5 gun ates
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25877
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 13:01
Konu: 5 gun ates
Mesajı Yazan: zeynep..
Konu: 5 gun ates
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2010 Saat 17:54
iyi gunler hocam..kizimiz 25 aylik. 5 gundur atesi var ilk gunler surup vermedik ama sonra halsizligi artinca gunde 1-2 defa calpol verdik ama cok kisa sureli dustu. burnunu acmak icin ser fiz sprey seklinde olani kullaniyoruz bir de cold mix kullandik.burnu hala cok tikali ozellikle yatinca nefes alamadigi icin uyumakta zorlaniyor. bugun hafif oksuruk basladi.bugune kadar direndik ama atesi cok yukselince acile goturduk orada atesi kulaktan 39.5 tu. herhangi bir tahlil yapilmadi kulagina bogazina bakip birde gogsunu sirtini dinlediler.bogazinda kizariklik var dediler 4 saate bir donusumlu calpol ve pedifen verdiler. bir de amoklavin bid 200/28 mg (12 saatte bir). antibiyotik sart midir cok mu itihaplanmis diye sorduk iltihap yok kizariklik var ama ates 39 u gecmis antibiyotik kullanmalisiniz dediler. 5 gundur devam etmesi bakteriyel oldugunu gosterir mi antibiyotik sart midir? bir de pedifen icin ne diyorsunuz iceriginde metilparaben propilparaben oldugunu okuyunca kullanmaktan cekindim calpol de yeterli gelmiyor ne tavsiye edersiniz? tesekkur ederim ederim iyi calismalar
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2010 Saat 10:52
Antibiyotiğe gerek yok. Bunlar viral ile bakteriel ayrımını yapamadıkları için, her ateşli vak'aya antibiyotik verirler. Calpol yeterlidir, Pedifen verilebilir ama günde 3 taneden fazla vermeyin.
|
|