Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebeğimde böbrek genişlemesi.Perisanımm !!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25743
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 23:24

Konu: Bebeğimde böbrek genişlemesi.Perisanımm !!!
Mesajı Yazan: nurcan
Konu: Bebeğimde böbrek genişlemesi.Perisanımm !!!
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2010 Saat 17:15

Arkadaslar benim gibi olanınız varmı lütfen yardım edin bana. 21 + 4 hamileyim doktora  gittim ayrıntılı ultrasona girdim kız bebeğimin böbreğinde genişleme varmıss bu durum dogumdan sonra kendiliğinden gecer veyaa ameliyatla gecermiş dogumdan sonra beni asıl üzen bu durum down sendromu bulgusuymus ufak bi bulguda olsa öyleymiş bunu desteklicek bi bulgu göremedi doktor amniyos sıvısı testi istemedi o yüzden gelecek aylar takip edicek sanırım 2 li testimde cok iyi cıkmıstıı cok korkuyorum ilk bebeğimm vee ufakda olsa down sendromu bulgusu var dedi doktor cok perisanım ne yapıcamı bilmiorum amniyos testii yaptırsam ondada düsük riski oluyormus bebeğinn ne yapıcagımı bilmiyorum beklemek ölüm geliyoo Cry

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2010 Saat 17:55
Benim arkadaşıma amniyo sentez yapılmıştı ama doktor önermişti eğer  için rahat etsin istiyorsan başka bir doktora daha gidip görüş al bence nerede oturuyorsun bilmiyorum ama üniversite hastanesi olabilir yada güvenebileceğin başka bir doktor 

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2010 Saat 18:25

dilerim doktorlar yanılmışlardır inşallah

sağlıcakla gelir bebeğin.

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2010 Saat 18:43
istanbulda oturuyorum benım 2li testim cok iyi cıktı 3lüye bile gerek görülmedi böbrek genislemesi ufak bi bulgusuymuss down sendromunun o yüzden amino sentez istemedi gerek görmedi ama içim rahat değill

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2010 Saat 20:59
Ben bu gibi durumlarda ikinci bir doktor görmesi taraftarıyım canım. Kesinlikle ikinci bir doktora görünmelisin. Sağlık sıhhatle doğsun bebeğin inşallah.

Mesajı Yazan: cokomel
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2010 Saat 15:09
benim eltimede buna benzer söylemişti dr. ama sağlıkla doğdu çok şükür bebiş.
inşallah senin bebeğinde de birşey yoktur içini ferah tut iyi düşün iyi olsun canım.

-------------
http://www.ticker.7910.org/eng">

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2010 Saat 15:22
Canım bu böbrek genişlemesi benim kuzenimin bebeğinde görüldü. Doğumdan sonra bir aylıktı sanırım çekilen ultrasyonda herşey normaldi bu olağan bir şeymiş korkma inşallah onunda geçer. Amiyosentez bende yaptırdım yaşımdan dolayıydı. Doktorum istedi bazı değerler düşük çıktı down sendromu olma olasılığı var dedi yaptırdım bekleme süresi çok fazla ama sonuç çok iyi çıkmıştı. Şu anda oğlum 27 aylık gayet normal sağlıklı bir bebek. Yaptırmanda bir sakınca yok bence rahatlaman açısından bu testi yaptır derim. Daha doğuma var stresli bir hamilelik geçirmektense sonucu al rahatla. Hayırlı doğumlar diliyorum.

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2010 Saat 15:40
canım öncelikle geçmiş olsun... eğer başka bir doktora  görünmek seni çok fazla zorlamazsa başka bir doktor ve hastane denemeni tavsiye ederim.........3 boyutlu hatta 4 boyutlu bebek görüntüleri alına biliyor artık istersen ultrasona gir..... 3lü tarama testinide yaptırmanı tavsiye ederim........

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2010 Saat 15:41
Strese girmemeye çalış, başka doktorların da görüşüşünü al bence de...
İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın...Nuke

Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2010 Saat 17:49
öncelikle geçmiş olsun böbrek genişlemesi çok büyük bi sorun değil sanırım arkdaşımada aynı şey denmişti ama doğumdan bebeği benim kzıımla yaş hiçbir sorun yok şimdi şükür.
down sendromu konusundada bende ikinci bir uzman tavsiye ederim. ablamda amniyo sıvısı alınmıştı. birde şu ense kalınlığa bakarak zeka özürlü deniyordu hamileyekn. şimdi 5 yaşına maşallahı var hiçbir sorun yok elhamdülillah. çok üzüldü hamileliği zehir zıkkım oldu ablama  çocuk geç yürüdü diye götürmediği dr kalmadı . çocuğun herşeyinden şüphe etti ama şimdi okula bile başladı ve herşeyi gayet normal. 
aklında soru işareti kalamsın diye bende ikinci uzmana görünmeni tavsiye ederim.
ama test sonucu ne çıkarsa çıksın kendini üzme Rabbim ne derse o olur doktorlar sadece elçi

-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2010 Saat 23:30
canım çok çok geçmiş olsun.inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.

benim de sana tavsiyem bence imkanın varsa ikinci bir doktora git derim sonuçta doktor da olsa yanılgıya düşmüş olabilir. tekrar geçmiş olsun inşallah iyi haberlerini de yazarsınNuke

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesajı Yazan: serifegül
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 22:47

canım benim hiç moralini bozma aynı durum bende de oldu hamileliğimde üçlü testimde değerler yüksek çıktı doktorum ileri ultrason istedi bebek normal göründü ileri ultrasonda üniversite hastanesinde baktırdım birşey yok dediler tekrar kendi doktoruma gittiğimde bu değer ya bebek anormalken yüksek çıkar ya da böbrekte bir sorun varken dedi ve böbreklerini ölçtü gerçekten de böbreklerinde genişlik buldu ve bunu doğuma kadar her ultrasonda takip etti. doğumdan sonra da hemen bebeği ultrasona almışlar iki böbrekte de genişlik çıktı. hastanedeki çocuk uzmanı bunun geçici bir durum olabileceğini büyüdükçe normale dönebileceğini söyledi. bir kaç ay arayla usg baktırdık her seferinde biraz daha iyi oldu önce tek böbrekte kaldı genişlik sonra ikisi de geçti bu yaz tamamen normale döndüğünü öğrendik. normale dönmeseydi ameliyattı tabi. böyle bir seçenek de vardı

-------------
http://ticker.7910.org/eng">
çekirdek ailemizin çitlembiği

Mesajı Yazan: serifegül
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2010 Saat 22:49
oğlum şu an 3 yaşında maşallah çok sağlıklı. sana tavsiyem soğuk kanlı ol hamileliğini zehir etme kendine bundan bebeğin de etkileniyor unutma. pozitif ol bol bol dua et ve içinin iyice rahatlaması için başka bir uzman daha görün Allah yardımcın olsun canım sağlıkla al bebeğini kucağına

-------------
http://ticker.7910.org/eng">
çekirdek ailemizin çitlembiği

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2010 Saat 09:42
başka bir doktora daha gitmeni öneririm canım hemen moralini bozma
doktorlar şüphelerini söylemekten çekinmezler canım.

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2010 Saat 15:03
Arkadaşlara katılıyorum kesinlikle başka bir dr git.Bizzat bunu yaşanlar da yazmış... korkma gönlünü ferah tut.Unutma o seni hissediyor

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2010 Saat 15:17
böbrek genişlemesi olupta down sendromu bulgusu diyeni hiççç duymadım. kaç arkadaşımın gebeliğinde genişleme tanısı kondu ama down sendromlu doğan olmadı. bence kendine sıkıntı edecek bi durum yok. bu konuların erbabı uzmanlar var şartlarını zorla muayene ol birine. böyle sıkıntıyla yaşama. geçmiş olsun canım iyi haberlerle dönClown

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2010 Saat 11:26
Hepinize cok tesekkr ederim içimi rahatlattınız ilk ögrendiğimmde cok üzüldümm perisan oldum doktrun verdiği renkli ultrason görüntülerine bakmayı bile akıl edemedim internette bu rahatsızlıgı arastırmakdan aama simdi içim daha rahat cuma günüde baska doktora daha gidicem yüce Rabbim tedavisi olmayan rahatsızlık vermesinn kimseye insallah minikk kuuzucum dogunca gayet saglıklı olacak daha doğmadı ama ona bişey olmasında nolursa olsunn gibi düsünmeye basladım annelik duygusu böyle bir sey olsa gerek Allah herkesin yavrusunu korusun.

Mesajı Yazan: ELİFGÜLDEFNE
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 17:04
AYNI SORUN ŞUAN BENDE DE VAR. SEN SORUNU 2010 DA YAZMIŞSIN. BEBEK DOĞMUŞ VE BAYA DA BÜYÜMÜŞTÜR. BAŞINA GELEN İYİ YADA KÖTÜ ŞEYLERİ YAZARSAN SEVİNİRİM. BEN DE ŞUAN ÇOK TEDİRGİNİM. TEŞEKKÜR EDERİM.

-------------
ELİFGÜLDEFNE

Mesajı Yazan: *Elifce*
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 18:46
Elif gül defne, benim bebeğimde de 4 aylık hamile iken doktorumuz bunu görmüştü. doğumdan sonra  bakarız demişti.. Doğumdan sonra 2 ay çocuk doktorumuza gittik sonra Paü hastanesine sevk edildik nefrolojiye en son  kasımdaki ultrasonumuzda sorun görülmedi ama bir kaç ay daha takip önerdiler.. mart ayında tekrar gidip tetkikleri yenileyeceğiz.. ama şükür sorunumuz yok.. aşırı ateş, idrarda kötü koku, idrar yaparken ağlama gibi sorunlarımız olmadı hiç.. çok üstüne düşüp tedirgin olunacak bir durum değil , bu konuda kadir beyinde yorumları var sitemizde okuyabillirsin..

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: *Elifce*
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 19:08
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36037&KW=b%F6brek&PN=1&title=bobrek-buyumesi

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: ELİFGÜLDEFNE
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 19:50
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM UMARIM BİZ DE SORUNSUZ ŞEKLİDE KURTULURUZ BU SORUNDAN.

-------------
ELİFGÜLDEFNE

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat