Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2.bebek geliyor ne yapıcam

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25935
Tarih: 23 Haz 2025 Saat 08:39

Konu: 2.bebek geliyor ne yapıcam
Mesajı Yazan: febaa2
Konu: 2.bebek geliyor ne yapıcam
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2010 Saat 21:41
arkadaşlar merhaba 25 aylıkbir kızım var hamileymişim yeni öğrendim
ne nasıl yaparım diye düşünmeden edemiyorum 3 yaş araile 2 çocuğu olanlar nasıl başarıyorlar fikir verirmisiniz
teşekkürler
Smile
beni nelerin beklediğini bilmemek biraz sıkıcı oluyor Confused
birde 3 yaşında daha çok kızımla vakit geçirmeyi tiyatro,sinema,müze.sergi falan gezmeyi planlıyordumSmile

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2010 Saat 22:54
gözün aydın canım sağlıkla kucağına alman dileğiyle...bu konuda en yeni tecrübeli duygu...sanırım ilk başla zor oluyor ...

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2010 Saat 23:03
hayırlı olsun canımSmile

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2010 Saat 23:12
Allah tamamina erdirsin
kuçuge bakacak adam varsa yine gidersin  buyukle
Wink

benimkilerin arasi 19 ay çokk zorr :)
3 ya$ daha kolaydir bence bana goreTongue

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: heryilmaz
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2010 Saat 23:29
gözün aydın canım
Allah sağlıkla kucağına almayı nasib etsin.
benimkilerin arası daha az olduğundan işinin çok daha kolay olacağını düşünüyorumLOL

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 07:58

arkadaşlar güzel dilekleriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederimSmile

benden başka bakacak kimse yok ama büyüklerin olması iyimi yoksa kötümü bilemiyorum malum anneniz değilse bakan eski fikirleri değiştirmek zor oluyor o zamanda çocuğun herşeyine olur olmaz hayır yapma deniyor bu beni çok üzüyor
sonuçta çocuk herşeyini çokk kısıtlamamak gerekiyor nasıl hoplamayı zıplamayı öğrenecekSmile

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 09:04

gözün aydın canım sağlıkla inşallahLOL kendini sıkıntıya sokup stres yapma derim mevlam sana o sabrı ve gücü verecektirLOL

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 09:08
herşeyi akışına bırak çalışan bi anne değilsen daha kolay olacağını düşünüyorum kendi adıma,sağlıklı bir şekilde kucağına alman dileğiyle

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 09:22
arkadaşım tebrikler sağlıkla gelsin meleğin
2 kardeş arası 3-4 yaş idael tatlım. allah kuvvet verecektir sende sağlıkla büyüteceksin kuzularını inşallah
ayrıca yavruna en güzel hediye bir kardeş bunu unutma

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 09:36
Smileçok sağol canım işleri nasıl yaparım diye düşünüyordum oturduğum sitede herkesin br yardımcısı var bende sanırım onların etkisinde kaldım ama çok güzel bir duygu:)))
yardımsız yapan nasıl yapıyor değilmi?Smile

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 09:46
Orjinalini yazan: febaa2 febaa2 Yazdı:

Smileçok sağol canım işleri nasıl yaparım diye düşünüyordum oturduğum sitede herkesin br yardımcısı var bende sanırım onların etkisinde kaldım ama çok güzel bir duygu:)))
yardımsız yapan nasıl yapıyor değilmi?Smile

canım çalışıyormusun merak ettim.
ev hanımı isen de hiç merak etme inan yaparsın

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 11:12
Hayırlısı olsun canım
Allah kucağına almayı nasip etsin
hiç gözünü korkutma canım

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 11:23
Ayyy çok güzel bir haber..Allah sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin...güzel bir hamilelik geçirmen dileğiyle..
Merak etme Allah yardımcı olur ikisine de rahatça bakarsın hem yaş aralığı çok ideal...
Bir de ev hanımıysan hiç düşünme..eğer durumun varsa tabiki al yardımcı yoksada.
Boşşşverrrrrrrrrrrr...

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: nursena
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 11:56
hayırlı olsun...çok ideal bir zamanlama bence...ikisinin yaş aralığı gayet güzel...tabi başlarda belki zor olur ama,2-3 yıl sonra birbirlerine oyun arkadaşı olurlar...sen hiç düşünme,zaman öyle hızlı akıp geçiyorki...bakarsın büyümüşler...içini ferah tut...

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 12:06
hayırlı olsun arkadaşım,bence en güzeliKizBebek

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 12:24
teşekkür ederim
evet çalışmıyorum onun rahatlığı apayrı çalışanlara allah kolaylık versin
çok zor olduğuna eminimSmile

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 12:31
ba arada konu tamamen farklı ama tangdan oyun hamuru tarifini denediniz mi?
nasıl oldu bir vişnelisinide yaptık güzel oldu ama oyun hamuruna bizim cadı çok ilgi göstermiyor Smile

Mesajı Yazan: turuncu
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 12:31

hayırlı olsun bebeğiniz  sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize inşaallah..
yaş aralığıda çok yakın değil  kızınız minik abla olur kadeşine Smile
güzel bir hamilelik geçirmeniz dileğiyle..

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 13:11
Canım öncelikle hayırlı olsun diyorum.Smile İlalcim sana da teşekkür ederim canım örneğin içinApprove
Aslında yazacak çooook şeyim var ama kız uyanmadıkça yazmaya çalışayım. İlk olarak sana "ikinci çocuk" adlı bir kitap önererek başlamak istiyorum. Bu kitabı hemen okumalısın ve bazen dönüp dönüp bakarak çoook fayda göreceksin. Kitapta ilk çocuktan "sorunlu ilk çocuğunuz" diye bahsediyor ve çok doğru. Farkındalığı yükselmeye başlayan bir çocukla berabersen bu daha da zor. Allah bana kolaylık versin diyorum hep...
Günümüzde ikinci çocuk gerçekten düşünülmesi gerekn bir olay oldu. Eskisi gibi 4 veya 5 çocuklu aileler kadar kolay değil çünkü. Komşuluk akraba ilişkileri o kadar sağlam değil ve ben bunu çocuğum doğduğu ilkj andan itibaren anladım. Mesela çalışmıyor olsan bile ilk çocuk mutlaka kreşe başlamalı ve yaşı da müsait. Hayatınızda köklü değişiklikleri çocuk doğmadan 3 ay öncesine kadar yapın ama 3 ay kala köklü bir değişklikten kaçının. Ev değiştirmek oda değiştirmek yatak değiştirmek bile önemli... İlk çocuğuna hamile olduğunu karnın büyümeye yani 4-5 aya kadar ifade etmeye çalışma çünkü sonra sorularıyla çok zorlanırsın. Dur bunu yollayayım devamına geleceğim....Wink

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 13:18
İlk çocuğunla eskiden nasıl olduğunu bilmiyorum ama ben çoook gezentiyimdir ve çok gezdik ama 3 ay kala bunu tepelere çıkarttım hata ettim... Çünkü şimdi dışarı çıkarken çok zorlanıyorum ve birden düşüş var gezmelerimizde o nedenle sana en büyük tavsiyem ilk çocuk son aylarda durgun ama evde vakit geçirsin. Eşinin desteği 5 kişinin desteğinden daha önemli canım. O nedenle eşin bebek olduğunda yıllık izin alabilir ve ilk çocukla ilişkilerini şimdiden daha sağlamlaştırmaya başlasın. Çünkü akşamları yıkamak, masal anlatmak ve yemek yedirmek gibi rutinler onun görevi olacak. Bu kaçınılmaz. Eşim nerdeyse 2,5 aydır toplam 2 ay işe doğru dürüst gidemiyor. Confused 
Sonra mükemmeliyetçilikten kesinlikle kaçın... Evin temiz olmasın bırak dağılsın toplanır ama hijyen olsun yeter yani. Ben bir ara kafayı yiyordum. Bir hafta boyunca herkesleri arayıp ağladım sinirden yetemiyorum diye ama şimdi takmadığım işler var hata yapmışım. Evim pis olsa da kızımla vakit geçirmek süper deyip umursamıyorum. Sonra kimseden yardım istemekten çekinme. Bulabildiğin herkesten yardım istemelisin ve biri hep senle olmaya özen göstersin çünkü bazen ben nasıl altından kalkarım dediğin anlar olacak. Sana yalan söylemeden ifade etmeye çalışıyorum ama biraz zor benim için. Olsun. Sağlıklılar ve mutlular bu bana yeter de ve rahatla benim gibi. Sonra geçer diyorum hep.Big smile

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 13:25
İkinci hamişliğinin tadını çıkart çünkü ilk hamileliğinde başroldün ama şimdi ilk çocuğunla beraber başroldesiniz. Bu başrolü kapacak bir bebek gelecek ve siz yardımcı oyuncu olacaksınız. Eve sanki bir çamasır makinası almışın da kullanmayı öğreniyormuşsunuz gibi davran ilk çocuğuna. En önemlisi ilk çocuğuna kardeşle ilgili hikayeler almalısın ve ona bu kitapları okumalısın. Sen okudukça o benim de kardeşim olsun diyecek ve siz sanki o istemişçesine yapmış olacaksınız sonunda ama aslında doğduğunda kardeşinin eve gelişinden sonra gidecekmiş gibi hissedecek bu bir ay sürecek ama gitmediğini anladığında hırçınlıkları başlayacak bizde aynen böyle oldu. Herkes bunu söylüyor ama bence nedeni bu. Yani ilk çocuk bebeği kabullenmez sadece kabullenmiş gibi gözükür. O süre bir aydır ve bir ay sonra evin prensesi veya prensi o değilmiş gibi hisseder. Ben hep bunu başrol kapmaya benzetiyroum. Eve ilk çocuğundan habersiz bir sürü hediye al ve ziyarete gelenlere sanki onlar hediye almış gibi ver. Bebeğine gelen hediyeleri asla ilk çocuğun önünde açma sadece ilk çocuğa olan hediyeleri aç canım. Yani ilk çocuğa hep kendisini süper hissetmesini sağla.
İnan bazen yorulacaksın ama olsun oyunla herşey hallolur ve sakın bebeğe bakıp da ilk çocuğunun çocuk olduğunu unutma. Benden şimdilik bu kadar ama soru sorarsan sana yardımcı olmaya çalışırım canımm. Sağlıklı olsun inşallah.

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 13:37
duygucuğum gözlerim dolarak okudum güzel yazını allah sanada kolaylık versın sorularım olacak özelden göndersem olurmuSmile
emeğin için çok teşekkür ederim iki çocukla bunları yazmak eminim çok zor olmuştur teşekkürlerSmile

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 13:57

duygucuğum gözlerim dolarak okudum güzel yazını allah sanada kolaylık versın sorularım olacak özelden göndersem olurmuSmile
emeğin için çok teşekkür ederim iki çocukla bunları yazmak eminim çok zor olmuştur teşekkürlerSmile

Canım gerçekten yardımcı olmak isterim tabi ki şükür kız uyuyor ve umarım seninki daha kolay geçsin.
Annen varsa veya kayınvaliden bu süreci daha sorunsuz atlatırsın. Benim annem yok kayınvalidem 71 yaşında ama ben onlara koştum daha bebek 20 günlükken ve medet umdum onlardan. Ayvalık Antalya arası hem de ben kullandım arabayı 12 saat iki yolculuk düşün işim çok zor. Beni düşün rahatla inan Antalyada evde 5 ay beraber yaşıyoruz ama artık dönsünler diye bakıyorum. İşlerden bıktım ve önceden yalnız kalmayı özlerdim şimdi yalnızlığı sevmez oldum.Daha aklıma gelince yazarım canım. Bu arada sorunlu ilk çocuğumuz (kitaba ve bana da böyle artık) kreşte. Zor olmadı canım. Siteyi çok ama çok severim. Bu günlerde az giriyorum ama yardıma ihtiyacı olana destek vermek için vaktim hep var.Wink

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 13:58
Bu arada kız uyandı ve hastaneye rota ve verem aşısına gidiyoruz. Öptümmm.Clown

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 13:58
http://www.idefix.com/kitap/ikinci-cocuk-judy-dunn/tanim.asp?sid=USDVSRZI2K3CZVL7V3JB - http://www.idefix.com/kitap/ikinci-cocuk-judy-dunn/tanim.asp?sid=USDVSRZI2K3CZVL7V3JB

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 14:09

teşekkür ederim
evet çalışmıyorum onun rahatlığı apayrı çalışanlara allah kolaylık versin
çok zor olduğuna eminimSmile
ev hanımısın o zaman senin için inan ikinci bebek daha kolay olacaktır
en baştan dediğim gibi allah kolaylığını verecektir

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 14:26
Duygu o kadar güzel yazmışsınki 2. çocuğa dair yaşadıklarını ve dayanımlarını
inan okurken çok şey öğrendim kendi adıma
allah sana ve yavrularına sağlık versin
Küçük prensese şimdiden geçmiş olsun aşısı için

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 14:28
gözün aydın Big smile

-------------

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 14:28
Smilehayırlı olsun canım ne güzel ikinci bebiş zorlukları vardır mutlaka ama olsun sevgi herşeye çözümdür bence sağlıklı olsun da nasıl olsa büyüyorlar biraz çok yıpranırsın benim daha bi tane ama ablamlardan çok iyi biliyorum Big smile

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2010 Saat 16:02
ya aslında birşey diyeceğim...ev hanımı olması işleri kolaylaştırmıyor pek...hani kendimde şimdi evdeyim diye söylemiyorum bunu ama çalışan annelerin nasıl zorlukları oluyorsa bizim de zorluklarımız oluyor. 7/24 biraradayız ve çocuk haliyle bizden yakın ilgi görmeye alışkın,ikinci gelince çocuk bu ilgiyi arayacak yine...karnı acıkacak ,canı sıkılacak,evin günlük işleri olacak,ikinci gaz sancısı ile ağlıyorken birinci park diye tutturacak ..say say bitmez....yani evhanımı olması işleri sanıldığı gibi kolaylaştırmayacak...bir destek mutlaka lazım....tek başına çok yıpratıcı olur...

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2010 Saat 12:25
Orjinalini yazan: hülya hülya Yazdı:

Duygu o kadar güzel yazmışsınki 2. çocuğa dair yaşadıklarını ve dayanımlarını
inan okurken çok şey öğrendim kendi adıma
allah sana ve yavrularına sağlık versin
Küçük prensese şimdiden geçmiş olsun aşısı için

Aslında anlatacak çok şey var canım ama aklıma gelenler şimdilik bunlardı. Beğendiğine çok sevindim canımmmmHug Teşekkür ederim.Embarrassed

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2010 Saat 14:08
canlarım teşekkü ederim demek istiyorum
ilalin ev hanımı görüşlerine katılmamak mümkün değilSmile
bana yardımcı olabilecek kimse maalesef yok kayınvalidemler yapamazzsın iki çocukla neden yaptınız diye uzaktan şimdiden başladı propagandaya çocuk gelince neler söyleyeceğini düşünmek bile istemiyorum.
desteğiniz için teşekkürlerSmile
duygucuğum ellerine sağlıkSmile

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2010 Saat 14:58
hayırlısı olsun saglıklı olsun

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2010 Saat 15:52
hayırlı olsun canımSmilezor bir süreç ama tatlı bir süreç.Allah yar ve yardımcınız olsunSmile

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: esma24
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2010 Saat 18:59
ben iki çocuk annesi olarak  çok ideal bir yaş aralığı olduğunu düşünüyorum hiç sıkıntı yaşamadım
oğlum kızım doğduğunda 3 yaşlarındaydı çabuk kabullendi kardeşini çok da yardımcı oldu bana
sinemaya tiyatroya artık üçünüz gidersiniz çok daha eğlenceli olur bıcır bıcır anlatırlar birbirlerine yaşadıklarını
hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşaallah

-------------
güzel kızım Eylül'üm
oğluşum Bahadır'ım

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2010 Saat 19:14
benim yardim edecek kimsem yok, e$imde dahil i$inden dolayi
ama ,kizimin kiskançliklari olmasa ben hiç zorlanmiorum diyebilirim
Smile
sana çokkkk uslu kendi kendine uyyan bi melek diliyorum Big smile

-------------
">

Mesajı Yazan: yunahu
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2010 Saat 23:51
hayırlı olsun...
bende oğlum 3 yaşını doldurdu 25 gün sonra kızım dünyaya geldi. şimdi kızım 8 aylık oldu daha da korkmuyorum artık kendini öyle böyle kurtarır.
tabi biraz büyük çocuk ( küçücük yavrum kardeş olunca büyük oluyo) eziliyor biraz ne kadarda dikkat etsek ama düzen oturuyor bir süre sonra herşey yoluna giriyor.
bende bu yılın başında doğum yaptım annem 20 gün falan kaldı sonra gittik çabukta toparlanmıştım iyi oldu.
valla ev işleri kalıyor  bi ben yeni yeni düzenli iş yapmaya başladım amaan olsun çocuklarımdan kıymetli değil tabi
sıkma tatlı canını öyle güzel büyürlerki arkadaş olurlar 2-3 sene sonra da pek sorunları kalmaz kısa bi süreliğine tabi
 Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 11:30

teşekkür ederim hepinize duygunun söylediği kitabı edindim birde haluk yavuzerin çocuğun ilk 6 yılı kitabındada kardeş kıskançlığına bayağı yer verilmiş şimdi farkettim

algıda seçicilik herhaldeSmile

bütün arkadaşlar aileleriyle sevgi dolu sağlıklı bir yaşam geçirirler inşallah

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 11:32

birde siz tv yi ne kadar kullanıyorsunuz biz şu anda sadece yemek yerken çok az izliyoruz çok sıkışırsam tv de benim belirlediğim bir kaç program izletmeyi istemedende olsa izlettirmeyi düşünmüyor değilim

ne dersinizSmile

yanlış ama çok zorda kaldığım zamanlar için düşünüyorum

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 11:53
Eylül izler televizyon hemde uzun zamandır....dil gelişimini etkiliyor deniyor ama şükürki biz etkilenmedik...izlediklerini yazayım....
caılou kaçırmaz..bende o fırsatta evimi toparlarım....şimdi yeni bir üçüzler başladı.ben onuda seviyorum ve yararlı olduğunuda düşünüyorum.bölüm sonunda dil alıştırması yaptırıyor. kelimeyi tekrar etmesini istiyor eylülde ediyor:)
bazen loui var rastlarsak onu izleyip resim alıştırmasını yapıyoruz...çizen ben oluyorum ama en azından nasıl çizildiğini görüyor ve bize de yeni bir oyun çıkıyor...
yine rastlarsak şarkı söyleyen,dans eden çocuklara izlemesini teşvik ediyorum..hoş oda zaten izliyor ve dans etmeye kendince şarkı söylemeye başlıyor....hatta geçen akşam yarım saat boyunca bize konser verdi:)

buna ek olarak hasta olduğu zamanlarda beraber izliyoruz. beni yanından ayırmıyor ve yatmak istiyor. yatak ta yapılabilecek aktiviteler bitince mecbur kalıyoruz açmaya...ya bir çizgi film oluyor bu yada hayvanlı bir belgesel....

gün boyu hiç bir aktivite olmadan tv izlenmesine karşıyım fakat belli süre ve aralıklarla ,seçilmiş yayınları izlemesi taraftarıyım...kaldı ki haluk yavuzer çocuk psikolojisi kitabında da televizyondan çok şey öğrenilebileceğini yazmış...

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 12:05
ilalciğim teşekkür ederim içimi rahatlattın aynı şeyleri yaşamışız büşranını yemek saatlrini loui caillou dora ya göre ayarlıyordum yemek hızlı bitince ev işleride bitiyordu bizdede gördüklerinin isimlerini söylüyordu benim gibi resim yapmayı hiç beSmileceremeyen birine bile loui çok şey öğrettiSmile
o zaman aynen devamSmile

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 12:58
Merhaba canım öncelikle hayırlı olsun 2. Bebeğin sağlıklı bir hamilelik geçirirsin umarim

Benimde 3 yas arayla iki oğlum var büyük suan 4 buçuk küçük ise 1 buçuk yasında kaygilarini cok iyi anlıyorum . Duygu cok güzel özetlemiş aslında aynen katılıyorum demek ki benzer seyler yaşanıyor Bende hamilelikte odasını ayırdım ilk öğrendiğimde kreşe başlamıştı mecburen. oda iyi oldu benim için küçüğün iki ismi var abiye soz hakkı verdik ve ilk doğduğunda özellikle kullandık abinin verdigi ismi ..doğduğu gün abiye cok istediği bir oyuncağı hediye ettik ,abinin olağan yaşantısı fazla değişmesin diye o yaz okuluna yazdırdık... benim icinde iyi oldu böylece gezme derdi kalmadı fazla her zaman yardım istedim Abi'den bebeğin bakımında sevmesine kucaklamasına Hic mani olmadık doğumdan sonra gelen cok oluyor hep tembihler önce abiyle ilgilenildi sonra bebek sevildi bunlar kısaca hatırladıklarım Abi'mizin tranva yasamadan atlatması için bu süreci baya bir caba sarfettik peki Hic kıskanmadı mı dersen tabi ki hayır elbette kıskandı bir kitapta okumuştum kardesler büyüklerin kumalariymis

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 13:07
Benim yaşadığım sürece gelecek olursak baslarda biriyle ilgilenirken digerini ihmal ediyorum kaygısını cok yasadım.... onceleri hareketlerini emmesini uyumasını kıyaslıyordum abiyle ....abide kurduğum rutini kurmaya çalıştım ama olmadı .......hem   Erenin yapısı abi. gibi degildi hemde abi de evde tek bebek istediğin rutini kurmak daha kolaydı .....sonra vazgecip yepyeni bir tempo aradım 2 ay sonunda başardım .......ev islerine onceleri fena takıyordum kafayı ama sonra daginikliliga alıştım .......yemeği hep esim geldikten sonra falan yaptım temizligide öyle böylece gunü cocuklara ayırdım ......kesinlikle cok kolay değil ama bir rutin yakalamayı başarırsan zorda değil bazı önceliklerinden vazgeçmeyi bilmek gerekiyor sadece tekrar hayırlı olsun canım

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 13:13
Bu arada yazmayı unutmusum ilk logusalik döneminde çevredekilerinde etkisiyle ay sütüm mu yetmiyor, dinlenemiyorumki ,ay herseye ben mı yetişeceğim imdatttttt sıkışmaları cok oluyor ama sonra geçiyor bunlar hep birde abimiz bebekten sonra biraz da olsa geriye dönüş yapmıştı mesela sen giydir, sen yedir falan bunlarada sabırla yaklaşmak gerekiyor

-------------

Mesajı Yazan: Lilav
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 19:13
allah yardimcin olsun canim
tebrik ederim bu arada hayirlisiyla al yavrunu kucaginaClown

-------------
Cagimizin altin kalbini ariyoruz,Nerde cagimizin alti kalbi???

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 19:41
Bu arada bugün bizim misafirler geldi hediye almayı unutmuşlar !!! Dolapta saklı yerde büyüüük bir Fare Kapanı adlı oyuncak almıştım onlara verdim alın bunu siz Nil'e almış gibi yapın dedim. Nil bayıldı oyuncağa :)))
Diyeceğim şudur ki gelen misafirlerden bebeğe gelen hediyeleri asla önünde açma. Ama ilk çocuğa hediye almasalar bile sen şimdiden stok yap canım. Herkes düşünemeyebilir unutabilir ama sen unutma ve şimdiden oyuncaklar stokla ucuz pahalı farketmez çünkü kendilerine hediye gelmesi onlar için çok önemli....

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 19:43
Nil şimdi bebeğe gelen hediyeleri görmedi bile... Ama oyuncağına bayıldı. Yaşı erken bu oyuncak için ama olsun kızım mutlu oldu ya bu bana yetti :)))

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 20:47
Duygu ben de sessiz sessiz senin yazıları takip ediyorum, bana çok faydan olacak o belli artık Clap Thumbs Up Big smile

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 21:09

evet sevgili duygu ve akramın paylaşımları şimdiden ufkumu açıyor inşallah bizdede işe yararlar

sizlerede kolay gelsin Wink

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 23:31
Orjinalini yazan: Kevser-Şevval Kevser-Şevval Yazdı:

Duygu ben de sessiz sessiz senin yazıları takip ediyorum, bana çok faydan olacak o belli artık Clap Thumbs Up Big smile
Canım benim çok teşekkür ederim böyle düşündüğüne çok sevindimmmmBig smile

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 23:32

evet sevgili duygu ve akramın paylaşımları şimdiden ufkumu açıyor inşallah bizdede işe yararlar

sizlerede kolay gelsin Wink

İnan hepsi hemen hemen aynılar umarım kolay olsun canım.

Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 00:33

hayırlı olsun dıyorum saglıkla gelsın oncelıkle. bence aradakı yas farkı ıdeal ne guzel darıxsı tum dıleyenlerın basına. ınsallah bende kazara hamıle kalırım LOLLOLLOL (ama 2. yeLOL)

Mesajı Yazan: canan dogan
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2011 Saat 02:20
benımde 22 aylık kızım var 4 haftalıkta hamıle oldugumu ogrendım bılmıyorum zor olacak ama ıkısı bır arada buyur gıderler ıste

Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2011 Saat 10:22
Orjinalini yazan: canan dogan canan dogan Yazdı:

benımde 22 aylık kızım var 4 haftalıkta hamıle oldugumu ogrendım bılmıyorum zor olacak ama ıkısı bır arada buyur gıderler ıste
sağlıklı olsunlarda biryerde zor ama büyünce rahat edersin güzel benceSmilehayırlısı olsun

-------------

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 00:26
ben burayı daha önce görmemiştim öncelikle hayırlı olsun sağlıcakla alırsın kucağına inşaallah zaten doğduktan sonra eminim ki ilk düşüneceğin şeyler iyi ki doğmuş olacak
benimde 3.5 yaşında kızım var ve dördüncü ayına girecek bir oğlum var hamileyken seninle aynı duyguları yaşadım nasıl olacak diye ama hiç korktuğu gibi olmuyor insanın
duygu bana çok yardımcı oldu nesibe arkadaşımda öyle iki çocuklu birileriyle konuşmak çok iyi geliyor rahatlatıyor insanı
duygu çok güzel şeyler yazmış onun söylediklerini bende uygulamıştım şimdi rahatız günler nasıl geçiyor anlamıyoruz ev işleridir yemektir fazla üstüne düşmüyorum sadece çocuklarıma zaman ayırıyorum ikisini de ihmal etmemeye aynı oranda ilgilenmeye çalışıyorum kıskançlık yaşamıyoruz çok şükür
inşaallah sizinde sıkıntısız geçer günleriniz

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 08:15
çok hayırlısı olsun canım böyle şeyleri hiç kafana takma çünkü topiği açan benim ama şu anda bebeğin kalp atışları durması sonucu 3 aylıkken alındı çok üzüldük keşke ne yapacağım diye hiç düşünmeseymişiz insan yaşamadıkça anlamıyor

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 08:18
Canım çok üzüldüm bende haberim olmamıştı benimde Allah bağışlarsa iki çocuğum var bende ilk hamileliğimde düşünmüştüm bu şekilde hatta küçük oğlum 1 yaşına gelene kadar neredeyse geçmemişti panik halim şimdi herşey yolunda ikinci bebeği düşünenler çokta ürkmemeli bence arayı da fazla açmamalı benim çoğu arkadaşım 2. düşünüyordu ama ilk çocuklar büyüdükçe vazgeçtiler sanırım tekrar baştan başlamak insanların gözünde büyüyor 

-------------

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 08:31
canım onu sana bağışlayan mevlam kolaylığınıda verecektir. yeterki sağlıklı olsunEmbarrassed

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 08:36

çok hayırlısı olsun canım böyle şeyleri hiç kafana takma çünkü topiği açan benim ama şu anda bebeğin kalp atışları durması sonucu 3 aylıkken alındı çok üzüldük keşke ne yapacağım diye hiç düşünmeseymişiz insan yaşamadıkça anlamıyor
Canım çok üzüldüm nasılsın şimdi?Confused

-------------

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 11:06
Canım Allah diğer yavrularını sana bağışlasın....Hiç birşey için yargılama kendini.....

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 14:05
Orjinalini yazan: peperutka peperutka Yazdı:

çok teşekkür edrim hepinize destekleriniz için şimdi daha iyiyim çok şükür her işte bir hayır vardır

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 14:16
Feride'cim saçma sapan şeylere dalıp burayı görmemişim canım benim çok üzüldüm. Rabbim kızına sağlık versin, inşallah tekrar olacaktır. Canını hiç sıkma. Geçmiş olsun canım. Clown

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 14:53

Orjinalini yazan: peperutka peperutka Yazdı:

çok teşekkür edrim hepinize destekleriniz için şimdi daha iyiyim çok şükür her işte bir hayır vardır
Canım benım  dıkkat et kendıne

-------------

<

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 14:57
geçmiş olsun canım...

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 15:41
geçmiş olsun vardır bundada bir hayır...

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 16:30
geçmiş olsun canım, okuyunca ben de çok üzüldüm ama yapacak bişey yok tabi, Allah hayırlısını versin.

Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 23:07

hayırlısı olsun geçmiş olsun canım

-------------

Mesajı Yazan: nilufer
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2011 Saat 10:50
çok üzuldum gecmış olsun..bugunlerde bunu çok duyuyorum 3 arkadasımında bebekleri daha 1 aylıkken anne karnında ölmüşş..herseyın hayırlısı dıyelım,çok çok gecmış olsun..

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2011 Saat 18:45
hepinize desteğiniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Smile

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2011 Saat 18:28

hepinize desteğiniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Smile

Mucukkk herşey daha iyi olacak göreceksinSmile

-------------

<

Mesajı Yazan: cikidem
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2011 Saat 11:35
geçmiş olsun bende bunu 1 ay önce yeni yaşadım çok zor seni anlıyorum bitanede bize şefaat edecek meleklerimiz oldu rabbim nezaman uygun gördüyse tekrar olur

-------------
güzel prensesimmmmmm

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat