Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25732
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 19:19

Konu: grip aşısı
Mesajı Yazan: merwe
Konu: grip aşısı
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 15:57
hocam bugün oğluma eczaneden aşı alıp vurdurmak için aile sağlığı merkezine gittim,sizin maillerinizden ilk vurulanın 2 doz şeklinde aşılandığını biliyodum,hemşireye bunu söylediğimde yok öyle bişey tek doz vuruyoruz dedi lafımı ağzıma tıkayıp hoop çocuğa iğneyi vuruverdi.
eve gelip hemen maillerinizin araştırmasını yaptım,tam doz uygulanırsada sorun yok demişsiniz bir yerde,bi ay sonrakini yarımmı tammı uygulayalım??
bide hocam bu aşılar yaşa göre farklı versiyonlardamı satılıyor.eczacıya çocuğa vurulcak diye belirtmedim,sonradanda içime şüphe düştü acaba mg farkediyormu diye? bu konular bu mevsimde oldukça başınızı ağrıtıyor biliyorum hocam ama beni aydınlatın noluurEmbarrassed

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 16:34
36 aydan küçük çocuklara  İLK DEFA GRİP AŞISI OLANLARA :  2 defa yarım doz yapılıyor. Çok önemli değil. Bana kalırsa, hiç uğraştığınıza değmez, inatlaşmayın. Aşının 0.5ml (tam) ve 0.25ml.(yarım)  dozları var. Eğer tam doz yapıldı ise, ikinci dozu boşverin.

Mesajı Yazan: merwe
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 17:27

tam doz vuruldu.bu da bana ders olsun bir daha asla işimi şansa bırakmayacağım,hemşire benden iyi bilir mutlaka diye düşünmüştüm...

-------------

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2010 Saat 10:56
Üzülecek bir durum değil, gözünüzde büyütmeyin. Çocuğa bir zararı yokda, kitabına uygun değil.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat