Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gece tuvalet alışkanlığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25770
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 21:51

Konu: gece tuvalet alışkanlığı
Mesajı Yazan: gök
Konu: gece tuvalet alışkanlığı
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2010 Saat 09:43
arkadaşlar
kararsız kaldığım bi nokta var.oğlum bezi bırakalı 2-3 hafta kadar oldu.gece-gündüz bıraktık.gece 10.00 gibi uyuyor ve uyumadan hemen önce tuvalete götürüp yatırıyorum.sabahta 7.30 gibi kalkıyor.gece bazen kaçırdığı oluyor(bu süreçte 3-4 kez oldu).benim kararsızlığım gece uyanıp tuvalete kaldırmalımıyım yoksa uyanmaya alışmaması için bi süre sabırlımı olmam lazım.(dün gece uyuyamadım kaldırıyımmı kaldırmayımmı emin olamadım)fikirlerinizi bekliyorum......

Cevaplar:
Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2010 Saat 09:47
ben ilk 2-3 gün kaldırdım sonra herkes kaldırma bende dedi  bi daha kaldırmadım
bırakalı 5 ay oldu sanırım
artık kendi çok sıkışınca uyandırıyo beni
biraz sabırlı olmak lazım her çocuğun ihtiyaçları farklı nede olsa

kolaylıklar diliyorum ikinizede

-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2010 Saat 20:09
evet herkes kaldırmayın bırakın ıslaklıktan rahatsız olsunlar fikrinde..ben de başlarda öyle yapıyordum ...ama sonradan bi arkadaşım "ıslak bırakmanın onu rahatsız etmesinden ziyade ıslak ortama alışmasını sağlamaktan başka bi işe yaramayacağını söyledi"....mantıklı da geldi ..çocuğu öyle ıslak ıslak bırakırsak bi süre sonra durumdan rahatsız olmaz normal gelmeye başlar...

dikkat ettim genelde çişini sabaha karşı kaçırıyor..ben de o kaçırmadan tuvalete kaldırmaya özen gösterdim...sabahın köründe tabiki yatağından kalkmak zor geldi..ağladı falan....artık ona kolaylık olsun diye kucağımda çişe tutardım...ışığı da yakmazdım gözleri rahatsız olmasın diye...zamanla çişlerini tutma süreleri uzuyor...kolay gelsin..

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2010 Saat 21:52
Ben de geceleri 1 kere kaldırıyorum yattıktan 2 yada 3 saat sonra en baştan beri böyle yaptım. Herkes bana da aynı şeyi söyledi kaldırma dedi sen alıştırdın dedi ama benim içim rahat etmedi. Hangisi doğru inan hiçbir fikrim yok tercih senin bence.

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: oĞuZuMM
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2010 Saat 22:21
canım ben de gündüz bağlamıyorum ama geceleri bağlıyorum.çiş alışkanlığını öğretmeye başladığım ilk 3 gece bağlamadım çok sık çiş yaptıgeceyarısı  bağlamak zorunda kaldım.şuanda da geceleri bağlıyorum gündüz alıştıkça geceleri de tutmayı öğreniyor galiba.gerçi bu her çocukta farklılık gösterebilir.benimki çoğu sabah kuru kalkıyor maaşallahSmile

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2010 Saat 18:56
her çocuk kendine özel karekteri, davranışları var kesin bişey söylemek mümkün değil ama
ben Meryeme katılıyorum, kesinlikle ıslak bırakma,
usulca sormayı denemelisin bu şekilde alışmasını istersen tabi, çişini yapıp uyumayı alışması senin açından daha iyiEmbarrassed ama mümkünse bez bağlamamaya çalış yoksa bezi bırakmak zaman alabiliyor.

biz bezi bırakalı 2 olacak, gece/gündüz bıraktık, gece sıkıntım yok, uykusunda yapmıyor,
geceleri çiş sıkıntısı olduğu zaman kendini belli etmeye başladı 1 aydır,
kıpır kıpır dönmeye başladığında sessizce soruyorum, usul usul banyoya gidip çişini yapıyor,
sonra yine uykuya devam ediyorClap eğer canı süt istemişse sütünü içer, uyur Clap 

kolay gelsin canım sana Embarrassed

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat