Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sürekli antibiyotik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25511
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 10:28

Konu: sürekli antibiyotik
Mesajı Yazan: adaayca
Konu: sürekli antibiyotik
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 18:43
merhabalar, kızım 3.5. aylıkken orta kulak iltihabı nedeniyle 1 hafta antibiyotik şurubu  kullandık, bu arada da sadece anne sütüyle beslenen 4.300 gr ve 53 cm doğumlu bir kız bebek.3 ila 4. ay arası daha önceki aylar ortalama 1 kilo alırken kilo alımı 500 gr a düştü ve diyetisyen kontrolünde yaptığım emzirme diyetine bağladık, başka bir doktora tekrar götürdüm , az kilo alması nedeniyle tit yaptık , nitrit nagatif ancak bol lökosit çıktı, kültürde de e.coli üredi, su..x başlamıştık, dirençli çıkınca, bactrim verdi 10 gün, başka bir doktor, bactrim 5 gün yeter dedi, başka bir doktor, genta ve bir ant karışımı iğne verdi 3 günlük, şimdi ben ne yapmalıyım ??? ha bu arada başka bir doktorda bactrime yaygın direnç var, augumentine kullanın dedi...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 18:44
bu kadar küçük çucuk 15 gün arayla iki antibiyoik kullandı, şaşkınım , korkuyorum, sizden muayene için randevu rica edeceğim, zira 4 aylık kızımın doğumundan beri 3 doktor değiştirdik.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2010 Saat 15:09
Çocuğunuz hiçbir zaman bir hastalık geçirmedi... Bunlar hep o ilk kullandığınız antibiyotik nedeni ile başınıza geldi. İdrarı normal, NİTRİT negatif ise, üreyenler dışardan bulaşma demektir. Zaten dışardan bulaşma mikroplar son dercede dirençlilerdir. Sakın iğne filan yaptırmayın, çocuğunuzda bir şey yok. Telefonum: 0(216) 385 55 47

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2010 Saat 21:40
cevabınız için çok teşekkür ederim, ancak bactrime başlamış bulunduk , ne kadar kaç gün devam edeyim ve bittikten sonramı bitmeden öncemi ,size çocuğu ne zaman getireyim ? kilo almamasının nedeni ne olabilir? sadece anne sütü alıyor ve ne emziği nede biberonu asla kabul etmiyor.Aç olsa ağlamaz mıydı, ağlamayı bile bilmeyen bir çocuk

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat