kreş konusunda fikirlerinize ihtiyacım var...
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25480
Tarih: 21 Haz 2025 Saat 18:11
Konu: kreş konusunda fikirlerinize ihtiyacım var...
Mesajı Yazan: bilgeakgun
Konu: kreş konusunda fikirlerinize ihtiyacım var...
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 14:28
Arkadaşlar Merhaba
Ben 2007 ekim doğumlu oğlumu,eylül ayında kreşe başlaması için özel bir kolejin anaokuluna kaydını yaptırdım.Erken kayıt avantajından dolayı mayıs ayında kaydını yaptırmıştım,Bahsettiğim yer yürüme mesafesinde değil servisle gidip gelmesi gerekiyor ve de tam gün yani 08.30-16.00 saatleri arasında,bundan 20 gün önce de bizim oturduğumuz evin sokağının başında bir dersane vardı altkatına anaokulu açıyor,şuanda hala tadilatta,gidip gördüm çok şirin ve özenerek yapılıyor,sonuçta tek katlı küçük bi yer ama tuvaletinden sınıflarına,oyuncaklarına herşey çok güzeldi,hem de benim asıl istediğim yarım gün seçeneği de var,şimdi ben kara kara düşünüyorum,acaba kolejin anaokuluna gidip kaydımı aldırıp bu bizim sokaktaki anaokuluna versem mi?henüz 3 yaşında olduğu için kolejin olanaklarından zaten çok yararlanamayacak ve tam gün ona çok uzun gelecek diye düşünüyorum,sizce ben ne yapmalıyım?ayrıca da kolej paramı iade eder mi ne sebep göstermem lazım?Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Ayrıca oğluma babaannesi bakıyor,üstkatımızda oturuyor,çağırdıklarında ya da okul çıkışında mahalledeki anaokuluna gidip gelmesi çok kolay,tabi ayrıca benim de işyerime çok yakın,
------------- http://lilypie.com">
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 14:38
Canım bende kasım 2007 doğumlu oğlumu bugün kreşe verdim
artık kuzularımız okullu oluyor zaman nasıl geçiyor yaa
Bilgecim bu anaokulunun yeni açıldığını söylüyorsun herşe fiziki şartlar değil arkadaşım
eğitimcileri nasıl. yemek listesi nasıl, ayrıca yavrunun nasıl eğitim alacağı ne tür branşlar olduğuda önemli, ben senin yerinde olsam bildiğim yerden şaşmazdım. eğer gerçekten güzel biryerse gelecek yıl için düşünürsün olmazsa
|
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 14:42
Hülyacım bu anaokulunun sahipleri de eğitimci olduğundan çok titiz olduklarını hissettirdiler bana,yemek listeleri de iyi,seneye buraya göndermeyi hiç düşünmem çünkü koleji bırakıp burasını beğeneceğini sanmam,ben sadece alışma devresini burada geçirirse daha iyi olur mu diye düşünüyorum. seneye her halükarda diğer tarafa gidecek.
|
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 14:43
bilgeakgun Yazdı:
Hülyacım bu anaokulunun sahipleri de eğitimci olduğundan çok titiz olduklarını hissettirdiler bana,yemek listeleri de iyi,seneye buraya göndermeyi hiç düşünmem çünkü koleji bırakıp burasını beğeneceğini sanmam,ben sadece alışma devresini burada geçirirse daha iyi olur mu diye düşünüyorum. seneye her halükarda diğer tarafa gidecek. |
o zaman eve yakın olması açısından güzel bir fırsat olmuş senin ve oğluşun için canım
|
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 14:45
Hülya sen nereye kayıt yaptırdın?tam gün mü yarım gün mü?servisle mi gidecek?Ozan bensiz veya babaannesiz biyerde hiç kalamaz diye çok zorlanacağımı hissediyorum.
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 14:55
bilgeakgun Yazdı:
Hülyacım bu anaokulunun sahipleri de eğitimci olduğundan çok titiz olduklarını hissettirdiler bana,yemek listeleri de iyi,seneye buraya göndermeyi hiç düşünmem çünkü koleji bırakıp burasını beğeneceğini sanmam,ben sadece alışma devresini burada geçirirse daha iyi olur mu diye düşünüyorum. seneye her halükarda diğer tarafa gidecek. |
canım oğluşun ve senin hakkında hayırlısı ne ise o olsun.eğer yakın yerdeki kreşe vereceksen kolejin ordaki kreşten nasıl çıkacaksın seneye oraya verecem diyorsun.eğer seneye herhalükarda kolejin ordaki anaokuluna vereceksen hiç yakın yere bakma derim ben.çünkü sen ozanı bu yakın yerdeki anaokuluna alıştırıncaya kadar yeni bir yere vereceksin ve çocuk eski yerini arayacak belkide sorun çıkacak.
|
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 10:49
bilgeakgun Yazdı:
Hülya sen nereye kayıt yaptırdın?tam gün mü yarım gün mü?servisle mi gidecek?Ozan bensiz veya babaannesiz biyerde hiç kalamaz diye çok zorlanacağımı hissediyorum. |
Bilgecim yeni gördüm mesajını canım
ben aydınlıkevlerde bir kreşe verdim alperi
sen ankaradamı oturuyorsun canım
tam gün verdim ben canım bizim arkamızdan bakanımız yok onun için
servis hergün evden alacak ve eve bırakacak canım
canım alperde öyle canım bize çok düşkün ama alperde bir süredir yaşıtları ile olma isteği görüyorum ondan alperin bu süreci rahat atlatacak inşallah diye umuyorum canım
|
Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 12:14
suan bende kres arastırıyorum, bende oncelıkle temızlık ve yemek lıstesıne bakıyorum egıtımcılerın durumuna ve sınıfların kalabalıklıgına.
oglum 2 yasını dolduracak suan ozbakım agırlıklı olacagı ıcın sınıfdakı sayılarının az olmasına ozen gosterıyorum kımı yerlerde 7-8 kısıye 2 ogretmen dusuyor kımı yerde 15 kısıye 2 ogretmen dusuyor.
bırde suna dıkkat edın. bazı kresler 2 yas ıcın 800 ıstıyor 3 yas ıcın 1200 brans derslerı artıyormus cunku. ekstralarda onemlı
|
Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 12:25
benım kızımda bu sene kreşe gıdecek ınş gec bıle kaldık aslında 3 ay 8gun sonra tam 5 olacak ama burda cok arkadaşı vardı kışın bıle buluştuk evlerde yazın zaten hep parktaydık guzelde olacak inş servısle gıdıp gelecek yakında ıstedıgımız okullar daha acılmadı ama seneye anaokulu cok acılacak ve dıbımızde 3 .4 tane olacak ınş.eger memnun kalırsak anaokuluna ordada devam edecek ...
|
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 15:31
Kızlar teşekkür ederim yorumlarınız için,bugün kolejdeki öğretmeniyle tanıştım,sınıfta 9 kişi olacaklarmış ama kapasite aslında 20,yardımcı öğretmen ve stajyer öğretmen de olacakmış ,ama kolejin anaokulu girişin 2 alt katında,çok karanlık ve spotlarla aydınlatılıyor,herşey iyi hoş güzel de bu karanlık oluşu çok canımı sıkıyor,bide bana henüz çok küçük gelen oğlumu servisle göndermek ve de tam gün oluşu,
bizim mahallede yeni açılan binanın giriş katı aydınlık,ama daha bi dört duvar,geniş bi oyun alanı kalmıyor,ya da aktivite odaları yok,ama yakın ve aydınlık ve de yarım gün seçeneği,
Sizce 3 yaş için kolej yada mahalle anaokulu çok fark eder mi?
en azından bu yakın olan yerde anaokuluna alışma devresi geçirse,alışırsa zaten diğer koleji de sever diye düşündüm,nolur bi fikir verin bana,bu hafta sonuna kadar karar vermem lazım,
|
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 15:42
anlamadığım şu seneye niye kolejin ordaki kreşe vereceksin o zaman hep sizin mahalledeki kreşe ver
|
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 15:47
gelecek yıla koleje gidecekse bence bu yıldan ver derim arkadaşım
|
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 16:10
Z£r£nim Yazdı:
anlamadığım şu seneye niye kolejin ordaki kreşe vereceksin o zaman hep sizin mahalledeki kreşe ver |
canım yaş büyüdükçe ihtiyaçları artacak ve kolej ihtiyaçlarına daha çok cevap vereceği için seneye koleje gitsin bu sene nasılsa küçük bizim mahalledekine gidebilir düye düşündüm,kolejdekinde sinema salonu,yüzme havuzu,resim müzik atölyeleri,bahçesi var sonuçta,sürekli farklı mekanlarda eğitim alırsa daha çok şey öğrenir,sıkılmaz daha renkli geçer diye düşündüm,
|
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 16:19
bilgeakgun Yazdı:
Z£r£nim Yazdı:
anlamadığım şu seneye niye kolejin ordaki kreşe vereceksin o zaman hep sizin mahalledeki kreşe ver |
canım yaş büyüdükçe ihtiyaçları artacak ve kolej ihtiyaçlarına daha çok cevap vereceği için seneye koleje gitsin bu sene nasılsa küçük bizim mahalledekine gidebilir düye düşündüm,kolejdekinde sinema salonu,yüzme havuzu,resim müzik atölyeleri,bahçesi var sonuçta,sürekli farklı mekanlarda eğitim alırsa daha çok şey öğrenir,sıkılmaz daha renkli geçer diye düşündüm, |
doğru düşünmüşsün canım o zaman.hayırlısı olsun canım hakkınızda.Verdiğin karar nacizane fikrimi soracak olursan çok güzel bir karar.
|
Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 16:21
bilgeakgun Yazdı:
Kızlar teşekkür ederim yorumlarınız için,bugün kolejdeki öğretmeniyle tanıştım,sınıfta 9 kişi olacaklarmış ama kapasite aslında 20,yardımcı öğretmen ve stajyer öğretmen de olacakmış ,ama kolejin anaokulu girişin 2 alt katında,çok karanlık ve spotlarla aydınlatılıyor,herşey iyi hoş güzel de bu karanlık oluşu çok canımı sıkıyor,bide bana henüz çok küçük gelen oğlumu servisle göndermek ve de tam gün oluşu,
bizim mahallede yeni açılan binanın giriş katı aydınlık,ama daha bi dört duvar,geniş bi oyun alanı kalmıyor,ya da aktivite odaları yok,ama yakın ve aydınlık ve de yarım gün seçeneği,
Sizce 3 yaş için kolej yada mahalle anaokulu çok fark eder mi?
en azından bu yakın olan yerde anaokuluna alışma devresi geçirse,alışırsa zaten diğer koleji de sever diye düşündüm,nolur bi fikir verin bana,bu hafta sonuna kadar karar vermem lazım, |
Benzer durumları yaşayan biri geldi yardıma  
Okul ilkeleri + Okuldan beklentin + Öğretmen + Maddi durumun + Okulun yaşa göre konumu + Ders programı.
Hepsi bir bütün. Bunların hepsi bir arada olmalı en iyisinden, en iyisi olmasa da en iyisine yakını  
3 yaşındaki bir çocuk hele ki okuldan evden ilk defa ayrılıyorsa, servislerde ilk zamanları zor,bu çok açık, mümkün değil mi mümkün? Getirisi ve götürüsünü sen tart bence 
3 yaşındaki çocuğu bırak 5 yaşındaki çocuk; okul özel okulmuş,devlet okuluymuş çok da ayrımını yapamaz. Anaokulu yaşında okulunuzu birlikte seçebilirsiniz.
Şimdi yarım günle evinize yakın yerde başlamak bence Ozan için daha hafif bir başlangıç olacak. Çok sert geçişleri önermiyorum, biz çalışan annler için yakında babaanne anneanne olduktan sonra. Bu sansını kullan bence.
Kolejin sağlıksız odalarını da değerlendirmene al, İstanbul özel okul dolu, birebir anaokuluna göre uyarlanmış bir yere,açık alana,oyun parklarına ihtiyacı var Ozan'ın şuan.
Paranı da geri iade ediyorlar, tecrübe ile sabit, tabi verdiğin kadar kısa sürede değil,biraz bekletiyorlar.  
Hayırlısı olsun...
|
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 16:30
oyy Nilgüncüm hızır gibi yetiştin imdadıma,söylediklerin karar vermem de çok etkili olacak çok sağolasın,sen de kayıt yaptırıp kaydını aldın mı?tamamını iade ettiler mi?
söylediğin kriterlerin birinde biri var diğerinde biri,ikisinde de aradığım özellikler yok ,ama yakınlık çok önemli gibi geliyor bana,ama diğer tarafın imkanları,geniş oyun alanları,ama dediğin gibi yumşak bir geçiş olması bakımından mahalle mektebine göndermem mantıklı görünüyor,parayı iade alabilmek de işin zor kısmı,seneye ne diyip kayıt yaptıracağım ki  offf
|
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 16:56
Ağlama Bilge ağlama,hayatın özel okul gerçeklerini daha çoook anlatmak isterdim ama sürem doldu, ben yollara düşmeliyim, kızlarıma doğru
Diğer arkadaşlarda fikirlerini deneyimlerini paylaşırlarsa karar vermen kolaylaşır  
|
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2010 Saat 16:36
Benim kişisel fikrim de kreşten yana oldu nedense..onun için en hayırlısı olanı seçersin inşallah...Kayıdını nasıl sildireceğine gelince kayıt olurken sözleşme tarzında bişey yapmadılarmı imzaladığın.. orda kayıt sildirme de geçerli nedenler diye bir kısım olması lazım..Hastalık,adres değişikliği v.s gibi..iyice araştır paranı iade etmezler yoksa..
------------- DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2010 Saat 17:21
Bilgecim kesinlikle nerde başladıysa orda devam etsin. Nil kreş değişikliğinde çıldırttı kendini de bizi de. İnan çok zor ve sakın değişikliği yapma. Ama şunu da unutma canım. Yeni kreşin hep eksikleri sıkıntıları olur. Bunu sen çekersin hep bahaneleri daha yeniyiz olur. Deneyimlerimden söylyorum. Bence sen ilk yazdırdığın yerde devam et. Seneye de yakınında açılan kreş yeni olacak halen eksikleri olacak. Oturaklı kreş hep daha deneyim sahibidir.
|
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2010 Saat 09:06
duygucum daha önce hiç kreşe gitmedi,yani bu yıl ilk olacak,o yüzden uyum sıkıntısı her ikisinde de aynı olacak,ama yeniyiz bahanesinin altında eksiklikleri çok olacak bunun farkındayım,ama işte bazı faktörler var ki daha ağır basıyor,yakın olması benim getirip götürebilmem çok önemli bir de aydınlık olması,kolejin anaokulu bahsettiğim gibi ışıkla aydınlatılan bi ortam ve serviste tek başına gidip gelmesi için çok küçük gibime geliyor 
|
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2010 Saat 09:09
DEVRİMKUZEY Yazdı:
Benim kişisel fikrim de kreşten yana oldu nedense..onun için en hayırlısı olanı seçersin inşallah...Kayıdını nasıl sildireceğine gelince kayıt olurken sözleşme tarzında bişey yapmadılarmı imzaladığın.. orda kayıt sildirme de geçerli nedenler diye bir kısım olması lazım..Hastalık,adres değişikliği v.s gibi..iyice araştır paranı iade etmezler yoksa.. |
Canım bir sözleşme değilde kayıt formu gibi bişey imzalamıştım,hiç sözleşme maddesi yoktu,umarım bi zorluk çıkarmazlar...
|
Mesajı Yazan: oykunaz
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2010 Saat 09:40
bende geldimm 
aynı durum bilgecim bildiğin üzere bende var benim kızımda ekim 2007 doğumlu. aynı koleji (başka ilçede) düşündüm, ve bu senenin tam günde ve servisle öyküyü çok zorlayacağını da düşündüm sonuçta şuanda bakan kişilerimiz (anane ve babanemiz) var. ve yarım günlük içime sinecek bir yer araştırıyorum ilk başlangıçta tam güne ,ve servisle gidecek olması bence de alışma sürecini geciktirecektir.
bende umarım senin gibi güzel, küçük ,temiz, uyumlu,evime yakın, çocuğumun güzel vakit geçirebileceği,sıkılmadan gidebileceği bir yer bulurum ve başlarım. bu sene bence senin ve benim için çocuklarımızın alışma dönem olmalı.
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2010 Saat 10:44
tam diyecektim ki duygunun bu konudaki tecrübelerini dinle duygu yazmış zaten.... benim bu konuda deneyimim olmadığı için yorum yapıp yanlış yönlendirmek istemem...fakat uzun vadede baktığında..seneye yeniden bir alışma süreciniz olacak...öğretmenleri,arkadaşları ve yol.... eğer bu sene kolejin anaokuluna gider se seneye daha çok oraya alışmış ve verimli olacak gibi....
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2010 Saat 11:19
Çocuklar branş derslerinde de farklı öğretmenlerle tanışacaklar,uyum sağlamaya çalışacaklar.
Alışamama durumunda en kötü senaryo ile, kolejden almaya varırsa iş,üzücü olur.Geleceği planlanan okul için alternatif aramak zorunda kalacak Bilge.Ancak evine yürüme mesafesindeki kreşten alıp istediği zaman koleje verebilir.
Bu kadar küçük bir çocuğun İstanbul trafiğinde serviste bu kadar uzun süre geçirmesini istemem.
Hem kolejin anasınıfı odalarının güneş görmeyen sağlıksız olduğunu yazmış. İmkan varsa ilk başlarda oyun grubu,yarım gün ile başlamasında fayda var derim,evden okula sabah 8 den akşam 6 ya gibi sert geçişler daha zor oluyor.  
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2010 Saat 11:38
of çok zor kararlarr ...
ben bide servis konusunda şunu gözönünde tutmanı isterim bilgecim .. servis sat kaçta gelip alacak . ilk ozanı alıp en son ozanı bırakacak gibi bi durumda olabilir o zaman hem erken uyanmış hemde yollarda daha bi zaman geçirmiş olacak .. buda ozanı dahabi zorlayacak ki zaten kereşe alışma dönemi yeterince zorlu bi süreç olacak ..
alışmazmı mutlaka alışır ama buna senin eşinin ve ailesinin gösterceği sabırda önemli .. yani eşininde fikrini çok saygı duyman gerek gerek . çünkü bazı sabahlar öyle ağlayabilirki o ağlamaların karşısında sadace ortak alınan kararlarla sağlam durabilirsiniz ...
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2010 Saat 14:12
Kızlar hepinize yürekten teşekkür ederim,nihayetinde kararımı verdim,kolejden kaydımı sildirdim,bahane olarak da 2-3 ay sonra taşınacağımı bu sürede 2 ayrı yere uyum süreci geçirmesini doğru bulmadığımı söyledim,ama sözde eğitimci olan ticarethane sahipleri yok illa 2 ay gelsin sonra alır başka yere verirsiniz dediler,neyse zoraki de olsa sildirdim,tabi daha paramı almadım mahalledeki kreş yeni bi yer ama tuvaletinden aydınlığa,yakınlığına,sınıflarının renkliliğine güvenip yüreğim buraya vermem gerektiğini söylüyor,bir de Nilgün ün bana farkettirdiği bi durum da var ki,kolejin ilk ve ortaöğretimi de olduğu için Ozan kendini binada büyük bi kalabalık içinde bulup karmaşa içine girecekti.
Hepiniz sevgiyle kalın...
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 09:32
kreş hayırlı olsun arkadaşım
umarım oğluşun çok sever yeni ortamını
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 10:57
Hülyacım aslında hala kayıt yaptıramadım,geçen hafta kayıt yaptırmaya gittim bana 1 yıllık senet imzalatmak istediler,bir de sözleşme verdiler,herhangi debeple kaydı silinen öğrencinin ücreti iade edilmez gibi sert maddeler vardı,senet olayını bakanlık istiyor dediler,araştırdım yok öyle birşey,öğrenc demirbaşa zarar verirse veli öder yazıyor ayrıca,maddiyatında değilim ama 3 yaşındaki bir çocuk demirbaşa nasıl zarar verebilir,yanlız kalırsa verebilir,yani sorumluluk almak istemiyorlar,bu sebeple düşüneceğim dedim oradan da soğudum,bu nasıl iş ya anaokulu mu ticarethane mi çözemedim gitti....
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 11:03
bilgeakgun Yazdı:
Hülyacım aslında hala kayıt yaptıramadım,geçen hafta kayıt yaptırmaya gittim bana 1 yıllık senet imzalatmak istediler,bir de sözleşme verdiler,herhangi debeple kaydı silinen öğrencinin ücreti iade edilmez gibi sert maddeler vardı,senet olayını bakanlık istiyor dediler,araştırdım yok öyle birşey,öğrenc demirbaşa zarar verirse veli öder yazıyor ayrıca,maddiyatında değilim ama 3 yaşındaki bir çocuk demirbaşa nasıl zarar verebilir,yanlız kalırsa verebilir,yani sorumluluk almak istemiyorlar,bu sebeple düşüneceğim dedim oradan da soğudum,bu nasıl iş ya anaokulu mu ticarethane mi çözemedim gitti.... |
allah allah ilk kez böyle bir uygulama gördüm
alperi oyun oynaması için dönem dönem burhaniyede kreşe gönderdim
ne orda nede şimdiki kreşinde öyle bir uygulama görmedim. demirbaşa zarar ne demek
dediğin gibi başında durulmazsa o çocuk tabiki zarar verebilir
ayrıca senet işi hoşuma gitmedi ben böyle bir uygulama ile karşılaşmadım Ankarada canım
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 11:10
Evet Hülyacım ya çok sinirlerim bozuldu oraya,sözleşmede sadece ücret,ödeme,iade edilmez,bu sözleşme senet yerine geçer,iş bu sözleşmeyle veli tamamını ödemeyi kabul eder,ancak şu bepelerle kaydı alınabilir:il dışına tayin,iflas,sağlık durumu(devlet hastanesinden heyet raporu,diğerleri içinde kanuni evrak,bu sebeplerle kaydını silebilirmişsin ama yıllık ücretin tamamının KDV sini ödemek zorundaymışsın,ceza yani,çok soğudum ordan çok,çocuğumu kimlere emanet edeceğim ben diye sordum kendi kendime...kadın bana işinize gelirse hanimefendi bizde böyle dedi,çok kaba buldum kendilerini,bakanlığın özel okullar ücret yönetmeliğini okudum senet alınması hakkında bi düzenleme yok dedim,size hesap vermek zorunda değilim dedi,şimdi ben ne yapayım hülya.....
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 11:13
aaa kreş yöneticisinin sözleri çok kaba nasıl eğitimci bu kişi
çocukları para getiren meta olarak görüyorlar sanırım. sen kolejden kaydını sildirdin mi oğlunun
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 11:16
kolejden taşınma bahanesiyle kayıt iptal dilekçesi verdim kabulettiler ama henüz paramı iade etmediler,15 günü bulur dediler,şimdi de keşke iptal etmesemiydim diye düşünüyorum kara kara....
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 11:23
bilgeakgun Yazdı:
kolejden taşınma bahanesiyle kayıt iptal dilekçesi verdim kabulettiler ama henüz paramı iade etmediler,15 günü bulur dediler,şimdi de keşke iptal etmesemiydim diye düşünüyorum kara kara.... |
canım yaşadığına üzüldüm sen nerden bileceksin böyle bir şeyle karşılaşacağını
peki başka kreş yokmu o civarda içine sinen bir araştırsan
birde geri dönüş yapsan kaldı sildirmeden vazgeçtiğini söylesen
nede olsa paranı almamışsın daha
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 11:27
ben de çok üzgünüm hülyacım,maalesef civarda 2 tane iyi anaokulu var,bu dediklerimden başka hiç yok,olanlar çok daha uzakta,koleje taşınıyorum dedim nasıl döneceğim ki,orasının benim için tek dezavantaji karanlık olması ve servisle gidecek oluşuydu,ne yapsam acaba,yarın da kolejde anaokulu başlıyor
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 11:31
bilgeakgun Yazdı:
ben de çok üzgünüm hülyacım,maalesef civarda 2 tane iyi anaokulu var,bu dediklerimden başka hiç yok,olanlar çok daha uzakta,koleje taşınıyorum dedim nasıl döneceğim ki,orasının benim için tek dezavantaji karanlık olması ve servisle gidecek oluşuydu,ne yapsam acaba,yarın da kolejde anaokulu başlıyor |
canım öncelikle bu yıl yavrunun kesinlikle kreşe gitmesini istiyormusun buna karar ver
eğer gitmeli diyorsan o zaman koleje dönüş yap taşınma işi yaşadığımız olumsuzluklar nedeniyle iptal oldu
o nedenle kayıdı sildirmek istemiyorum diyebilirsin canım
|
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 13:10
Bilge o senet imzalattırmak isteyen, öğrencinin demirbaşa zararından bahseden "ticarethane"den uzak durmanı öneririm... Maddi kaygısı olmayan, köklü ve profosyonel bir yere gönder... Gerekirse karanlık koleje gönder ama paraya bu kadar önem veren yerden acilen kaç! Maddiyatı başrolde oynatan yerlerden kesinlikle uzak dur... Bu tip yerler senden gelecek 100 liranın peşine düşeceği gibi, mutfak harcamasını da kuruş hesabıyla yaparlar... Evine sokmayacağın ucuz malzemelerle yaparlar yemekleri... Hatta ben sana şu kadarını söyleyeyim: Bir kreş son kullanma tarihi geçmek üzere olan ürünleri ucuza alıp, onu yediriyormuş çocuklara.. İspatlı şahitli bir olay... Bunları da gördüm...
Çocuğu 2 yıldır kreşe (anaokuluna) giden bir anne olarak herkese tavsiyem: Öncelikle okula gittiğiniz zaman mutfağına ve banyolarına bakın. Mutfakta teklif dahi etmeden buzdolabını açın. Sütün yoğurdun markasına bakın.. Peynir zeytin varsa onlara da... Yağ ne marka ona bakın.. Yemek listesine zaten bakarsınız. Günlük yemek listesine o gün uyulmuş mu ona bakın. Suni gıdalar kullanılıyor mu (fabrikasyon kek, mantı vs.) sorun. Banyoların temizliğine bakın. Deterjanlar ortalıkta mı ona bakın. Yemek yapan kişiyle temizlik yapan kişi aynı kişi mi bunu sorun. Aynı kişiyse kaçın oradan. Oyuncakları, kitabı-kalemi en son bakılacak şey.. Ama tabi onlar da önemli... Belirli onaylı markalar var, onlar mı kullanılıyor, yoksa çin malı uyduruk ürünler mi onlara bakın. Oyun hamuru mesela en dikkat edilmesi gerekn materyal... Say say bitmez Bilge... Senin zorunluluğun yok şu an. Aceleye getirme.. İçine sine sine bir yere ver canım. Kayıtlar kesinleştikten sonra fiyat da düşer... Hiç acele etme bence. Ama sonuç olarak para hesabını bu kadar bariz yapan yerler iyi değildir...
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 13:19
Duygucum çocuğumu ilk defa kreşe verecek bi anne olarak bu bahsettiğin ayrıntıları hiç düşünmemiştim,yemek konusu çok önemli gerçekten, bu mahalledeki anaokulu kolejin yarı parasıydı,hatta daha ucuzu,yarım günü 350-TL idi,ben paradan hiç kaçmadığım halde bukadar önüme para senet tazminat kelimeleri konması sebebiyle çok soğudum bu kreşten,söylediklerin içime su serpti resmen,ben buraya vermek istemiyorum Ozan ı..bu arada öğretmeni de kız meslek lisesi mezunuymuş,yani dediğin gibi diğer masraflardan kısmak için anaokulu öğretmeni bile almamış burası...
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 13:23
Duygu yazdıklarını eşime de gönderdim,umarım onun için de farklı bi bakış açısı getirir,eşim hep yakın olsun istiyordu,o da hayal kırıklığına uğradı ama hala oraya göndermek istiyordu tahminimce,bakalım ne olacak....
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 13:30
Kız meslek lisesi dedin aklıma geldi.. Bu da çok önemli.. Lise mezunlarını rencide etmek istemiyorum ama kız meslek mezunu öğretmen ancak bebek bakabilir... Onu da layıkıyla yapamayanlar gördüm açıkçası... Öğretmeninin mutlaka çocuk gelişimi mezunu olması gerek bence. Arada dağlar kadar fark oluyor inan ki.. Çocuğu kreşe giden anneler anlar ne demek istediğimi... Daha kötüsü, lise mezunu öğretmenler bazen benim konuştuğumu bile anlamıyor.. Ben bile anlatamıyorum kendimi, çocuk nasıl anlatsın... Diğer taraftan meslek lisesi mezununun maliyeti fakülte mezununun maliyetinin yarısı... Mutlaka fakülte mezunu öğretmen olsun Bilge. Bir de okulun mutlaka bir psikoloğu olsun.. (Zaten şart, olması lazım)
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 13:44
İnşallah gönlünüze göre bir yer bulursunuz... Ozan için en iyisini dilerim...
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 14:34
İnşallah duygucum,hepimiz çocuklarımız için en iyisini istediğimiz için böyle durumlarla karşılaşıyoruz işte,her anlamda dört dörtlük bi yer bulmak çok zor ama en azından önceliklerimize uygun yerler bulabilmemiz dileğiyle...
|
Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 15:47
Bilgecim çok zor konular bunlar gerçekten... Ege 22 aylıktı kreşe başladığında... Kızlar bilir ne kadar pimpirikli olduğumu... Görüşmediğim kreş, kolej kalmadı benimde... Okulun birinden vazgeçiş nedenim üstünden yüksek gerilim hattı geçmesiydi... Kolejin müdürü bu gerilim hattı ne olacak diye sorduğumda çok şaşırdı. Hiç soran olmamış daha önce. Duygunun dediği gibi okulun her ayrıntısına bak derim. Yemekhanesinden, tuvaletine kadar... Sınıfın kontenjanı kaç olacak, kaç öğretmen ilgilenecek bunların hepsi çok önemli... Adı çok duyulmuş çok iyi bir kolej kontenjanını 24 olarak açıkladı mesela... Bence çok kalabalık... Ayrıca çalışan annelerin çocuklarını erken aldıkları için, öğretmenleri geç geliyor diye çocuklarla güvenliklerin ilgilendiğini bile duyduğumuz okullar var. Öğretmen çocukların okulda olduğu saatte gelip karşılıyormu çocukları bunların hepsi çok önemli...
Ozan için en iyisi olur umarım 
------------- SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 15:57
Ezel yüksek gerilim hattına bile dikkat ettin haa. en doğrusunu sen yapıyorsun aslında
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 16:03
kolejde kontenjan 20 ymiş ama sınıfta kayıtlı olan şuanda 8 kişi var,mahalledekinde kontenjan 13 kişi ama kayıtlı henüz 5 kişiydi,ama kolejde 1 öğretmen 1 yardımcı öğretmen ve 1 stajyer öğretmen var,ama mahalledekinde sadece öğretmen var,ben de bu kontenjan olayına çok dikkat ediyorum,ama her ikisinde de problem teşkil etmiyordu şimdlik,tek korkum az kişi var diye yaş gruplarını birleştirmeleri,onu da kolej yapamaz ama diğer ticarethaneyi bilemem...
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 16:06
Dikkat etmeye mecburuz Hülyacım... Kolejler tamam çok iyi süper, dünyanın parası üstelik hiçte ucuz değil... Çocuğun eğitimi için gerekli şartları sağlamalı bence... Genelde kolejlerin gün sonu 16-16:30 civarıdır mesela.. Çalışan anneler için bunu 18'e kadar uzatıyorlar... Çocuk 16:30 da arkadaşları evine gittikten sonra ne yapıyor orda nasıl vakit geçiriyor buda önemli mesela... Çocuklar az kaldı diye çizgi film açıp saat dolduruyorlarsa buda iyi değil... Şimdilik bunlar geliyor aklıma... Aklıma geldikçe yazıcam...
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 16:10
bilgeakgun Yazdı:
kolejde kontenjan 20 ymiş ama sınıfta kayıtlı olan şuanda 8 kişi var,mahalledekinde kontenjan 13 kişi ama kayıtlı henüz 5 kişiydi,ama kolejde 1 öğretmen 1 yardımcı öğretmen ve 1 stajyer öğretmen var,ama mahalledekinde sadece öğretmen var,ben de bu kontenjan olayına çok dikkat ediyorum,ama her ikisinde de problem teşkil etmiyordu şimdlik,tek korkum az kişi var diye yaş gruplarını birleştirmeleri,onu da kolej yapamaz ama diğer ticarethaneyi bilemem... |
Bilgecim 13 kişiye bir öğretmen çok az... Parayı göz önünde bulunduran bir kreş yaşları birleştirecektir öğretmene para vermemek için...
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 16:25
bilgecim okudum ve
aslında dikkat etmemiz gerekipte görmediğimiz neler varmış bunları bende öğrenmiş oldum.
kızlar çok teşekküler bilgiler için.
geçen sene duygu dediklerinin aynısını yaşadım parayı sürekli birinci planda tutan bir yere,böyle biryer olduğunu bilmeyerek gönderdim.sadece haftada 3 yarım gün gidecekti. 2 hafta zor gitti yavrum halada anaokulu diyince anne rabia öğretmene gitmeyeceğim ben değilmi diyor.
kolejde kafamı karıştıran en büyük etkenler
1 karanlık olması
2 servis sorunu. zehra doğru söylemiş serviste ne kadar sürede gidecek lütfen bunuda muhakkak araştırıp dönüş yapacaksan bu doğrultuda kolejde karar kıl.
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 16:31
Kızlar bide şu durum varmış bu anaokulunda sizler ne diyeceksiniz merak ediyorum,bu anaokulu bi apartmanın giriş katı,içeride 4 sınıf var ayrıca 1 uyku odası,1 yemek odası,tuvalet,birde oyun oynayabilecekleri bir alan var,3,4,5,6 yaşlar için ayrı sınıflarımız var diyorlardı,onu da yeni öğrendim ki 1 oda sadece sınıf,yani masa sandalye ve diğer malzemeleri ile birlikte,bana diyor ki bir çocuğu o kadar saat sınıfta tutamazsınız o yüzden bu sınıfı dönüşümlü olarak kullanacaklar,yani 3,4,5,6 yaş sırayla aynı sınıfı kullanacak,diğerleri o sırada ,bir sınıf drama dersi,resim,müzik,belgesel izleme,oyun yapacakmış sırasıyla,bu da bana pek mantıklı gelmedi,siz ne diyorsunuz?
|
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 17:25
Bilge acayip şeyler yazıyorsun  Şaşıp kalıyorum      Bizim kreşte herkesin sınıfı belli. Sadece hocalar sınıf sınıf geziyor. Dramacısı, sporcusu, müzikçisi vs.  Allah yardımcın olsun Bilge. Yarın sana daha detaylı yazacağım canım.
|
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 20:21
bilgeakgun Yazdı:
Kızlar bide şu durum varmış bu anaokulunda sizler ne diyeceksiniz merak ediyorum,bu anaokulu bi apartmanın giriş katı,içeride 4 sınıf var ayrıca 1 uyku odası,1 yemek odası,tuvalet,birde oyun oynayabilecekleri bir alan var,3,4,5,6 yaşlar için ayrı sınıflarımız var diyorlardı,onu da yeni öğrendim ki 1 oda sadece sınıf,yani masa sandalye ve diğer malzemeleri ile birlikte,bana diyor ki bir çocuğu o kadar saat sınıfta tutamazsınız o yüzden bu sınıfı dönüşümlü olarak kullanacaklar,yani 3,4,5,6 yaş sırayla aynı sınıfı kullanacak,diğerleri o sırada ,bir sınıf drama dersi,resim,müzik,belgesel izleme,oyun yapacakmış sırasıyla,bu da bana pek mantıklı gelmedi,siz ne diyorsunuz? | o küçücük çocukları haydi şimdi drama sınıfına, şimdi resim sınıfına, şimdi o sınıfa şimdi bu sınıfa diye bütün gün gezdirecekler mi? bana pek mantıklı gelmedi. Aynı sınıfta çocuklar bütün gün duruyor benim oğlum aşırı hareketli olmasına rağmen aynı sınıfta 16,30 kadar durdu. önemli olan mekan değil etkinliklerin farklı olması. Aynı mekan olmasının faydasıda var çocuk evi , odası gibi benimseyebiliyo..
Bilgeciğim bildiğim kadarıyla lise çocuk gelişimi mezunları çocuk gelişimi öğretmeni yanında yardımcı olarak çalışıyorlar. Eğer yönetmelikler değişmediyse yanlız sınıfa girmeleri yasak, istersen bi araştır canım.Buda çok önemli eğitimde tecrübe çook önemli..
Ayrıca bazı kreşlerde istediğin zaman gidip çocukları izleyebiliyorsun. Onlar seni görmüyor ama sen onları görüyorsun. Evde netten bile takip edebiliyosun...
Yeni açılan yerler daha kadroyu oturtmamış oluyo yerleşmiş yerler bu anlamda daha iyi...
1 uyku odası bir tuvalet yazmışsın.. 3,4,5,6 yaş hepsi bi yerde mi uyuyacak veya aynı tuvaletimi kullanacaklar? Eğer öyleyse pek sağlıklı olmaz 3 yaşla 6 yaş arasında çok fark var...
Bilgeciğim ben Avcılar ı biliyorum orada büyüdüm...Orada başka kreş yok mu? Vardır diye tahmin ediyorum oralar çok gelişti.
İnşallah istediğiniz gibi olur...
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 09:06
duygu Yazdı:
Bilge acayip şeyler yazıyorsun  Şaşıp kalıyorum      Bizim kreşte herkesin sınıfı belli. Sadece hocalar sınıf sınıf geziyor. Dramacısı, sporcusu, müzikçisi vs.  Allah yardımcın olsun Bilge. Yarın sana daha detaylı yazacağım canım. |
Acayip geliyor kulağa öyle mi ya Duygucum yeni açılıyoruz ,tadilattayız eşyalar gelecek dediler hep bana ,yine kayda gittiğimde tek sınıf olacak çocuklar gezecek dediler,çocuklar sıkılır aynı odada diyince acaba dedim,hem öyle iddialıydılar ki yok bi üniversitenin ödüllü resim hocası gelecek,yok bilmem nerden müzik hocası gelecek,bi hastaneyle anlaştık rutin kontrolleri yapılacak,yerden ısıtmalı,tuvaletleri çok güzel küçüklere göreydi,herşey yeni ve cici en önemlisi yakın diye benim bile gözümü boyadılar işte ama işin içine girdikçe ben de öğreniyorum işte bütün bunları,çok üzüldüm ama yani tam diğer taraftan kaydımı sildirip buraya kayda gelmişken bütün bunları öğrenmem çok kötü oldu,keşke başta anlatsalarmış ama korkuyorlardı demek ki...
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 09:10
sengul Yazdı:
bilgeakgun Yazdı:
Kızlar bide şu durum varmış bu anaokulunda sizler ne diyeceksiniz merak ediyorum,bu anaokulu bi apartmanın giriş katı,içeride 4 sınıf var ayrıca 1 uyku odası,1 yemek odası,tuvalet,birde oyun oynayabilecekleri bir alan var,3,4,5,6 yaşlar için ayrı sınıflarımız var diyorlardı,onu da yeni öğrendim ki 1 oda sadece sınıf,yani masa sandalye ve diğer malzemeleri ile birlikte,bana diyor ki bir çocuğu o kadar saat sınıfta tutamazsınız o yüzden bu sınıfı dönüşümlü olarak kullanacaklar,yani 3,4,5,6 yaş sırayla aynı sınıfı kullanacak,diğerleri o sırada ,bir sınıf drama dersi,resim,müzik,belgesel izleme,oyun yapacakmış sırasıyla,bu da bana pek mantıklı gelmedi,siz ne diyorsunuz? | o küçücük çocukları haydi şimdi drama sınıfına, şimdi resim sınıfına, şimdi o sınıfa şimdi bu sınıfa diye bütün gün gezdirecekler mi? bana pek mantıklı gelmedi. Aynı sınıfta çocuklar bütün gün duruyor benim oğlum aşırı hareketli olmasına rağmen aynı sınıfta 16,30 kadar durdu. önemli olan mekan değil etkinliklerin farklı olması. Aynı mekan olmasının faydasıda var çocuk evi , odası gibi benimseyebiliyo..
Bilgeciğim bildiğim kadarıyla lise çocuk gelişimi mezunları çocuk gelişimi öğretmeni yanında yardımcı olarak çalışıyorlar. Eğer yönetmelikler değişmediyse yanlız sınıfa girmeleri yasak, istersen bi araştır canım.Buda çok önemli eğitimde tecrübe çook önemli..
Ayrıca bazı kreşlerde istediğin zaman gidip çocukları izleyebiliyorsun. Onlar seni görmüyor ama sen onları görüyorsun. Evde netten bile takip edebiliyosun...
Yeni açılan yerler daha kadroyu oturtmamış oluyo yerleşmiş yerler bu anlamda daha iyi...
1 uyku odası bir tuvalet yazmışsın.. 3,4,5,6 yaş hepsi bi yerde mi uyuyacak veya aynı tuvaletimi kullanacaklar? Eğer öyleyse pek sağlıklı olmaz 3 yaşla 6 yaş arasında çok fark var...
Bilgeciğim ben Avcılar ı biliyorum orada büyüdüm...Orada başka kreş yok mu? Vardır diye tahmin ediyorum oralar çok gelişti.
İnşallah istediğiniz gibi olur... |
Şengülcüm biz Avcılar ın içinde değilde Parseller de oturuyoruz,Avcılar da çok anaokulu var ama cihangir,denizköşkler,ya da merkez de,bize hepsi uzak,ve çoğunun servisi yok,servise binip gidecekse bu koleje gitsin diye düşünüp diğerlerini hiç araştırmadım bile,çünkü bu kolejde bize çok yakın yani 5km falan en fazla,
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 09:13
dün akşam çalıştığım şirketn karşısında bir dersane var oraya gittim konuşmaya,dedim bana böyle böyle dediler,sizde dersanecisiniz bütün bunlar normal mi,adamlar şaşırıp kaldılar,bizde anaokulu yok ama biz lise öğrencilerine bile böyle şartlar sunmuyoruz dediler,onlar işi ticarete dökmüşler dediler,bir de atatürk köşesi burda yok mu diye sormuştum anaokuluna,bu sebeple sizden hoşlanmamış olabilirler dediler,aaaayyyy patlayacam ben şimdi 
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 09:18
yok yok ben bugün koleje gidip diyeceğim ben size yalan söyledim ben taşınmıyorum aslında hatta kocamın anasından hiç ayrılmaya niyeti yok,biz burda sizi bile taşır başka yere göndeririz, bi eşeklik ettim çocuğumu yakın anaokuluna vermek istedim ama fos çıktı açılın ulennn diyeceğim 
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 09:33
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 10:40
bende emreyı alacagım kresten aslında bır topık olustursak kresler ve edındıgımız ızlenımlerı yazsak. ben 8-9 tane kres gezdım mesela bunlar hakkında gorusumu bıldırsem yıne baskalarıda oyle. boylelıkle fıkır elde ederız
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 10:48
demrem Yazdı:
bende emreyı alacagım kresten aslında bır topık olustursak kresler ve edındıgımız ızlenımlerı yazsak. ben 8-9 tane kres gezdım mesela bunlar hakkında gorusumu bıldırsem yıne baskalarıda oyle. boylelıkle fıkır elde ederız |
hayırdır dilek sen neden alacaksın oğlunu?topik isterseniz okul öncesi eğitim topiğine açabilirsiniz tabi ama ben merak ettim burda da kısaca yazarsan sevinirim....
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 10:50
dilek çalışan anneler bölümünde topic açtım canım
ordan artık deneyimlerimizi paylaşabiliriz arkadaşlar
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25662&PID=697358#697358 - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25662&PID=697358#697358
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 11:18
hülyacım kreş deneyimlerini sadece çalışan anneler için gruplandırmasak daha iyi olmaz mı?günümüzde anneler sadece çalıştığı için değil çocukların sosyalleşmesi için de kreşe veridğini düşünürsek sadece çalışan annelerle ilgili değil hepimizin sorunu öyle değil mi?
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 11:33
çok haklısın bilgecim . ben çalışmıyorum ama kızım iki senedir kreşe gidiyor .. mesela bu gün ilk defa servis deneyimi yaşadık ...
topiği okul öncesine taşıyorum .. 
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 11:42
bilgeakgun Yazdı:
hülyacım kreş deneyimlerini sadece çalışan anneler için gruplandırmasak daha iyi olmaz mı?günümüzde anneler sadece çalıştığı için değil çocukların sosyalleşmesi için de kreşe veridğini düşünürsek sadece çalışan annelerle ilgili değil hepimizin sorunu öyle değil mi? |
DOĞRUSUN BEN ÖYLE DÜŞÜNEMEDİM KONUYU AÇARKEN
SENİN YAZDIĞINI GÖRMEDEN AÇMIŞ BULUNDUM
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 11:42
sağol zehracım
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 13:30
bilgeakgun Yazdı:
demrem Yazdı:
bende emreyı alacagım kresten aslında bır topık olustursak kresler ve edındıgımız ızlenımlerı yazsak. ben 8-9 tane kres gezdım mesela bunlar hakkında gorusumu bıldırsem yıne baskalarıda oyle. boylelıkle fıkır elde ederız |
hayırdır dilek sen neden alacaksın oğlunu?topik isterseniz okul öncesi eğitim topiğine açabilirsiniz tabi ama ben merak ettim burda da kısaca yazarsan sevinirim.... |
soyledıklerı ıle uyguladıkları cok farklı bılgecım dıger topıge uzun uzun yazarım
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 13:45
hülya Yazdı:
bilgeakgun Yazdı:
hülyacım kreş deneyimlerini sadece çalışan anneler için gruplandırmasak daha iyi olmaz mı?günümüzde anneler sadece çalıştığı için değil çocukların sosyalleşmesi için de kreşe veridğini düşünürsek sadece çalışan annelerle ilgili değil hepimizin sorunu öyle değil mi? |
SENİN YAZDIĞINI GÖRMEDEN AÇMIŞ BULUNDUM |
Hülyacım umarım alınma belirtisi değildir sadece bana yazmış olduğun büyük harf,yanlışlıkla olmuştur değil mi?
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 13:50
bilgeakgun Yazdı:
hülya Yazdı:
bilgeakgun Yazdı:
Hülyacım umarım alınma belirtisi değildir sadece bana yazmış olduğun büyük harf,yanlışlıkla olmuştur değil mi? |
yooo öyle düşünme alınma değil canım ben çalışırken büyük harf kullanmak zorundayım yeni görev yerimde. unutmuşum çevirmeyi küçük harfe. kusura bakma canım yaa
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 13:54
hülya Yazdı:
bilgeakgun Yazdı:
hülya Yazdı:
bilgeakgun Yazdı:
Hülyacım umarım alınma belirtisi değildir sadece bana yazmış olduğun büyük harf,yanlışlıkla olmuştur değil mi? |
yooo öyle düşünme alınma değil canım ben çalışırken büyük harf kullanmak zorundayım yeni görev yerimde. unutmuşum çevirmeyi küçük harfe. kusura bakma canım yaa |
tamam canım sorun yok 
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2010 Saat 14:36
Kızlar ikinci kez diyorum biliyorum ama bu sefer tamamdır,Ozan ı kolejin anaokuluna verdim yarın başlıyor,bugün gidip kıyafetini aldım ve ücret iademi yapmanıza gerek yok diye bilgisini verdim.Gelişmeleri bildiririm,umarım Ozan için en iyisi olur....
|
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 12:35
Kızlar çok heyecanlı ve mutluyum,Ozan bugün okula başladı,ben hep ordaydım ama bi sorun çıkmadığı için şimdilik öğle yemeği için şirkete geldim,öğretmeni de bi sorun olursa ararız dedi,bi problem yok dedi,hiç ağlamamış,sabah da onu bırakırken seni dışarda bekleyeceğim tamam mı annecim dedim,tamam anne,sen dışarda bekle anne beni dedi,çok duygulandım,oğlum büyüdü mü ne 
|
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 12:44
Bilgeciğim çok sevindim...
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 12:45
cok sevındım canım ınsallah cabuk alısır
|
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 13:07
hadi hayırlı olsun:)
ben de baştan beri takip ediyordum konuyu...ne de olsa benim de başıma gelecek bir gün...
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 13:23
bilgecigim hayilri olsun bizim tusem 3 yasindandir gidiyor kreseeeeeeee alamancayi soktu benide cözdu bana ögretiyorrrrrr 6 yasina kadar krese gidecek allah sizinkini hayirli etsin sevindim
-------------
|
Mesajı Yazan: zeytincin
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 14:00
Çok sevindim , hayırlı olsun:)
Benim oğlumda bu hafta başladı kreşe, 28 aylık, şimdi,ye kadar annem bakmıştı.Ama bizim uyum sürecimiz biraz sancılı geçiyor.Niyetimiz haftada 3 gün tam gündü ama tam gün dayanamayınca üç gündür yarım gün gidiyor.Sabahları ağlıyor, bende onunla  Ama mecbur alışacak, ben çalıştığım için bakıcılarla uğraşmaktansa kreşi tercih edeceğim.Bende içimi boşaltmış oldum 
Tekrar gözünüz aydın, hayırlısı olsun
|
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 14:26
bilgeakgun Yazdı:
Kızlar çok heyecanlı ve mutluyum,Ozan bugün okula başladı,ben hep ordaydım ama bi sorun çıkmadığı için şimdilik öğle yemeği için şirkete geldim,öğretmeni de bi sorun olursa ararız dedi,bi problem yok dedi,hiç ağlamamış,sabah da onu bırakırken seni dışarda bekleyeceğim tamam mı annecim dedim,tamam anne,sen dışarda bekle anne beni dedi,çok duygulandım,oğlum büyüdü mü ne  |
Ayy çok sevindim canım yaa maşallah Oğluna canım
okullu oldu oda artık maşallah
|
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 15:13
Canlarım iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim,bu hafta oryantasyon haftası olacak,okulu sevdirecek etkinlikler yapacaklar,ve sabah 10 la 14 arası yani 4 saat gidecek,ve tabi ben de orda olacağım ama haftaya 08.30-16.00 saatleri arası tam gün eğitime geçecek,bugün ilk gündü kazasız belasız atlattık,okuldan alıp eve bıraktım Ozan ı,çok mutluydu,beni bir kere bile sormamış,yarın yine gideceğini söylüyor,umarım hep böyle devam eder,şimdi babaanneye bıraktım,babaanne okula vermemden pek hoşnut değil biraz sabrımı zorluyor ama ikisini beraber idare edeceğiz işte 
|
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 15:17
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 15:53
hayırlı olsun bilgecim:)aydınlık ve başarılı olsun:)
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 17:05
hayırlı olsun canım:)
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 17:37
kreşi şiddetle tavsiye ederim kişisel zihinsel gelisimi ve kendi kendine yenı aktıvıtelerde bulunup bişiler ögrenmesı adına yararlı olacaktır
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 21:36
evet ama bizim gibi küçük şehirlerde kreş anlayışı çok farklı...sadece çocuğa vakit geçirme...ticari amaçla yapmalarına bile razıyım yeter ki adam gibi yapılsın:((
uyduruktan iki oyuncak..uyduruktan kahvaltı..hatta kreşin birinin sabah kahvaltıda sadece reçelli ekmek ve süt verdiğini bile duydum...inanabiliyor musunuz...reçelli ekmek ve süt sadece...nazi kampı gibi
|
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 23:14

ivet avrupa zorunlu krese gitmek bende kursa gidiyom ama ögrenemiyom inan bana tusemin ick mohte tirinkin cola demesini ögrendim ben usta olacagim özel okul yok kanimca egitim sart degil
-------------
|
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 14:52
meryem Yazdı:
evet ama bizim gibi küçük şehirlerde kreş anlayışı çok farklı...sadece çocuğa vakit geçirme...ticari amaçla yapmalarına bile razıyım yeter ki adam gibi yapılsın:((
uyduruktan iki oyuncak..uyduruktan kahvaltı..hatta kreşin birinin sabah kahvaltıda sadece reçelli ekmek ve süt verdiğini bile duydum...inanabiliyor musunuz...reçelli ekmek ve süt sadece...nazi kampı gibi | buna cok guldum dun yazamadim nazi kampindna betermis kiz   recelli ekmek ve sut baska bir sey yokmus aboooooo kiz onlarla cocukmu beslenirrrrrrr biz 10 euro veriyoz kahvaltisina her ay.alperende muc yasinda basladi tusemde abisinin yerini aldi tusem de iki senedir gidiyor cok iyi kres o olmasa evde ne yaparlarki......
-------------
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 15:08
Yaseminim biz ayda 5 euro ödüyoruz kahvalti icin, siz neden pahali ödüyorsunuz kiz? Aylik ne kadar ödüyorsunuz canim siz?
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 15:15
biz her ay 10 euro öduyoz pahali demi her ayin 1 de kahvalti parasi veriliyor sonracigima tusmein oraya gidisi 145 euro öduyoz sabah 8.00 den 16 kadar kaliyorrrrr benimde aklimdan gecmisdin dun o niye yazmadi diyeeeeeee
-------------
|
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 15:18
Defneyi ben sabah 08.30 da birakip saat 12.15 te aliyorum canim, sonra saat 14.00 te birakip 16.30 da aliyorum ve aylik 44 euro ödüyorum  Almanyada anaokullarina giden ögrencilerin verdigi paralar ayni olmuyor.Eve giren senelik maasa göre hesaplaniyor.Demek enistenin maasi cok iyi ki sizdende fazla aliyorlar sen benden zenginsin diyorum herzaman bana inanmiyorsun iste   
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 15:26
dur cevap yazcam bunaaaaaaaaaaa makarna yapiyom
-------------
|
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 15:28
meryem Yazdı:
uyduruktan iki oyuncak..uyduruktan kahvaltı..hatta kreşin birinin sabah kahvaltıda sadece reçelli ekmek ve süt verdiğini bile duydum...inanabiliyor musunuz...reçelli ekmek ve süt sadece...nazi kampı gibi |
burhaniyediki kreş ortamından sonra burda gördüğüm kreş karşılaşmasında senin dediklerin kesinlikle doğru meryemcim.
Küçük yerde çocuk avutmak için kurulmuş kreşler var malesef.
|
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 15:47
Beyza Yazdı:
Defneyi ben sabah 08.30 da birakip saat 12.15 te aliyorum canim, sonra saat 14.00 te birakip 16.30 da aliyorum ve aylik 44 euro ödüyorum  Almanyada anaokullarina giden ögrencilerin verdigi paralar ayni olmuyor.Eve giren senelik maasa göre hesaplaniyor.Demek enistenin maasi cok iyi ki sizdende fazla aliyorlar sen benden zenginsin diyorum herzaman bana inanmiyorsun iste   
| kiz sen defneyi niye aliyon sonra niye birakiyon ben hic almiyom ayol   uyuyor bile oradaaaaaaaaaa    bak daha almaidm bileeeeee     ivet biz zenginiz dedim sana ama yarisma benleeeeeeeee    
-------------
|
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 15:49
Kizim onca saat ayri kaliyoruz kizimla   bari 2 saatcik yanimda kalsin özlüyorum   sen gibi kendi keyfimi düsünmüyorum.Hem defnenin gittigi anaokulu evimin hemen arkasinda yürüyerek 3 dakika onun icin gidip gelmek sorun olmuyor   Zenginin parasi zügürtün cenesini yorarmis aynen bizimkide o hesap oldu   paranda gözüm yok sekerim, allaha cok sükür bizde ac kalmiyoruz 
|
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 11:02
bilgeakgun Yazdı:
Kızlar çok heyecanlı ve mutluyum,Ozan bugün okula başladı,ben hep ordaydım ama bi sorun çıkmadığı için şimdilik öğle yemeği için şirkete geldim,öğretmeni de bi sorun olursa ararız dedi,bi problem yok dedi,hiç ağlamamış,sabah da onu bırakırken seni dışarda bekleyeceğim tamam mı annecim dedim,tamam anne,sen dışarda bekle anne beni dedi,çok duygulandım,oğlum büyüdü mü ne  |
çok sevindim canım evet evet büyüdü çocuklarımız  
|
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 19:40
Beyza Yazdı:
Kizim onca saat ayri kaliyoruz kizimla   bari 2 saatcik yanimda kalsin özlüyorum   sen gibi kendi keyfimi düsünmüyorum.Hem defnenin gittigi anaokulu evimin hemen arkasinda yürüyerek 3 dakika onun icin gidip gelmek sorun olmuyor   Zenginin parasi zügürtün cenesini yorarmis aynen bizimkide o hesap oldu   paranda gözüm yok sekerim, allaha cok sükür bizde ac kalmiyoruz 
| vallahi ayri kalmaya raziyim yeterki almancayi söksun demi testin birinci sinavini gecememisti uc puanla simdik gecmis ya bilinmi amaa   benim ki uzak 8.22 otobusune biniyom sonra 8.30 yerine birakiyom ama simdik her sabah yuruyoz 7.30 evden cikiyoz 8 de kresinde senin evin gibi olsa az daha uyurdum             zenginlik basa bele sekerim    
-------------
|
|