Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Varanjit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25702
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 16:33

Konu: Varanjit
Mesajı Yazan: maper
Konu: Varanjit
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 17:46
Merhaba doktor bey;
9,5 aylık oğlum varanjit olmuş.Sesleri karlı ve hırıltılı çıkıyor ama ateş olmadı.Ses telleri intihaplamış sanırım.doktora götürdük.Bi ton ilaç vermiş.İlaçlar PREDNORNOL-I , BENICAL , SUPRAX , OTRİVİNE sizce ne yapmalıyım bana yardım edermisiniz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 15:26
Farenjit, teşhisi doğru ise, tek Suprax yeterlidir. Benical, öksürüğü keseceği için, boğazdaki enfeksiyonun Akciğerlere inmesine sebep olur, hiçbir zaman kullanmayın. Prednol, Farenjit'te kullanılacak bir ilaç (kortizon olup) değildir. Farenjitte burun tıkanıklığı olmaz, eğer burunda tıkanıklık var ise,  hastalık Griptir ve , hiçbir ilaca  gerek yoktur, sadece "Serum fiz." ,Limonlu bal ve Cold-mix yeterlidir.

Mesajı Yazan: tuna77
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 11:05
Hocam sanırım laranjit teşhis..Bizim çocukta böyle oldu prednol verdi dr.Ödem oluştu nefes alamadı..

-------------
77

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 11:40
Akut larenjit ise, ( sıkıntılı nefes alma ve havlar tarzda öksürük vardır) "Decort" yapması gerekirdi, zira, bu ilaç 2 gün tesir eder, Prednol, 1-2 saatte tesirini kaybeder. Tabii, ertesi gün hastanın  tekrar aynı sıkıntı ile gelmesi arzu ediliyorsa, o başka...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat