Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boğazda kızarıklık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25220
Tarih: 08 Kas 2025 Saat 19:40

Konu: Boğazda kızarıklık
Mesajı Yazan: Ada45
Konu: Boğazda kızarıklık
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2010 Saat 11:52
Hocam kızım 10 aylık 2 gündür ateşi 37 5 ile 38 5arası ve çok huysuzlanıyor.bu sabah doktora götürdüm boğazında hafif kızarıklık var dedi.kullanmamız için 8 saatte bir Alfoksil verdi. antibiyotik kullanmadan geçmezmi diye sorduğumda geçebilirde,geçmeyebilirde dedi.ama hafif bir antibiyotik kullanın çocuk rahatlasın dedi.ne yapmam gerekiyor ? size sormadan vermek istemedim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2010 Saat 12:54
Bu doktorlar, ateş şikayeti ile giden her hastaya aynı hikayeyi satıyorlar... Çok nadir doktordan "Grip" tanısı duyuyoruz... Halbuki, ateşli hastalıklarda antibiyotik gerekmesi, sadece %10 vak'ada gereklidir. Sizin durumunuz ne? Bilemiyoruz, eğer burnunda su gibi bir akıntı başladı ise, bu griptir ve antibiyotik gerekmez.Eski maillerede bakın.

Mesajı Yazan: Ada45
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2010 Saat 14:51
Hocam burun akıntısı,hapşuruk şikayetimiz yok.boğazda kızarıklık ve ateş var.2 gün daha bekleyip ateş yükselirse ilaca başlasam geç kalmış olurmuyum ?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2010 Saat 10:35
Bakteriel olduğundan emin olduğunuzda ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi... Sabahları her zaman almadığınız çok kötü bir ağız kokusu, dilin üstünün beyaz/ kirli sarı   tortulu olması hep Antibiyotik lehine..Eğer bunlarda yoksa, Tek başına ateş varsa, "6.Hastalık" olabilr. Ateşin 3. günü ateş düşer, döküntü başlar ve  çocuk iyileşmiştir... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat