarsa yatsın, derin uyku başladığında o işler oluyor.. Böyle konuşanlara sormak lazım...vücut "yaz saati " uygulamasınıda biliyormu imiş.. Ayrıcada, İsveç, Norveç gibi ülkelerde, 6 ay gündüz, 6 ay gece oluyor. Orada nasıl oluyormuş bu işler??
|
Mesajı Yazan: dtuncer
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2010 Saat 19:41
bende oğlumu erken uyutamıyorum diye çok üzülüyordum, gerçekten çok teşekkürler Kadir Bey...
|
|