Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gece alt ıslatma.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25570
Tarih: 04 Kas 2025 Saat 01:04

Konu: Gece alt ıslatma.
Mesajı Yazan: keskine
Konu: Gece alt ıslatma.
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2010 Saat 02:06
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 31 aylık,
İdrar yollarında bir sorun olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
Kızımın 3 aydır altını bezlemiyorum.Tuvaletini söylüyor ama 1-2 haftadır bazen geceleri uyanıyor anne altıma kaçırdım diyor uyanıyor.Bu alta gece kaçırmalar normalmidir? Ne kadar zaman sürer gece alt bağlamassak alışması? Geçen günde üzerini değiştirirken kilodunu ıslak gördüm birkaç damla kaçırmış.Sordum tuvaletim yok diyor,sonra oyunla falan götürdüm acıyormu diyorum.Hayır diyor.Ama internette bu altta kaçırmaların ve gece alt ıslatmaların idrar yollarında problem olabileceği yazıyordu çok endişelendim.Bir sorun varsa nasıl anlayabiliriz.Ayrıca.Tuvalette sadece klozeti kullanıyor herhangi bir idrar tetkiki gerekir ise kız çocukları için bir kolaylık var mıdır?
Genelde çok yorgun olduğu zamanlar kaçırıyor gece ,öğlen uyumadıysa falan  normal midir?Bazen acıyor dediğinde pişik gibi kırmızılık görüyorum bepanthen merhem sürüyorum geçiyor.
Teşekkür ederim.Saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2010 Saat 09:56
Hikaye, İYE ile alakası yok, gece kaçırmasına gelene kadar İYE'nun bir sürü majör belirtileri var (Ateş, idrar yaparken yanma, kesik kesik idrar yapma gibi)... 4 yaşından evvel tedavi edemiyorum..4 yaşından sonra devam ederse görüşelim. Şimdilik idare edin, gerekirse gece bağlayın. Bunun sebep olacağı sıkıntı bazen gayret etmelerini sağlıyor. Sakın kızmayın.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat